Kouzelnické RPG hry

170 6 0
                                    

RPG je vlastně na skoro každé online bradavické škole čar a kouzel.  Často bývá definováno jako "hra na hrdiny", ale to člověku nic moc neřekne. Jednoduše jde o to vytvořit si vlastní postavu, která má vlastní názory, záliby, charakter, rodinu, historii, vzhled... (přičemž se nemusí shodovat s jejím autorem) a hrát za ni ve formě textu, zkrátka (nejčastěji) ve třetím rodě jednotného čísla (tedy: on /ona /ono) a v přítomném, nebo minulém příčestí (čase) popsat do *hvězdiček*, neboli "emote", co ta postava dělá a do textu bez hvězdiček psát, co říká. Dále pak platí pravidlo, že v emote smí být napsáno pouze to, co na dané postavě můžeme vidět, třeba barvu vlasů, výraz v obličeji, nějaký pohyb apod. a zase nesmí v něm být napsáno to, co vidět nelze, tedy náladu, pocity, myšlenky apod. Můžeme ale napsat třeba: *..., vypadal totiž velmi naštvaně...* nebo *...prsty si jemně přidržovala bradu, evidentně usilovně přemýšlela...*. Ale to už tedy zabíhám hodně do podrobností.
Každá taková hra má vlastní pravidla, která je třeba si dopředu prostudovat, často je dokonce pro přijetí do ní nezbytné složit RPG zkoušku, abyste dokázali, že jste připraveni se zapojit.

Jak už jsem zmínila, takové RPG (ať už v mírnější, nebo přísnější podobě) funguje na naprosté většině online bradavických škol. Ovšem existuje i pár stránek, kde nestudujete na žádné škole, ale žijete si svůj vlastní kouzelnický život, jakožto dospělý kouzelník / čarodějka.
Pár jich vám tu uvedu.

1) Pottergame:

1) Pottergame:

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.


Moc jsem se o tomto projektu nedozvěděla, jen to, že je možnost zde chodit do školy, nebo i žít plnohodnotný dospělý kouzelnický život a že je potřeba si počkat na otevření registrace. Ostatně více se můžete dozvědět na jejich stránkách. Krom toho mají svoji facebookovou a instagramovou stránku.
Adresa: pottergame.cz

2) Kouzelnický svět:

2) Kouzelnický svět:

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Momentálně je tento projekt na dobu neurčitou ukončen a nelze se registrovat!Zde platí prakticky úplně to samé jako u minulé stránky, jen s tím rozdílem, že není třeba čekat na zahájení registrace

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Momentálně je tento projekt na dobu neurčitou ukončen a nelze se registrovat!

Zde platí prakticky úplně to samé jako u minulé stránky, jen s tím rozdílem, že není třeba čekat na zahájení registrace. Opět více informací na jejich stránkách.
P.S.: Na první pohled nic moc, ale nesuďte knihu podle obalu! Tato stránka má příznivé recenze a díky tomu upoutávacímu videu, ikonkou s počasím, nejbližším úplňkem a dlouhým vstupním dotazníkem, bude nejspíše vnitřně velmi propracovaná. Momentálně ale hra prý není příliš aktivní a měla by být online.
Adresa: kouzelnickysvet.cz

3) Protego:

Projekt se zaměřuje na dobu kolem první kouzelnické války a není možné chodit v něm do školy, pouze si zvolíte stranu, na které budete bojovat (tzn

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Projekt se zaměřuje na dobu kolem první kouzelnické války a není možné chodit v něm do školy, pouze si zvolíte stranu, na které budete bojovat (tzn. na temné - budete smrtijed, na světlé - budete bystrozor / člen Fénixova řádu). Od vaší role se odvíjí i vaše schopnosti, umíte různá kouzla a v průběhu hry se učíte nové dovednosti, jakožto smrtijed se nejspíše věnujete černé magii a jakožto bystrozor ode všeho trochu. Obrovské plus tohoto projektu je, že je nový a tím pádem i aktivní! Krom toho i nejspíš jediný svého druhu, protože všechny podobné, jež se zaměřovaly na dospělý kouzelnický život, jsou buď smazány, nebo na nich probíhá rekonstrukce.
Adresa: protego.cz

To je tedy merlinužel vše, většina stránek se opravdu zaměřuje spíše na ty Bradavice a jiné školy čar a kouzel, ale třeba se to v budoucnu zlepší...

Příručka pro PotterheadyKde žijí příběhy. Začni objevovat