Pottermore aneb Wizarding world

607 26 24
                                    

Na adrese Pottermore.com se dříve nacházela stránka vytvořena samotnou J. K. Rowling, mohli jste si na ní udělat test na vaši hůlku, patrona, kolej a mohli jste tam i chodit do školy, kde se daly vařit lektvary, hrát famrpál, pohybovat se virtuálně po Příčné ulici, měli jste vlastní účet u Gringottových a mnoho dalšího. Nyní je ale tato stránka smazána.
Když do vyhledávače zadáte onu adresu, vyhodí vás to na stránce wizardingworld.com. Na ní si můžete založit vlastní účet a díky němu získat přístup k testu na kolej, hůlku a patrona, ale není již možné chodit tam do školy...
Krom toho na stránce najdete mnoho zajímavostí a článků na téma HP a FB, ale pouze v angličtině, takže pokud anglicky moc dobře neumíte, doporučuji vám se ji postupně učit a mezi tím používat google chrome, na kterém se nalézá automatický překladač.

Jak se zaregistrovat?

1) Dostaňte se na stránku pomocí jedné z již zmíněných adres.
2) Klikněte na tlačítko v pravém horním rohu Login (přihlásit se) a pak na podtržené sousloví Join Fan Club (připojit se k fanklubu).
3) Nyní si můžete vybrat jestli chcete bezplatné Silver Membership (stříbrné členství) či placené Gold Membership (zlaté členství), ale předpokládám, že spíše to bezplatné, takže klikněte na stříbrné join now (přidej se teď).
4) Zadejte své datum narození (musí vám být minimálně 16, jinak chce stránka kontakt na rodiče) - den, měsíc a rok, pak svůj e-mail, potvrďte e-mail a heslo (musí obsahovat minimálně 1 velké písmeno a číslici), nyní už jen zbývá kouzelnické jméno a příjmení, odklikejte potvrzení, a je hotovo!

Proč už rozřazovací test do kolejí není to, co býval?

Na dřívější stránce Pottermore se nacházel plný test, se všemi otázkami. V současnosti vám ale stránka nabídne pouze několik málo (třeba 10, nebo i méně) vylosovaných a z nich vyvodí, často mylné závěry. Jednou jsem si vytvořila účet, udělala tento test a pak účet smazala, pak znova, pak znova a pak znova (dohromady čtyřikrát) a jednou mě test zařadil do Nebelvíru, potom do Zmijozelu, Havraspáru a nakonec do Mrzimoru, takže si můžete udělat obrázek.
Zato plný test (na který najdete odkaz a návod jak ho vyplnit v kapitole "Bradavický rozřazovací test") mě zařadil jen do jedné z těchto kolejí a výsledek se nemění ani po změnění pár odpovědí.
Takže, pokud víte z toho plného testu do jaké koleje patříte a chcete do ní patřit i na této stránce, bude potřeba dělat ten test tak dlouho a mazat účet tak dlouho, dokud vás tam opravdu nezařadí... (účet smažete tak, že kliknete v pravém horním rohu na ozubené kolečko, zaklikněte "Smazání účtu" a potvrdíte heslem).

Věřím, že test na hůlku zvládnete vyplnit sami (stačí odpovídat po pravdě a na rozmyšlenou máte kolik času chcete), ale u testu na patrona je to trochu složitější, takže o něm najdete informace v kapitole "Patronus".

+ Zajímavá stránka pro zvídavé potterheady:

Pokud se vám nechce mazat účty či jste prostě zvědaví, tak jděte na adresu wizardmore.com a na ní můžete objevit spoustu zajímavých testů. Pro více informací o testu na kolej přejděte na kapitolu "Bradavický rozřazovací test", pro více informací o testu na patrona přejděte na kapitolu "Patronus" a pro informace o testu na hůlku a kolej ve Stříbranově přejděte na kapitolu "Hůlkologie" a "Světové kouzelnické školy" /poslední dvě zmíněné kapitoly se teprve chystají/.

Příručka pro PotterheadyWo Geschichten leben. Entdecke jetzt