23) Yüzleşmeler ve Danışma

100 12 48
                                    

Emorian Enstitüsü'nün yakınındaki aktarma merkezine kendini aktardığında aradan yeterince zaman geçtiğini düşünüyordu Zarus. Kapılara giden yolu yürümeye başladığında yıllar önce eğitim gördüğü bu yerdeki anılarını hatırladı.

O zamanlar müdür; Eratsia'nın babası Esthomir Emorian'dı. Enstitünün gelmiş geçmiş en eğlenceli müdürü olduğu konusunda hepsi hemfikirdi. Onun öldüğünü duyduğunda bunun da bir şaka olduğunu düşünüp gülmüştü. Gerçek olduğunu idrak ettiğindeyse dudaklarını ısırmıştı ağlamamak için. Yine de ağlamıştı.

Enstitüdeki en yakın arkadaşı o zamanlar Eratsia'ydı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Enstitüdeki en yakın arkadaşı o zamanlar Eratsia'ydı. Kırmızının gücünü bastırmada ona çok fazla yardımcı olmuştu. Efolia ve Mithra okulun popüler çocuklarıydı. Onlara kafa tutmayı severlerdi. Eratsia onun yanında olduğu için müdüre her gönderildiklerinde paçayı kurtarırlardı.

O günleri düşünmek onu gülümsetmişti. O zamandan bu zamana çok şey değişmişti. Eratsia aralarından ayrılarak her şeyi daha da geri dönülemez hale getirmişti.

Demir kapıların önüne geldiğinde elini sütuna bastırdı. Geldiğini haber verdi. Kapılar açıldı. Enstitünün aktarım konusunda bir ayrıcalığı vardı. Bunu kullanarak kendini Mithra'nın odasının önüne aktardı.

Kapı açıldı. Mithra masasında oturuyordu. Önündeki kitap yığının arasında onu görmek zordu. İstifini bozmadan okumaya devam ediyordu. Bazı bilgileri boş kitaplara aktararak toparlamalar yapıyordu. Kitaptan kitaba aktarım her zaman ilgisini çekmiştir. Arada ipliksi bağlar kurulurdu ve istenen cümleler istenen şekilde diğer kitapta belirmeye başlardı.

 Arada ipliksi bağlar kurulurdu ve istenen cümleler istenen şekilde diğer kitapta belirmeye başlardı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Seninle paylaşmam gerekirdi."dedi Zarus. Öze dönme ritüelini kastediyordu. Mithra sertçe soluğunu verdi. "Kabul etmeyeceğini bildiğim için kendim halletmek istedim."

"Ben onu olduğu gibi kabul ediyorum. Sen de bunu yapsan iyi edersin."dedi çelik gözlerini Zarus'un gözleriyle buluşturarak.

"Onun olduğu şey bir kırmızıydı. Potansiyelini kaybetti ve ben onun potansiyelini geri getirmek istiyorum."

Emorian'ın Diğer HalefiWhere stories live. Discover now