Bradavický rozřazovací test

1.1K 50 33
                                    

Každý správný potterhead by měl podstoupit Bradavický rozřazovací test. Moudrý klobouk merlinužel k dispozici nemáme, ale i tak je tu kvalitní alternativa. Na stránkách Pottermore (které vytvořila sama J. K. Rowling) takový test najdete, jenomže v angličtině. Takže zde najdete odkaz na překlad a návod jak ho použít.

Na stránce jménem Česky z Pottermore najdete krásný překlad, který je nyní vaším klíčem.
Vyhledejte si na ní článek se jménem Bradavický rozřazovací test a rozklikněte jej. V úvodních slovech najdete klikací slovo test, to vás přesměruje na jeho plnou anglickou verzi (proč plnou vysvětleno v kapitole "Pottermore aneb Wizarding world").

Jak test vyplnit?
A) Pokud anglicky umíte: Jednoduše si každou otázku pozorně přečtěte a následně popravdě odpovězte... test obsahuje 29 otázek.

B) Pokud anglicky neumíte: Zadejte do vyhledávače Česky z Pottermore a klikněte na stránku. Objevíte se na hlavním menu s články, mezi kterými najdete jeden se jménem Bradavický rozřazovací test (na obrázku u něj je zelené pozadí) a rozklikněte jej. Ukáže se  český překlad onoho testu. Teď už je to jednoduché, stačí si vždy jen přečíst českou otázku a v anglickém testu zakliknout odpověď.

(Nechápete-li, napište mi do soukromých zpráv a já vám s testem pomohu.)

Upozornění:
V českém překladu je jako otázka 1. váš věk a jako 2. vaše pohlaví, ale tyto dvě otázky v originálním testu chybí! V českém překladu je přeskočte a začněte 3. a zase v originálním testu začněte 1., čili:

1. otázka v českém překladu = chybí v originále
2. otázka v českém překladu = chybí v originále
3. otázka v českém překladu = 1. v originále
4. otázka v českém p. = 2. v originále
5. otázka v českém p. = 3. v orig.
6. otázka v č. p. = 4. v orig.
7. o. v č. p. = 5. v orig.
8. o. v č. p. = 6. v orig.
9. o. v č. p. = 7. v orig.
10. o. v č. p. = 8. v orig.
11. o. v č. p. = 9. v orig.
12. o. v č. p. = 10. v orig.
13. o. v č. p. = 11. v orig.
14. o. v č. p. = 12. v orig.
15. o. v č. p. = 13. v orig.
16. o. v č. p. = 14. v orig.
17. o. v č. p. = 15. v orig.
18. o. v č. p. = 16. v orig.
19. o. v č. p. = 17. v orig.
20. o. v č. p. = 18. v orig.
21. o. v č. p. = 19. v orig.
22. o. v č. p. = 20. v orig.
23. o. v č. p. = 21. v orig.
24. o. v č. p. = 22. v orig.
25. o. v č. p. = 23. v orig.
26. o. v č. p. = 24. v orig.
27. o. v č. p. = 25. v orig.
28. o. v č. p. = 26. v orig.
29. o. v č. p. = 27. v orig.
30. o. v č. p. = 28. v orig.
31. o. v č. p. = 29. v orig.

Na konci testu vám může vyjít jedna ze čtyř kolejí: GRYFFINDOR = Nebelvír, HUFFLEPUFF = Mrzimor, RAVENCLAW = Havraspár, SLYTHERIN = Zmijozel. Procenta u nich znázorňují, na kolik procent do dané koleje patříte. Pokud si chcete přečíst i ostatní text, už musíte použít překladač.

+ Pokud anglicky neumíte a předešlé dvě možnosti vám nestačí či jste zvědaví:
Jděte na již zmíněné stránky Česky z Pottermore a na nich najděte článek jménem Bradavický rozřazovací test a rozklikněte jej, toto je překlad pro ty, co moc anglicky neumí, ti co ano tento krok ingnorují. Zadejte do vyhledávače adresu wizardmore.com a nyní si můžete doslova vybrat.

1) Sorting Hat Quiz Replica = klasická verze, kdy dostanete pár vybraných otázek a z těch pak systém vyvodí někdy i chybný závěr, takový test najdete i na Wizarding world, ovšem tento má pouze jinou designovou podobu, protože je to starší verze.

2) Extended Sorting Hat Quiz = rozšířená verze, ve které jsou všechny otázky a plus se vám po každičké odpovědi nahoře u zvířátka ukáže, které koleji tato odpověď přidala kolik procent, jednoduše řečeno můžete na vlastní oči sledovat, jaká odpověď je přiřazena které koleji a po celou dobu vyplňování pozorovat na jakém principu test funguje, podle mě je to úchvatné a tento test rozhodně doporučuji úplně všem.

3) Full Sorting Hat Quiz = celý test, který obsahuje všechny otázky, ovšem designově vypadá jako ten první a nemůžete u něj sledovat, jaká odpověď je přiřazena jaké koleji, ovšem je to takové... kouzelnější, minimálně na poprvé je podle mě lepší vyzkoušet tento a až potom ten Extended Sorting Hat Quiz, aby vám totiž nezkazil všechna překvapení a nevyzradil odpovědi ke každé koleji.

Velkou výhodou této stránky je, že testy můžete opakovat neustále dokola, kolikrát chcete, takže nemusíte mazat a zakládat účty na Wizarding world do zblbnutí, jak tomu do nedávna bylo.

P.S.: Na internetu najdete spousty podobných testů, ale žádný nedosahuje kvality tohoto z Pottermore, který je často brán jako takový "oficiální", i když samozřejmě daleko více záleží na tom, do jaké koleje se cítíte vy sami...

Příručka pro PotterheadyWhere stories live. Discover now