Početak

3.1K 319 52
                                    

Tada se dogodilo ono od čega sam strahovala. Ona tanana nit koja nas je do tog dana povezivala prekinuta je.
Tog istog meseca je diplomirao, ali se nije vratio kući. Rešio je da svoj samostalni život započne u Vašingtonu, zaposlivši se.
Ubrzo se na polici iznad kamina našla njegova slika sa novom devojkom. Njegovi roditelji bili su ponosni na svog sina koji je ne samo diplomirao kao jedan od najboljih studenata na koledžu,  i uspeo odmah da se zaposlio, već se i konačno skrasio kraj nove devojke.

Ma koliko da mi je bilo teško često sam krišom gledala u tu sliku i tražila bilo kakav znak da je ona loša, da nije savršena, kao što je izgledala, i da će mu brzo dosaditi.
Ipak, vreme je prolazilo a stvari među njima, po Bekinim rečima, odvijale su se sve bolje i bolje.

Te zime pao je veliki sneg. Ne pamtim hladniju zimu ni više snega. Bila je to prva godina koju ću provesti bez svoje porodice, daleko od toplog doma, daleko od svih koji su mi značili nešto.

Beka je ludela što su je roditelji uslovili da doček nove godine provede sa njima. Kao i svako mlad, prioritet u tom periodu bile su joj zabave i dobro društvo.
Prvo se ljutiš na svoje roditelje što insistiraju na tom zajedništvu prilikom ručkova, proslava i praznika, a onda vrlo brzo dođeš na njihovo mesto dok se neko drugi ljuti na tebe.

Bio je to prvi put da me Beka nije pozvala kod sebe. Znala sam i zašto. Dilan je te Nove godine rešio da povede svoju devojku sa sobom. Ma koliko bolelo morala sam da priznam da se očigledno zaista zaljubio, i da je veza bila ozbiljna.

Moj ujak i njegova žena otišli su na putovanje. Čarli je bila sa svojom porodicom a Sem i ja ostale smo same kod kuće.


***


„Grozna je Tesa“, Beka je šaputala preko telefona, opisavši Dilanovu devojku.

„Nije lepo da tako govoriš“, korila sam je iako mi prijalo to što čujem.

„Kažem ti. Sva je mila i fina, a garantujem ti da to što „govori tiho i nosi psa sa sobom“, samo je maska neke velike psihopate“, nastavila je Beka.

Nisam izdržala a da se ne nasmejem.
„Beka, čuće te neko. Prestani!“ Upozorila sam je ali ona nije prestajala, i mislim da je svoje nezadovoljstvo zbog upropaštenog plana za proslavu Nove godine, iskaljivala tada na Dilanovoj tadašnjoj devojci.

„Non-stop se smeje, i mislim da se gubi na trenutke. Imam osećaj da možeš da joj ispričaš ceo plan njenog ubistava a ona bi ti se i dalje smeškala i klimala glavom. Ko zna u kom je ona svetu. Možda i planira naše ubistvo nakon večere“, rekla je Beka.

Na to me je stomak zaboleo. Ona će nakon večere sa njima imati svašta nešto u planu samo ne njihovo ubistvo. Mogla sam da ih zamislim i duša me je zabolela.

„Beka preteruješ. Idi tamo i nemoj da praviš probleme. Znaš koliko je ovo tvojoj majci bitno“, rekla sam brzo da ne oseti promenu u mom glasu.

„Idem, idem, idem... Ako je sudeći po dočeku ova će mi godina biti najdosadnija u životu“, zaključila je Beka.

Tog momenta začula se škripa guma i buka  pred kućom.
„Beka sačekaj trenutak“, rekla sam skočivši do prozora.

Pred ulazom je bilo parkirano par automobil iz kojih su izlazili momci i devojke. Po ponašanju na ulici bilo mi je jasno da su već pod dejstvom alkohola, a da će žurku nastaviti u našoj kući, jer ih je pred ulazom Sem srdačno dočekivala.

NJEN Ponor - 3.deo ✅- U PRODAJI*Where stories live. Discover now