sarga-lany: VÉRVÖRÖS

180 9 2
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kinézet:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kinézet:

Nagy kíváncsisággal vágtam bele ebbe a könyvbe, hiszen nagy kedvenceim az ilyen fajta történetek. A borító lenyűgöző, a leírás hát... Értékelem a figyelmeztetéseket.

1: Good Morning Bitter Springs

Na, valahogy csak el érkeztünk az első részhez. Hát ez elég rövid lett, mindössze egy jelenetet olvashatunk. De talán annyihoz épp elég, hogy megteremtse az alapszituációt. Nekem ez a kitalált világ nagyon bejön egyelőre.

2: The Unknown

Ha jól gondolom a csapatunk egy javítóintézet féleségben lehet, azért, mert elkövettek valami rosszat. Nem rossz kezdés, bár én sok mindent hiányolok. Egy kicsit tisztában kéne látnom, hogy ki-kicsoda, mert egyelőre csak van pár főszereplőnk és ennyi. Jobban kéne ismertetni a múltjukat, azt, hogy May családja állítólagosan miért is hullik szinte darabokra, azt, hogy Gailt miért is tartják fontos személynek, vagy hogy egyáltalán, ki miért került erre a helyre. Mondhatnám azt is, hogy a részek nagyjából rendben vannak, viszont még nem nagyon történt semmi.

3: The Cunnigham case

Azt hiszem, hogy most érzékeny ponton találtál el. Szerintem a világ egyik legrosszabb dolga a családon belüli erőszak. Nekem itt már a történet egy kicsit szétesőnek tűnik. Például ezt az információt, amit közöltél Ewan családjáról, bele lehetett volna foglalni az elejébe. Már az ilyen részekkel lehetett volna kezdeni a történetet, és haladni velük szépen, fokozatosan, így csak egymástól függetlenül lógnak a részek a levegőben.

4: The newbie and the new bee

Itt aztán csak úgy szálldosnak magasan a labdák a levegőbe a szócsaták közben. E rész olvasása közben kicsit úgy éreztem magam, minthogyha egy csapat részeg kalóz mesélné el veszélyes és gyilkosságokkal teli életüket. Egyik az apját, míg másik a nővérét öli meg. Elég érdekes ennek a Gailnek a jelleme.

5: Cell block tango

Na most akkorát ugrottál a történetben, hogy azt még egy nagyon magas létrával is nehéz lenne megmászni. Nem igazán ismerem ki a szereplőket, nagyon titokzatosak. Azt hiszem, hogy talán Gail és Kian jelleme lenne a legfontosabb, de szinte alig vannak jelen.

6: Don't call it a comeback

Az van, hogy egyelőre még nincs a történetednek egy alaphelyzete. Nem tudjuk, hogy milyen embert képvisel a főhősünk, vagy hogy egyáltalán mi is a célja. Csak úgy pörögnek az események egymásután, néha jeleneteket átugorva.

This fall

Az ilyen bejelentőket én nem igazán preferálom. Teljesen megszakítja a történet menetét.

7: Wanted

Nem igazán értettem Gail hirtelen kirohanását. Az előbb még nyugodtan játszottak, és a lány csak úgy felcsattant. Ezt a részt nagyon ledaráltad, kicsit kevésnek éreztem. Másrészt meg nagyon sok mindenkinek nevet adsz, ami néhol fölösleges.

8: Trick or treat

Ez a rész egészen jó volt, annak ellenére, hogy ez egy halloweeni különkiadás. Itt úgy érzem, hogy nincs alapod, amire építhetnél, és ami összetartaná az egész történetet. Csak írod a részeket, azokat egymástól függetlenül.

9: And from now on, we'll wear black

A pszichopata kis csaj mindenkit letarol. Nem is értem miért egy javítóintézetbe vitték, amikor egy elmegyógyintézetben volna a helye. Több helyen is előfordultak szóismétlések.

Összegzés:

Na hát... Az ötleted egyáltalán nem rossz, sőt lehet belőle valami, csak hát ahogy fentebb említettem, nincs egy alapod, amire építs és a részek szétesők meg nagyon rövidek. De ezektől függetlenül a megfogalmazásod zseniális, a helyesírásod is rendben van, talán egyes helyeken szóismétlések vannak. Ami igazán értékelendő benned, hogy nagyon kreatív vagy a borító és a szereplők bemutatása terén.

Kritizálj, hogy kritizáljanak!Where stories live. Discover now