PavonisMons: Démonok tornácán

204 11 3
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kinézet:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kinézet:

Nekem a leírás egy kicsit szúrja a szemem. Persze nincs vele probléma, csak ahogy olvasom, úgy érzem, hogy ez valahogy nem igazán hangzik szépen. Kicsit át kéne fogalmazni, és az sem ártana, ha egy kicsit részletesebben lenne leírva. Nyelvtanilag helyes, csak nem hangzik jól. Mondjuk át lehetne írni így: "Élt egyszer, a sűrű erdő közepén, egy három fős család. (Ide kellene még egy átkötő mondat a családtagokról). Egy nap különös és borzalmas dolog történt a rengetegben, ami magával vitte a tizenkét esztendős fiút. Édesapja, segítséget keresve, a legközelebbi városba sietett, és rá is talált egy négy harcosból álló csapatra, akiknek ez a "tolvaj" túlságosan is ismerős volt (ez az utolsó mondat rész egy kicsit információszegény a "tolvaj" kifejezés miatt). Hogy miért indult a fiú keresésére a csapat, hogyan találták meg őt, és hogy mi várt rájuk az út végén, az derüljön ki a fejezetekből." Az összefüggést sem érzem a cím és a leírás között. Nem igazán tudom, hogy a tornácot hogyan lehetne összekötni a démonokkal, de ezt majd inkább csak azután, hogy elolvastam a művet.

1. fejezet

Ez a rossz hangzás sajnos az egész történeteden végig vonul. Az első rész a derült égből egy villámcsapást előidéző jelenet. Az egyik pillanatban még a családi idillről beszélsz, utána meg már a feleség vérben ázik, és a kisfiút elragadta magával egy ismeretlen feketeség. Ezt a részt egy kicsit párbeszédekkel, a történések részletesebb leírásával jobban ki lehetett volna fejteni, hiszen ez az alapszituáció. A két rész között nagy a szakadék, és szerintem ez túl nagy hiányosság. Amikor az egyik harcos elmesélte a fekete gyerekrabló történetét, nekem az egy kicsit irreálisnak hangzott. Ha az emberek tudták, hogy ez a lény el fog jönni, akkor miért nem fegyveres katonákat vagy harcosokat állíttattak ki egyszerű paraszt emberek helyett, mert nyilvánvaló, hogy nekik semmi esélyük sincs ellene. A másik dolog, és ami talán a leges-legnagyobb hiba, hogy az anyák nem zárkóztak be a gyerekkel a házba. Nem gondolom, hogy az a lény még a házba is be ment volna. Ennél a résznél megjegyezném, hogy nem igazán tanácsos vallási nézetekről saját véleményt alkotni (ahogy politikáról, rasszról, beállítottságról, stb. sem, de ez nem nálad volt, félreértés ne essék) az esetleges felindulások miatt. Később rájöttem, hogy a vallási utalás a Messalia miatt volt, de az meg embertől függő, hogy ha hívő is, ismeri-e a történetet vagy sem. Érdemes lenne ezt a történetet tovább folytatni.

Összegzés:

Mivel csak egy fejezeted volt, ezért ott nagyjából mindent kifejtettem. Az ötlet nem rossz, talán még egy kicsit színezni kéne rajta, és egy kis csiszolásra szorul. Mivel ez inkább a legendák közé sorolható be, lehetne ezt jobban éreztetni is.


Kritizálj, hogy kritizáljanak!Where stories live. Discover now