belki

131 39 45
                                    

Alaz, bedeni kasılmış bir şekilde annesine baktı. Koyu gözlerine kara bulutlar çökmüştü sanki. Ona attığı anlık bakış ölümcüldü.

"Buradan atılmak mı istiyorsun?" diye tısladı kadın. Kayan elbisesi omzunu açığa çıkarmıştı. Alaz kot ceketini çıkarıp annesinin omuzlarına dayadı. Sanki kimsenin görmediği bir bedenmiş gibi onu sakınmak istiyordu. Annesinin öğüt veren sözlerini umursamadan arkasını döndü. Hayatı durarak ve plan yaparak harcamaya kalkarsa o planları uygulayamadan göçüp giderdi. Bu yüzden biraz kalan aklını ve kendine olan saygısını umursamadan koştu. Önce barı terk etti sonra o leş gibi kokan, sızmış insan dolu kaldırımı. Işte böyleydi. Yaşayıp büyüdüğü yer çöplükten farksız, insanları umursamazdı.

Etrafında birkaç kez döndü. Şehrin en işlek yolunun tam ortasında ellerini kafasına dayayıp onu aradı. Kornalar hiç durmadan ardı ardına ötüyor olsa bile kendine gelmesi zaman aldı. Belki de ona biraz daha nazik davransaydım, diye geçirdi içinden fakat pişmanlığı işe yaramazdı can sıkmaktan başka. Yavaşça çekildi arabanın önünden. Tişörtünden içeri sızan havayı kesmek istercesine kollarını göğsünde bağlamıştı.

Peşinden neden gitmişti? Şarhoş ve biraz da depresif bir kadının dilinden savrulan rastgele sözler mi dokunmuştu ona yoksa farklı bir şeyler mi vardı? Tablosuna resmettiği o gözlerin altında yatan acıyı öğrenmek için miydi bu serzeniş? Hayır hayır. Alaz bu kadar derin düşünmezdi. Yüzeyseldi fikirleri, derine indikçe delirdiğini düşünürdü. Kadının da dediği gibi birini ağlatmak ona göre değildi. Içindeki vicdan kırıntısıydı onu yollara düşüren. Biraz sert davranmıştı ve bunu telafi etmek istiyordu.

Rüzgâr kıvırcık saçlarını havada dalgalandırıp dururken o yere bakıyordu. Adımları telaşsızdı. Oraya gitmek istemediğini anlardınız bu yavaşlıktan. En kısa zamanda bir yolunu bulmalıydı. Düzgün bir iş bulup ev alacak ve anneleri ile birlikte yaşayıp gidecekti. Ama nasıl? Işlerini bırakıp onunla gelemezlerdi kaldı ki 18 kişiyi doyuracak kadar para kazanabileceğini zannetmiyordu. Belki onu bu dünyaya getirmek gibi bir salaklık yapan o kadın ölmek yerine hayata tutunabilseydi başına bunların hiçbiri gelmezdi. Belki babası olacak o sikik kafalı adam bir alkolik olmasaydı her çocuk gibi okulu sorunsuz bitirip barda içki doldurmak zorunda kalmazdı. Belki de hayatını beğenmeyen o salak çocukların birinin yerinde olabilseydi... Boş versenize! Bazı insanlar sadece acı çekmek için gelirdi buraya.

• ᴋɪᴛᴛʏ ɢᴇɴᴏᴠᴇꜱᴇ ꜱᴇɴᴅʀᴏᴍᴜHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin