1.Co tu dělá Pirát?

10.4K 352 69
                                    

........ CRRRR....

,, Áááá" zakřičela jsem přes celý pokoj a skutálela se z postele jako každé ráno.,, Blbej budík" zamručela jsem a flákla jsem do budíku tak, že se málem rozbil. Vstala jsem ze země a namířila si to ke koupelně. Vyčistila jsem si zuby, nanesla lehký make-up a udělala si vysoký culík.
Když jsem vyšla z koupelny, oblékla jsem si růžovou mikinu, tmavě modré džíny a růžové tenisky, které jsem měla nejradši.
Pak jsem dostala hlad a šla do kuchyně. Tam jako obvykle seděla babička a luštila křížovku.

,, Snídani máš na lince. " odtrhla babička hlavu od křížovky.

,, Jo, jo, děkuju" byla jsem moc líná a tak jsem si misku s vločkami přenesla k sobě pomocí kouzla. Ano, opravdu tohle umím a nejen to.

,, Řekla jsem ti, že nemáš tohle dělat v mém domě! Běž mi radši takhle pomoc trhat jablka. " řekla babička s dost nasraným výrazem v očích.

,, Tak promiň, už toho fakt nechám." řekla jsem s hodně sarkastickým tónem hlasu.

Chvíli bylo ticho, jen jsme se koukaly na televizi, jenže pak babička zvážněla, podívala se na mě a spustila: Víš... Kate... Dneska je to přesně rok... Co.... Co.."

,, co moje máma umřela" doplnila jsem jí, protože jsem věděla že nemá na to, to říct. Jo, taky proto bydlím ten rok u babičky. Máma měla autonehodu a bohužel to nepřežila. Babička se mě ujmula a teď se o mě stará. Tátu nemám, nikdy se neukázal, bůhví jestli vůbec žije, nebo jsem ze zkumavky, to by byla taky možnost když mi to máma nikdy nechtěla říct. Ale to je jedno.

,, měla by ses stavit u jejího hrobu" řekla babička a koukla se do země.

,, No, dobře. Po škole tam dojdu a zapálím svíčku. " mrkla jsem na ni a pohladila jí po ruce. Babička se na mě usmála. Já se rozloučila a mířila do školy.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Ve škole jsem moc kamarádů neměla, ale nevadilo mi to. Měla jsem Luci. Luci byla moje nejlepší kámoška už od základky, vždy mi se vším pomohla a zastala se mě. Cvičila gymnastiku, hrála fotbal a pingpong, byla hodně oblíbená a když šla někam mezi lidi tak mě vzala sebou, nesnášela jsem její přátele a oni mne. Mě stačila jen Luci a i když jsem nebyla oblíbená, já stačila jí.

,, Kate! " ozvalo se přes celou chodbu, ten zvučný hlas... Luci... To mi bylo jasné hned.

,, Ahoj" řekla jsem potichu, abych neupoutala ještě větší pozornost.

,, Jak se má, má oblíbená šprtka" zasmála se Luci, takhle mě občas škádlí, nevadí mi to.

,, Dobře a nech toho. Lucouši! " začala jsem se smát, věděla jsem že tohle oslovení nesnáší.

,,Hahaha, moc vtipný" vraždila mě pohledem.

,, Pojď už radši do třídy, bude zvonit" dodala a šla, já šla za ní jako ocásek.

Vešli jsme do třídy a začala nám úterní klasika: Matika, Angličtina, Fyzika, Tělocvik , Hudebka a Dějepis. Dějepis mě bavil, protože jsme teď začali brát Severskou Mytologii a ta mě hrozně baví. Nejvíc mě zajímá Thorovo kladivo Mjolnir, to je boží! Doslova!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Škola nám skončila, Luci šla domů a já vyrazila na hřbitov. Sedla jsem si k máminu hrobu, zapálila svíčku a vyprávěla jí o všem co se dneska stalo.
Z mého vyprávění mě vyrušil mužský hlas :,, Kate? " zeptal se
,, A... Ano" otočila jsem se na něj. Je! Vždyť vypadá jak pirát!
,, Jsem Nick Fury, ředitel SHIELDu, chtěl bych vás zapojit do programu Avengers. Sledovali jsme vás, víme co dokážete. "

,, Já ale žádné schopnosti nemám!" křikla jsem na něj. Přece nebudu nějakému Pirátovi, (bůhví jestli to není jenom nějaký bezdomovec či co) říkat že svoje schopnosti mám. No ne?

,, To vykládejte někomu jinému. Víme o vás naprosto všechno." řekl dost vážným hlasem.

Trochu jsem se lekla ale něco mi říkalo že bych mu měla věřit.

,, Pojďte semnou" dodal

Co mi zbývalo, utíkat jsem se bála, viděla jsem že má pistoli, říct že nepůjdu taky ne a teleportaci ještě moc neovládám, takže s ním prostě jít musím.
Nasedli jsme do auta, panovalo hrobové ticho, koukala jsem se z okna a občas i na toho piráta. Byl divný ale měla jsem z něj respekt.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
Asi tak za půl hodiny jsme stáli před vysokou budovou, nebyla vysoká, ona byla obří! Takhle vysoké budovy mají jen v New Yorku takže mi došlo kde jsme. Ten pirát se rozešel a já šla za ním, vstoupily jsme do výtahu a pomalu vyjížděli nahoru.
Najednou výtah přestal jet a dveře se pomalu otevíraly. Cítila jsem jak mi buší srdce......

To Je Moje Dcera?! //Avengers FF//Kde žijí příběhy. Začni objevovat