✨Yeni Hikaye Yeni Kahraman : Alec Alester✨

47.9K 2.1K 137
                                    

Duyurusunu yapmıştık, Alec Alester için bir soru cevap bölümü hazırlıkları içerisindeydik. Sizlerden gelen soruları değerlendirerek içerisinden uygun gördüklerimi seçtim.

Şimdi hazırsanız bir fincan kahve yapıp telefonunuzun başına geçin ve Alec Alester hakkında merak edilenleri daha yakından görebilmek için koltuğunuza yaslanın başlıyoruz !

***

🔹Soru-1: Alec Alester ismini nereden ve nasıl buldunuz ? Niçin bu isim ?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

🔹Soru-1: Alec Alester ismini nereden ve nasıl buldunuz ? Niçin bu isim ?

Aslında ben onu bulmadım o beni buldu. Alester'ı yanlış hatırlamıyorsam bir bilim dergisinin ön kapağında benzetme yapmak için terim niteliğinde kullanmışlardı. İsmi gördüğümde nedensiz vuruldum. Başına Alec ekleyerek karakter ismimin bu olmasına karar verdim.

Niçin kısmına gelirsek önceki yazdığım hatta yazıp attığım sizin hiç tanışmadığınız hikayelerde ben ana kahramanların isimleri yerine hikaye akışına uygun genelleme bir kitap ismi tercih etmiştim. Alec şüphesiz yazarken en heyecanlandığım kitaplarımdan ,bu sefer kitabın isminin ana kahramanın ismi olması  benim için kaçınılmaz oldu.

🔹Soru-2: Bu hikayede ne anlatmak istiyorsun ?

Yazdığım hikayelerde hep kaos ortamına yönelik olayları ele aldım. Yani ya kahramanlar bir düzenin içerisinde yeni bir düzen bulma çabasındalar yada baş kötülerle savaş halindeler.

Alester'da ise anlatmak istediklerim çok başka. Alester ilk bölümdende anlaşılacağı üzere iki dünya arasında ki dengelerden bahsediyor. Normal insanların dışında büyülü bir dünyada yaşayan canlılarda var.  Bu anlamda Alec'in temel görevi aslında iki dünya arasında köprü vazifesi görürken dengeleri sağlamak. Ama bunları önceki kitaplarımda olduğu gibi düz düşünce ve anlatımla ele almak hedefim değil. Alec Alester'da anlatılanlar oldukça ters şekillerle aktarılırken ana hikaye sizi çok bambaşka yerlere götürecek.

🔹Soru-3: Alester'dan seri kitap beklemelimiyiz ? Hikayenin boyutu ne kadar olacak ?

Bu soru çok soruldu. Maalesef bunun cevabı hayır.

Alester'ı seri kitap olarak yazma gibi bir planım yok. Yakından takip edenler çok iyi bilir ki Mahfi adında seri bir kitap çalışmam zaten mevcut. İki kitabı seri yapmam hem hikaye hemde anlatım dili açısından özverimi düşürecektir.

🔹Soru-4: Hikayede bize verilen tanıtımlarda Alester'ın yaratıcılığın yeni ustası olduğu söyleniyor bunu biraz açıklayabilir misin ?

Biraz fazla spoiler isteyen bir soru olmuş ama üstü kapalı biraz kopya vereceğim. Alester'ın Londra'da olduğu zamanlar çok karmaşık bir çağı  ve olayları ele alıyor. Londra o zamanlarda iki dünya arasında saklı kalması gereken sırların korunduğu yerlerden bir tanesiydi. Hatta hikayenin ilk bölümünde mahkememizde Londra'da görülmüştü. İlklerin içerisinde Londra'nın yer alması, Alester'ın Londra'dan Akenor tarafından kurtarılıp yaratıcılığın yeni ustasının kendisi olduğunu öğrenmesi aslında bırakmış olduğum çok büyük bir ortak nokta. Demek ki Yaratıcılığın Ustası'nın Londra ile çok derin bir ilişkisi var değil mi?

🔹Soru-5: Hikayelerinde hep kahraman anlatımına yer veriyorsun, Alester'da bu değişecek mi ? Değişecek yada değişmeyecekse neden ?

Güzel soru. Aslında bunun hikayeden çok kişisel bir tercih olması ile alakası var. Alester'da da planlar değişmezse yine kahraman anlatımı kullanacağım. Sebepsiz şekilde bana diğer anlatım dilleri soğuk geliyor kahraman anlatımını daha samimi ve içten buluyorum.

🔹Soru-6: Kitaplarına bulmuş olduğun yeni terimler heyecan verici. Alec Alester içinde kullanmış oldukların epey hoş. Bu yeni isimler yeni terimler için özel bir çalışma sarfediyor musun ?

Elbette. Bazen bir şeyi ifade etmek için internette yada oradan buradan kelimeler bulup yeni yeni kelimeler bile türettiğim oluyor.

🔹Soru-7: Alec Alester nasıl bir karakter olacak ?

Hikayenin çok başında olduğumuz için henüz tanışma fırsatınız olmadı tabii. Alec Alester meraklı bir karakter kendine göre çizgileri olan ve yanlış bulduğu şeyler için ölümüne savaşabilir. Korkarım biraz sakarda. En çok sizi etkileyecek noktasıysa hayal gücü olacak sanırım. Karakter çalışması yaparken Alester'da kendimden çok şeye yer verdim. Seveceğinizi umuyorum.

🔹Soru-8: Bu hikayenin vazgeçilmez noktası nedir ?

Kesinlikle olayların aktarılış ve anlatım biçimi. Önceki sorulardada söylediğim gibi anlatımı çok ters vereceğim. Düz beklenen bir çok konu bizi ters köşe yaparak yeni maceralara sürükleyecek.

🔹Soru-9: Alec Alester'dan aşk beklemelimiyiz ?

Hikayenin ilerleyen bölümlerinde evet. Ama bu nasıl bir aşk olur işte orası tam bir sürpriz.

🔹Soru-10: Diğer çalışmalarına göre değerlendirdiğinde Alester senin için hangi konumda ?

Bu hikayeyi yazmaya başlayıp burada paylaştığımdan beri sürekli bir cümle kuruyorum. "Alester beni çok heyecanlandıran bir çalışma." Alester üzerinde çok düşündüğüm bir hikaye aslında incilerimdende denebilir. Diğer hikayelerime kıyasla çok dev bir kurgu çalışması olacak. Bu sebeple benim için epey  bir baş ucu diyebilirim.

***
Sorularımızın sonuna geldik, çok keyifli bir bölüm olduğunu söylemem gerek. Öneri ve görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın. Ve unutmadan bir sonra ki buluşmamız Alester'ın 2. Bölümünde olacak kısmetse.

Sevgilerimle ♥️

ALEC ALESTERWhere stories live. Discover now