Deel 8

1.2K 17 0
                                    

Het is al half 11 en besluit terug te gaan. Als ik bij de ingang ben zie ik Justin met een vriend staan. Ze lachen. Rosalie en Sem komen hand in hand aanlopen. Ik walg van haar. Ik zie hoe de Rosalie Justin aan kijkt en andersom ook.

Ik zucht het weg en ga snel naar mijn kamer, voordat ik die 2 weer zoenend zie.
•••
Het is al half 2 en ik kan gewoon niet slapen. Ik beweeg hier en daar. Komt het door mijn hoofdpijn. Ik ga rechtop zitten en voel meteen dat bonzende koppijn. Ik sta op en loop naar de badkamer. Beter dat ik er al ben, voordat ik kots in mijn bed.

Ik kijk naar de spiegel, naar mezelf. Ik kijk naar mijn ogen. Dat is het enigste wat ik mooi aan mezelf vind. Ze zijn van mijn moeder. Mijn zus heeft ze ook, maar dan wel wat donkerder, want mijn vader heeft bruine ogen.

Ik houd het niet meer vol en kots in de wc. Wat heb ik. Ik ben serieus nooit ziek. Misschien moet ik echt gaan uitrusten.

Dan gaat de deur open. "Alweer?" Vraagt Sem. Ik schaam me, echt naar voor hem dat hij dit aan moet horen. Ik knik en sta weer op. Ik begin te hoesten. Ik spoel weer mijn mond bij de wasbak. 

Ik voel een hand op mijn rug. "Hey, is er iets?" Vraagt hij. Ik kijk hem vragend aan. "Wat bedoel je?" Zeg ik. "Ben je zwanger?" Vraagt hij. Ik haal zijn hand van mijn rug af en duw hem aan de kant. "Nee gek!" Zeg ik. Ik heb het nog nooit gedaan. Ik heb zelfs nooit een vriend gehad of getongt. Alleen gekust in groep 8....

"Sorry hoor, het was maar een vraag" zegt Sem en doet het licht van de badkamer uit. "Slaaplekker" zegt hij. "Doei" zeg ik. Ik ga me morgen ziek melden.
•••
"Heb je dat echt gedaan?" Zegt een meisjesstem. Ik word wakker. 3x raden wie op de bank zit. Rosalie. "Hmm" mompelt Sem. "Ah Isabeau voel je je weer lekker?" Vraagt Rosalie als ze me rechtop ziet komen. Ik antwoord haar niet en verstop mijn gezicht onder de deken. "Nee dus, maar je kan je ziek melden" zegt ze. "Weet ik" zeg ik droog. "Laat haar" zegt Sem. "Ja inderdaad laat me" zeg ik. "Wat jij wilt ziekmens" zegt ze. Ik rol mijn ogen.
•••
"Ga je echt niet?" Vraagt Sem bij de deur. "Neehee en tyf op je geeft me alleen maar meer hoofdpijn" zeg ik. Hij komt naar me toe gelopen. "Als je iets wilt kun je het me altijd vragen" zegt hij en loopt weg.
•••
(2 weken later)
Ik loop de kamer in. Sem komt ook de kamer in en smijt de deur keihard dicht en ploft op bed. "Wow wat is er met jou?" Zeg ik. "Beter hou je je bek" zegt hij. Ik open beter mijn ogen. "Wat zei je? En anders wat!" Zeg ik. Hij gaat rechtop zitten en kijkt me aan. "Jouw ook nog erbij?" Zegt hij en loopt boos weg. De deur gaat met een harde klap dicht.

"Klootzak!" Roep ik nog. Ik zucht en ga op bed zitten. Die jongen heeft echt moods. Hij was al boos. Ik wil weten wat er aan de hand is dus loop ik de gang op.

Ik hoor mensen van verte joelen en schreeuwen. Ik ren ernaartoe en dan zie ik het. Sem die Justin een hoek geeft. Justin duwt keihard terug. Ze worden uit elkaar gehaald. "JULLIE 2 NU NAAR MIJN KANTOOR!" Schreeuwt meneer Pullmans. Rosalie komt mijn kant opgelopen met tranen in haar ogen. Jezus je hebt het zelf gezocht.

Ik zoek Jade en Fenna op. "Ies!" Hoor ik Fenna roepen. Ik ren ernaar toe en vraagt het meteen. "Wat is er gebeurd?" "Sem en ik waren klaar met de les, hij kreeg opeens een berichtje van iemand, toen liep hij boos weg en toen dit" zegt Jade. Shit! Ik heb het erger gemaakt als hij gewoon in de kamer was gebleven, had hij niemand geslagen!

Ik ga naar mijn kamer. Dan zie ik de telefoon van Sem. Ik pak het op. Moet ik dit wel doen ik wil jet filmpje zien! Ik pak zijn telefoon en probeer er in te komen. "1234" "2468" "1111" wanneer was hij jarig aha! "1002" ik spring even, want ik zit erin. Ik ga naar apps en dan zie ik het.

Het filmpje is gefilmd in de leerplek op etage 6. Ik zucht. Ik doe zijn telefoon uit en leg het weer op bed. Ik ga op zijn bed zitten.
•••
"Isabeau" zegt een zware stem. Ik word wakker geschud. "Hmm laat me" zeg ik en slaap verder. "Wat jij wilt" zegt een bekende stem. Ik open mijn ogen. "Yara!" Roep ik en vlieg in haar armen. Daarna geef ik een knuffel aan Lucas. "Hoezo hebben jullie niks gezegd! Dan lag ik niet zo dom te slapen" zeg ik. Ze lachen. "Ik heb je keyboard meegenomen" zegt ze. Ik open mijn mond. "Jaa omg i love you!" Zeg ik en leg het onder mijn bed. "Kom we gaan onze geliefde stad in" zegt Yara.

Ik sta meteen op. "Wacht heel even" zeg ik. Ik ren de badkamer in. Ik kijk naar mn gezicht. Ah lukt wel. "Kom!" Zeg ik terwijl ik mijn handtasje en telefoon van tafel pak.

It's my roommate.Where stories live. Discover now