Deel 1

2K 27 2
                                    

Dit ben ik Isabeau

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Dit ben ik Isabeau. Ik ben 16 jaar en woon in Almere. Ik houd van pianospelen en zingen. Het is meer een verslaving geworden dan dat ik het leuk vind.

Langzaam word ik wakker door mijn wekker. Ik zet het stomme ding uit en ga op mijn rug liggen. Ik staar naar het plafond die ik na vandaag een ander halfjaar niet meer zal zien. "Isa? Ben je wakker. We vertrekken over een uur" roept mijn vader uit zijn kamer. "Ja!" Roep ik terug. Ik sta op en maak mijn bed op. Vervolgens open ik mijn gordijnen en blijf ik uit het raam kijken. Ik hoor mijn telefoon trillen. Ik pak het op en lees het bericht voor in mijn hoofd.

Zussie👩‍❤️‍💋‍👩
Heey zuss, ik wens je heel veel succes vandaag. Je kunt het geef papa ook een dikke kus van mij. Ik heb begrepen dat je iedere weekend mag logeren. Dus dat word gezellig met mij! Nogmaals heel heel veel succes en als iemand wat probeert je weet het hé. Trap in die kokosnoten of bel mij en dat doet Lucas ze wat. 💆‍♀️😛❤️ xxjesss

 💆‍♀️😛❤️ xxjesss

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Dit is mijn zus. Yara. Ze is 21 jaar en woont samen met haar vriend Lucas.

Dit is Lucas

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Dit is Lucas. 22 jaar.

Ik stuur haar een dankjewel terug en leg mijn telefoon dan weer neer. Ik ga naar de douche toe en fris me op voordat ik vertrek.
•••
"Heb je alles" vraagt mijn vader. Ik begin tranen in mijn ogen te krijgen. "Ja pap" zeg ik zacht. "Ah lieverd kom hier" zegt hij en duwt me in zijn armen. "Ik ga je heel erg missen papa" zeg ik. "Ik ook lieverd" zegt hij. Hij kijkt me aan. "Je hebt de mooie ogen van je prachtige moeder" zegt mijn vader en hij krijgt tranen in zijn ogen. Mijn moeder is 2 jaar geleden omgekomen door een ongeluk. Ze ging mijn taart halen voor mijn 14e verjaardag met de scooter. Een stomme debiel achter de stuur stopte niet bij de rotonde en reed mijn moeder aan. Ze is dood gegaan in het ziekenhuis op het bed. Het was het aller stomste dag ooit. Ik was er kapot van ik heb de hele dag, week, maand gehuild. Nu nog steeds elke avond heel zachtjes. Nu haat ik MIJN verjaardag. Ik heb het sindsdien niet meer gevierd. Ik hoef dat ook niet. Het is toch maar onzin.
•••
We rijden onze stad uit. Almere de "rapperstad" wordt het genoemd. Het klopt best wel. Ali B heb ik heel vaak tegengekomen dat het zelfs een gewoonte is geworden om hem te zien lopen in het centrum. "Waarom mocht ik niet mee naar New York?" Vraag ik aan mijn vader. Hij gaat dus een ander halfjaar naar New York voor 3 films regisseren. "Vanwege je school, lieverd en je cijfers moet je wel ophalen hoor" oh nee hij begint over mijn cijfers. Ze zijn niet best. Sinds de dag dat mijn moeder overleed ben ik zwaar achteruit gegaan. Ik sta 2 onvoldoendes en de rest is maar net goed. Alleen Engels is goed. Een 8,5. "Ja pap ik beloof het als je terugkomt dat je verschil ziet" zeg ik en meen ik echt. "Fijn je weet dat je zus altijd kan bellen en zij kan je helpen" zegt hij. Ik knik. Het is stil. Ik denk aan allerlei dingen die in mijn hoofd opkomen.
•••

It's my roommate.Where stories live. Discover now