Vége

478 29 5
                                    


3 évvel később:

A hideg levegő végig süvített a kihalt park fái között. A levelek színesen kis kupacokban várják nekik írt sorsot. A padokon már csak egy-egy idősebb ember ül, etetve a galambokat vagy a kutyáknak dobálták a labdákat. Én pedig összébb húzom magamon a barna kabátom és mosolyogva figyelem ahogy az egyik kis állat mit sem törődve a folyton őt szólongató urat, vidáman ugrik bele a levélkupacba. Halkan felnevetek, sálamat pedig az arcomba húzom.

- Édes vagy. – szólal meg mellettem egy mély hang, majd felém nyújt egy papírpohárt. – Forró csoki. – mosolyog rám majd félre rakja a táskám és leül.

- Köszönöm. – fogom a kezeim közé a meleg italt. – Holnap is ki kéne jönnünk. – simítok a hajába, félre tolva a kósza tincset.

- Akkor jövünk ide amikor csak szeretnéd. – kortyol bele a finom kakaóba. Átdobja vállam felett kezét amit most egy fekete bőrkabát fed, nyaka körül egy szürke vastag sál van amibe ő is beletemetkezik.

Ösztönösen nyúlok a nyakamban levő nyaklánc felé amin a gyűrű lóg de nem találom ott. Végig simítok a felsőmön majd nagy sóhajjal bámulok ismét magam elé.

- Jövőhétre kész lesz a lánc, ne aggódj. – Ölel magához . – Amúgy meg, a kezeden lévő gyűrű szebb.

Közelebb húzódtam a mellettem lévőhöz és lehunytam a szemem. Igaza van. Ez a jelen nem pedig a múlt. Lenéztem a kezeinkre és mosolyogva bámultam az apró köves ékszert, aztán tekintetem a másik kezére vezettem amin egy hasonló gyűrű mutatott és az epres cigarettája.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

És azt hiszem itt a búcsú pillanata.

Ritka alkalmak egyike, hogy bármely munkám befejezem. ( Legyen szó egy könyvről vagy igazából bármiről)

Rossz szokás. De most, hogy írom ezeket a sorokat a sötétbe. Rájöttem mennyire nagy szó is ez.

Kedves olvasóim aki még velem van és végig követte a történetet nagy ölelés, és millió puszi. Azt hiszem két olvasó van akit szinte minden résznél láttam remélem magukra ismernek, nekik is külön köszönöm.

2019. 07. 18

Ui: bármi kérdés lenne ide a kommentekbe és próbálok mindenkit eligazítani, ha lenne olyan ami nem tiszta.

Annexus |☑️|Where stories live. Discover now