De Sorteerhoed

36 3 1
                                    

Pov Ellie

We kwamen binnen in de zaal en plots stopt Coco recht voor mijn neus. Ja, het raadt het al, ik liep tegen haar...

Tja, moest zij maar niet recht voor mijn neus stil gaan staan eh!!

Haha eigenlijk was het best wel grappig.

Coco draaide zich om en haar mond hing open. Toen realiseerde ik me dat mijn mond ook openging, wat is dat toch vandaag??

Ik deed maar snel mijn mond dicht. Ik kuchte zacht, maar jammergenoeg had mijn kleine zusje (die even groot is als mij) dat niet gehoord. Dus deed ik haar mond maar dicht eh...

Toen ik dat deed begon Coco te blozen, zo had ik haar nog nooit gezien!! Verlegen??

Coco begon op haar onderlip te bijten, ging ze nou huilen?? Nee dan zou ik wel tranen zien...

Had ze zenuwen??

Plots tikte iemand op mijn schouder. Lily. 'Ah hey Lily, waar was je?', vroeg ik haar. Maar eigenlijk wist ik stiekem het antwoord wel.

Ze stond de hele tijd achter een irritant wijf. Achter mij dus...

Opeens werd Coco's naam geroepen:'Crissfire Coco'

Coco liep naar voren en ging op het krukje zitten. Volgens mij is dat krukje niet bestemd voor Peter Pippeling -die we in de trein hebben leren kennen- want het krukje zou dan breken volgens mij. Hoe lang zouden ze ditzelfde krukje al gebruiken??

'Ravenklauw!', schalde plots door de zaal. Er werd geklapt voor mijn jongere zusje. Vooral aan de eindeloze tafel van Ravenklauw natuurlijk.

Ik begreep er niets van!! Hoe kunnen die arme Ravenklauwtjes nu blij zijn en klappen voor zo iemand als mijn zus??

'Crossfire Ellie', ik schrok. Ja het kan ook niet anders als een enge oude dame plots je naam roept eh?!

Oke dus, ...

Ik liep naar voren en ging op het krukje zitten. De enge dame pakte die sprekende hoed -oftewel de sorteerhoed- en zette die op mijn kop, uhh, hoofd ik ben geen uil eh... ik bedoel dat ik geen koe ben dat is overduidelijk, een uil en een koe zijn nou eenmaal ongeveer hetzelfde...

IK BEN VREEMD

maar dat wist je al...

Oke ik ga verder vertellen!! Dus die vrouw zette dat ding op mijn kop, hoofd. Ik hoorde een stemmetje in mijn hoofd dat dus eigenlijk niet in mijn hoofd was maar in het hoofd van de sorteerhoed, ach ja, je snapt me wel??🤔

De sorteerhoed begon te praten:'laat eens zien, aha sluw, heel sluw, net als je zusje. Maar ook heel slim!! In Huffelpuf hoor je al zeker niet!! Maar in Griffoendor zou je ook wel goed zitten. Even denken, nee geen Zwadderich. Ravenklauw of Griffoendor? Laten we je maar zetten in GRIFFOENDOR!!', dat laatste woord schalde door de megagrote zaal.

Ik liep naar de tafel die het hardst juichte, in de hoop dat dat de tafel van Griffoendor was. Ik lachte vriendelijk naar de mensjes die naast me zaten.

Ik draaide me om om mijn zus te kunnen zien. Ze keek momenteel ook naar mij. Dat kwam goed uit!!

We keken elkaar triestig-glimlachend aan. Jeej, daar zaten we dan, gescheiden van elkaar!!

Hmm, jammer...

Maar ja zo erg kan het nu ook weer niet zijn eh?! We kunnen nig met elkaar praten, in vergelijking met degenen die in Zwadderich zitten, die kunnen alleen maar praten met mensen die in Zwadderich zitten. Dus eigenlijk valt het nog wel mee eh??

The Marauders And The TwinWhere stories live. Discover now