4.

43 4 2
                                    


Leo se Max chování ani vzhledem moc nelíbil. Nechtěla to však dát najevo. Když už po několikáté prudce zastavil, už se neudržela a spadla ze sedla. Nic se jí nestalo, ale paní Burke se okamžitě rozeběhla za ní. Pomohla Leo se postavit, při tom podržela Maxe. 

Když se spadla znovu postavila, hlasitě povzdechla. "Copak?" Zeptala se paní Burke. Pohladila poníka. "Už tě to nudí? Pokud ano, můžeme jít zpět do stájí a vyčistit boxy," nabídla jí. Leo přikývla.

Odvedla poníka do svého boxu a odsedla ho, paní ji celou dobu sledovala a radila jí. Leo však pomoc nepotřebovala... Nedokázala jí však nic říci, ani na slovo se nezmohla. Sedlo do sedlovny odnesla Burke. Leo tak měla chvilku čas být sama a věnovat se Maxovi. Místo něj však vešla do stání Vraníka.

Vraník při otevření dveří, zpozornil. Zastříhal ušima a mírně couvl. Leo vešla, přišla blíže. Natáhla svou ruku a očekávala očichání koně, aby si její pach zapamatoval. Hřebec se místo toho vzepjal. Leo měla štěstí, že jí kopyta nezasáhla a jen jí proletěly těsně nad hlavou. "V klidu," špitla a potichu se k němu přiblížila. Fríz však stále utíkal a nenechal se od ní pohladit. Hlasitě frkal a hrabal kopyty do podestýlky. 

Ve stejné okamžiku přiběhla paní Burke. "Jdi od něj pryč!" Vykřikla a podala bič, vběhla do boxu a začala bičem pohazovat na zastrašení vraníka. Leo tomu tiše přihlížela. "Jak tě napadlo sem jít? Je nebezpečný!" Vynadala jí a už ji táhla za límec pryč z boxu. 

"Ale...ale," začala mladá jezdkyně vysvětlovat. Její řeč však byla přerušena slovy od paní Burke. "On je nebezpečný a ty asi mírně hloupá. Proč jsi mě neposlechla?" Leo se zhluboka nadechla, aby jí dokázala odpovědět. "On mi nic neudělal!" Vysvětlila. Paní zavřela dveře od boxu a odložila bič. "Zatím," řekla a položila jí ruku na rameno. "Ale pokud si tak věříš, dojdi zítra a vyzkoušíš si let do nemocnice." 

Leo to vzala jako výzvu. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 25, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Anděl bez křídelWhere stories live. Discover now