Няма да получите омразата ми - Антоан Лейри

232 10 0
                                    

Цитатите са красиви, пълни с много истина тези ме разчупваха най-много!

Резюме и цитати:

Историята разчувствала целия свят. Истинска история. Истински човек.

Четирима терористи нападат концертната зала „Батаклан“ и убиват 127 души в Париж.
Книгата е написана в дванайсете дни след смъртта на съпругата му - Елен.

"В петък вечерта вие откраднахте живота на едно изключително човешко същество – любовта на живота ми, майката на сина ми. Но няма да получите моята омраза. Не знам кои сте и не искам да знам, вие сте мъртви души. "  -началото на неговото писмо към света. Лейри не иска да се отдаде на страха и гнява си, а на тъгата.

"Разбира се, да имаш виновник под ръка, няколко към когото да насочиш силата на гнева си, е отворена врата, възможност временно да избягаш от страданията си. И колкото по ненавистно е престъплението, колкото по очевиден е виновника, толкова по-оправдана е омразата ти.
Мислиш за него за да не мислиш за себе си. Мразиш го,за да не мразиш това което е останало от живота ти. Ликуваш при смъртта ми за да не трябва да се усмихваш на тези, които са оцелели."

Антоан започва  да пише тази книга в нощта след като публикува писмото си " Няма да получите омразата ми " в Facebook

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Антоан започва  да пише тази книга в нощта след като публикува писмото си " Няма да получите омразата ми " в Facebook. Искайки да се освободи от думите живеещи в главата му. Няма начало, няма край , носейки се в всекидневие без реално време през лишени от часове дни.

"Тя няма да ме изцели. Никой не може да бъде изцелен от смъртта. Тя може да бъде опоменена . Смъртта е диво животно, зъбите и са остри. Просто се опитвам да направя клетка, в която да я затворя. Тя е тук, точно до мен, точи лиги , докато чака да ме погълне. Решетките на клетката, която ни дели са от хартия. Когато изключа компютъра, звярът изкача на свобода."

Мнение:

Наистина сърцераздирателна книга. В нея се посочва как нещо малко или голямо може да преобърне живота ни. Антоан Лейри ни показва как изживява смъртта на любимата си, какво мисли и как се чувства. Разказва ни за сина им - Мелвин, как двамата с него продължават напред живеейки в миналото.

Навършват се 4 години от нападението (на 14 ноември 2015 година).

Ревюта на книгиWhere stories live. Discover now