9.BÖLÜM: "Soylu Koleji..."

108 109 3
                                    

MEDYADA; EYMEN

İthaf;marstakihava (Güzel yorumların için teşekkür ederim.)

Keyifli okumalar;☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️

1 HAFTA SONRA:

ELİS'TEN;
Koşmak hiç bu kadar zor olmamıştı hele ki kime ve nereye koştuğunu bilmemek. Zifiri karanlık bir alanda, bana seslenen ama tam olarak ne demek istediğini bilmediğim birine koşuyordum. Koca alanda bir çift mavi göz dışında herhangi birşey göremiyordum. Ve yine aynı tanımadığım ses "Buraya gel tatlım. Burdayım". "Kimsin?Nereye nasıl geleceğim?" "Burdayım." Allah'ım delirecegim. Kimin bana seslendiğini bilmeden koşuyor,etrafim da dönüyordum buraya gel diyordu. Nereye gidicektim ki! Bilmiyordum. Aynı sesi tekrar duyunca "Bilmiyorum. Nereye geleceğimi bilmiyorum." Artık hıçkırıklarla ağlıyordum. "Ağlama" aynı sesin bu sefer ağlama dediğini duyunca "Kimsin? Nereye geleceğim?" Sorduğum soruya cevap alamayınca etrafima bakınmaya devam ettim. "Demek zamanı değilmiş." Sonkez aynı sesi duyunca etrafima bakınmayı bırakıp olduğum yerde diz çökerek ağlamaya devam ettim. "Elis! Elis uyan. Bak korkmaya başladım. Elis!"

Sıçrayarak uyandığım rüyamdan daha doğrusu kabusumdan bana seslenen Eylül'e sıkıca sarılarak ağlamaya devam ettim." Şşştt tamam. Tamam. Geçti. Geçti". Eylül'ün beni sakinleştirmesine ve sıkıca sarmalamasına aynı şekilde karşılık verdim. Ağlamaklı sesimle "Ey-Eylül"
"Şşştt tamam. Önce sakinleş sonra ne gördüğünü anlat. Seni böyle görmeye dayanamıyorum. Hade kalk elini yüzünü yıka ." Sarıldığım kardeşimden ayrılarak lavaboya doğru yürümeye başladım. Bir haftadır aynı rüyayı görüyordum. Eylül her sorduğunda anlatırdım ve oda sanki ilk defa duyuyormuş gibi beni sakinleştirirdi

Lavobo da elimi yüzümü yıkamaya başlayınca aynadaki çökmüş beni görmek beni bozguna uğratmıştı. Bu bir hafta resmen kendi benliğimden çıkmıştım. Nasıl çıkmazdım ki üst üste gelen gizemli mesajlar, annemin bahsettiği mektup, Mert'in aniden ortaya çıkması, Pamir'in değişen ruh hali, bir ay olmasına rağmen sanki bin yıldır tanıdığım arkadaşlarım, yeni okula bu gün gidecek olmamız ve daha nice benzeri konular. Bu bir aylık süreçte sanki bin yıllık dert ve sıkıntıyı yaşamış ve ruhumun erkenden yaşlandığını hissediyordum.

"Elis. Elis bizimkiler geldi okula gidicez ." Bana seslenen kardeşim yüzünden aydaki yansımamdan bakışlarımı ayırmadan "Geliyorum" diyerek bağırdım. Havluyla yüzümü kurulayıp düşüncelerime ara vererek banyodan çıktım. Odada kimseyi göremeyince dolabının karşısına gelerek yeni okulumun kıyafetlerini alarak giyinmeye başladım. Bu gün yeni bir okula başlayacaktık. Geçen hafta cuma günü kantinde oturmuş okul konusunu tartışırken hiçbir sonuç bulamamıştık bu yüzden de okul konusunu babama bırakacaktık ta ki telefonumun zil sesi kantinde yankılanadek.

GEÇEN HAFTA CUMA GÜNÜ;

ELİS'TEN;
Emre'nin Rüzgarla birlikte bahsettikleri okul isminden de bir hayır gelmeyeceğini anladığım anda elimi masanın üzerinde birleştirerek "Madem bir okul bulamadık bırakalım da ailemiz karar versin. Bu okul konusunuda burada bitirelim." Dememle bizimkilerde onaylayan mırıltılar çıkarmaya başladı. Masadan kalkmak için bir hamlede bulunacak iken masadaki telefonumun sesiyle ekrana baktım ve tebessüm ederek cevap verdim.

Eymen Arıyor...
"Alo Elis abla."
"Efendim canım."
"Nasılsın abla. Kusura bakma rahatsız ediyorum."
"Yok canım ne demek."
"Abla aslında yarın ki doğum günü partisinin iptal olduğunu söylemek için aradım. Babam yurt dışında olacağı için haftaya cumartesi ye ayarladık."
"Peki canım zaten benimde biraz sıkıntılarım vardı. Yani gelmeyecektim. Haftaya olması iyi oldu."
"Bir sıkıntın mı var yoksa? Bak yardım edebileceğim birşeyse lütfen söyle."
"Yok canım sanmıyorum. Okulumuz tadilat edileceği için yeni bir okula ihtiyacımız var. Arkadaşlarımla dışarda kaldık."
"Gerçekten mi? Eeee bu süper! Yani yanlış anlama sadece off neyse. O zaman sen bu işi oldu bil. Nasıl dersende benim babamın okulu var ve bu yüzden bende onun okulunda okuyorum. Sizde bizim okulda okumuş olursunuz. Böylelikle sana olan minnetimi biraz ödemiş olurum. Ha ne dersin?"
"Tamam canım yarın babam gelir kaydımızı sizin okula alır."
"Tamam abla bekliyorum. Görüşürüz."
"Tamam canım .Görüşürüz."

DUA'M (Aşkı Fısıldayan Adam)#Wattys2019Where stories live. Discover now