17. Poslední sbohem (Irondad)

1.5K 91 11
                                    

Tony Stark jako otec x Peter Parker jako syn (Avengers)

️HOMECOMING AND ENDGAME SPOILERS⚠️

Peter věděl, že by to neměl dělat. Že by neměl používat stroj času pro své vlastní sobecké účely. Jenže si nemohl pomoct.

Jen ho chtěl ještě jednou vidět.

Bylo to jako by neuběhla ani vteřina, ale když otevřel oči byl tam. Avengers tower, rok 2017. Netušil, proč si vybral zrovna tohle datum. Jistě, už se v téhle době dávno znali a Peter už ho v té době mohl považovat za svého mentora... Jenže hodně riskoval, že se zde potká se svým já z minulosti. A upřímně, nechtěl skončit jako Kapitán a nakopávat vlastní zadek.

Tony Stark, miliardář, playboy, filantrop, též známý jako Ironman. Seděl ve své laborce stále v obleku, z čehož Peter usoudil, že to nebylo dávno, co ukončil tiskovku o jeho a Pepperině zasnoubení. Musel se nad tou vzpomínkou usmát. Myslel si tehdy, že ho Tony jen zkouší.

Tiše se postavil za roh, aby mohl vynálezce nepozorovaně sledovat. Stál tam a něco s úsměvem pozoroval na obrazovce. Peter se na ni zaměřil pohledem. Netrvalo mu dlouho, aby zjistil, co Tony s takovým úsměvem sledoval.

Jeho.

Byl to záznam z kamer. Zrovna si na něm nadšeně povídal s Nedem, nepochybně o tom, co všechno se stalo. Tony na to koukal s šťastnými jiskrami v očích, s výrazem plným hrdosti. Otcovské hrdosti.

Petera ten pohled dostal. Oči se mu zamlžily, cítil, jak se slané potůčky snaží dostat přes tu neviditelnou zábranu. Nedovolil jim to.

Co by dal za to, aby si s ním mohl znova promluvit, aby s ním mohl být v laborce, opravovat s ním obleky, smát se jeho pokusům o otcovské rady...

Prostě aby byl s ním.

Tiše popotáhl a s posledním bolestným pohledem na jeho mentora se otočil.

„Sbohem, pane Starku,” zašeptal a rozešel se, aby se odsud už konečně dostal.

Na poslední chvíli ho však zastavil známý chraplák, který ho donutil zkoprnět.

„Petere?”

Upřímně z tohohle mám trochu rozpozuplný pocity. :D Připadá mi to strašně kostrbatě napsaný, ale zároveň jsem celkem ráda, že jsem to ze sebe 'vyplivla'. :D Já irondad miluju, ale podle mě ho neumím ani v nejmenším psát. :D Soooo... Here we go again! xD

Doufám, že se líbilo! Nejsem si jistá, ale možná bych na tohle mohla udělat pokračování. :D Uvidíme. :)

Ay🏳️‍🌈

☾𝙆𝙣𝙞𝙝𝙖 𝙨𝙝𝙞𝙥 𝙢𝙤𝙢𝙚𝙣𝙩𝙚𝙠☽🔛حيث تعيش القصص. اكتشف الآن