15.

733 66 2
                                    

"A taky... taky jsi jediná, od který nemám potřebu utéct. Něco se ve mě přeplo a najednou jsem chtěla být jenom sama. Odstrkovala jsem, vlastně odstrkuju, naprosto všechny. Utíkám. Ale ne před tebou, Amber. Před tebou nemám tu potřebu odejít," zoufale mrkala očima ve snaze rozmlžit své vidění a jen na malý okamžik zahlédnout dívku, které právě vyznala všechny své city. Amber držela její tváře a pozorovala rychle se hýbající oční víčka. Ciary obočí se zvlnilo ve frustraci a nakonec oči zavřela. S hlubokým výdechem sklopila hlavu k zemi, opřela se o stěnu postele a stiskla své čelisti k sobě.

"Promiň, že tě nedokážu vidět, Ambs,"  zašeptala brunetka klepajícím se hlasem. Promiň, že tě nedokážu vidět, rezonovalo Amber v hlavě. Jak snadno těch pět slov zlomilo světlovlásčino srdce. Nebyla to přeci její vina. Nemohla za to.

"To není pravda, Ciaro, a ty to víš. Vidíš mě mnohem jasněji, než kdokoliv jinej, dobře? Vidíš mě doopravdy. To neumožňuje zrak, dobře?" mluvila pomalu, aby brunetka rozuměla každému slovu. "Jsem přímo před tebou a ty jediná mě vidíš."

Políbily se. Ne vášnivě, ani zdaleka ne. Byl to polibek čisté lásky a porozumění. Každý dotek byl zapsán do paměti obou dvou dívek jako ten nejjemnější samet. Zvedly se ze země a přemístily na postel, kde ležely v objetí. Amber přehodila svou ruku přes Ciary drobné tělo a následné propletla jejich prsty. Cítila vůni jejích vlasů a naprosto se do ní ponořila. Zůstala vzhůru, dokud podle pravidelného oddechování nepoznala, že Ciara usnula. Poté přitiskla svá oční víčka a nechala se zanést do jiného světa.

Myslela si, že ráno bude celé kouzlo pryč. Že jakmile se vzbudí, bude dokonalému snu, který byl ve skutečnosti realita, konec. Ovšem bylo tomu naopak a, hned co zaostřila své vidění, ji uvítal vřelý úsměv. Nemusela nic říkat, ani jedna nemusela, protože bylo lepší nemluvit. Strčila Ciaře neposedný pramínek vlasů za ucho a chodidlem pod přikrývkou pohladila její lýtko. Rozesmála se. Ciara se přidala.

"Co je?" zeptala se mezi smíchem hnědovláska, rukou putující k Ambeřině odhalenému pasu.

"Nic. Jsem jen," přemýšlela. "Šťastná."

seeing blind [lgbt]Where stories live. Discover now