Розділ 2. Лілі

224 18 0
                                    

Лілі ледве дочекалася кінця уроку. Їй не терпілося вивідати в Аґнешки (або ж, як вона зараз себе називала, Анни), що вона тут робить. Так, вони були знайомі завдяки Фреду. Це сталося близько двадцяти років тому в Кракові. Фред частенько знайомив її з вампірами, але Аґнешка чітко запам'яталася їй за декількома причинами: по-перше, вона була не зовсім вампіршою, по-друге, вони з Джейкобсом кохали один одного, що дуже сильно вразило Лілі.

Нарешті продзвенів дзвінок, що означало кінець уроку. Усі повиходали з кабінету. Лілі вирішила сховатися серед натовпу, щоб не наштовхнутися на Вероніку. З подругою вона зможе розібратися пізніше, зараз важливіша розмова з Аґнешкою. Вона саме зайшла до туалету, тож Лілі вирішила скористатися нагодою. Вампірша зайшла слідом за нею, гіпнозом вигнала інших дівчат і підперла двері шваброю, щоб їх ніхто не потурбував. Аґнешка, що до того роздивлялася своє ідеальне обличчя в дзеркалі, повернулася до Лілі та широко всміхнулася.

— Лілі, як же я рада тебе бачити! — мовила вона фальшиво-солодким голоском.

Вампірша не витерпіла цього: схопила суперницю за шию та прижала до стіни.

— Я не вірю, що ти просто так тут з'явилася, — прошипіла вона.

Проте Аґнешка з легкістю відштовхнула Лілі, яка впала на умивальники, зламавши їх.

— Можеш не вірити, — таким же голоском сказала Аґнешка, а тоді з ноткою насмішки додала: — Усе рівно правду не дізнаєшся, поки я не захочу.

Лілі знову накинулася на Аґнешку, хоча наперед знала, що в неї нічого не вдасться. У них була значна різниця у віці, до того ж Аґнешка була не простою вампіршою. От і зараз вона легким помахом руким підкинула Лілі до стелі. Зі сміхом Аґнешка вийшла з туалету, а Лілі сиділа на підлозі, чекаючи поки її вампірська частина залікує рани.

Отже, вона була права. В Аґнешки справді є якийсь план, але просто так його не вивідати...

Піднявшись на ноги, Лілі попрямувала до невеличкої комірчини на другому поверсі, де, судячи з бруду, дуже рідко бували. Саме тут вона й планувала посидіти до заходу сонця. Уроки вампірша вирішила пропустити. По-перше, потрібно було обдумати ситуацію з Аґнешкою. По-друге, її б і так не вигнали з уроків через непідходящу шкільну форму.

Вампіри в школіWhere stories live. Discover now