Újra itt

2.3K 53 1
                                    

Halihó [Név]! 

Hiányzott már Középfölde, nem igaz? 

(Ha történet-hűen akarnám csinálni, akkor ezt csak egy évvel a Jövendőmondó után látnátok)

Először is, mielőtt bárki, bármit is csinálna vagy mondana, szeretném közölni azzal, aki nem tudná, hogy ez a történet egy folytatás. A Jövendőmondó címmel futó történetem második része, szóval, ha azt nem olvastad, akkor nagyon ajánlom figyelmedbe, mielőtt ennek nekilátnál. Persze, mivel a történet a lehető legpontosabban követi a Gyűrűk Ura filmek eseményeit, tulajdonképpen érthető az előző könyv olvasása nélkül is, de az utalások érdekében mindenképpen megéri elolvasni először azt. Ha úgy döntesz, hogy nem teszed meg, az szíved joga, engem aztán nem zavar. 

Na és most, hogy ezt letudtam: mivel ez a könyv a Jövendőmondó folytatása, ezért ennek is te vagy az általad kitalált karakter lesz a főszereplője, és éppen ezért, a jelölések is megegyeznek az előző könyvben használtakkal. Itt is kiírom majd a fejezetek elejére, hogy melyik jelölés mit jelent, amikor éppen használom, szóval emiatt ne aggódjon senki. 
Illetve, azoknak, akik böngészőből olvasnak ajánlom, hogy használják az InteractiveFics bővítményt, amiben beállíthatjátok, hogy a fenti jelöléseket automatikusan kicserélje a nevetekre, és a többi adatra. Ezt a gépen google chrome, firefox és microsoft edge böngészőkben is lehet használni. Telefonon elvileg a firefoxban működik, de nekem ott nem sikerült működésre bírnom, így én letöltöttem a kiwi browser nevű böngészőt és abban használom.

Ami sokkal fontosabb, és amit eredetileg mondani kívántam itt, az a történet végével kapcsolatos. Biztosan láttatok már olyan sztorikat, amiknek több végük is volt (igen, az előző rész is ilyen volt, habár az epilógus mindkét vég esetén megegyezett). A ti döntésetek, hogy hallgattok-e rám, én magam is olvastam ilyet, és soha nem bírtam megállni, hogy csak egy befejezés mellett döntsek, szóval a végén mindegyiket elolvastam. Így is csinálhatod, nekem mindegy. 

Azonban én azt ajánlom, hogy döntsd el, melyiket választod. Nyilván egyértelmű, hogy a különböző befejezések azért vannak, mert mindegyik "srácnak" külön fejezetet szentelek, annak függvényében, hogy kit is választasz. Szóval, ha van egy kedvenced, akkor azt a befejezést válaszd, amelyikben vele jössz össze a végén. Egyszerű, nem? Hidd el nekem, próbálok mindenkivel adni egy-egy külön pillanatot, amikor kicsit közelebb kerülhetsz hozzájuk, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki igényét maximálisan ki tudom majd elégíteni. Ezt a befejező fejezetekben próbálom majd megtenni. 

Mint mindig, az építőjellegű kritikákat nagyon szívesen fogadom, ha nagyon szúrja a szemed egy véletlen elnézett helyesírási hiba vagy egy karakter teljesen nem karakterhű viselkedése akkor szólj, és képességeimhez illetve szituációhoz mérten megpróbálok valamit tenni. Ha ez a hiba valami olyan, ami nélkül a cselekmény nem haladhat előre, akkor valószínűleg nem sokat tudok majd tenni, de elképzelhető, hogy valamit megpróbálok mégis javítani rajta.

A karakterek, mint eddig minden másik fanficemben is, nagy valószínűséggel kissé (vagy kicsit nagyon) OOC-k lehetnek. Mint mondtam, ha ez nagyon zavaró, megpróbálok majd tenni valamit annak érdekében, hogy ne legyen az. Ezenkívül, mint az az előző könyv elején is mondtam ez alól kivételt képez [Név], aki nyilván OOC lesz hozzátok képest, de ugyanolyan lesz, mint az első könyvben. Nagyjából. 

Az előző könyvben azt mondtam, hogy nem fog sok Sindarin szó szerepelni a sztoriban. Ez változott. Telepakoltam az egészet a tünde nyelvvel, mert időközben megtetszett a gondolat, hogy [Név] nem érti, mit mondanak neki. Erős volt a kísértés, hogy rátok bízzam, megtaláljátok-e a szavak vagy mondatok jelentését, de végül úgy döntöttem, hogy elmondom mindenről, hogy mit jelent. 

A frissítések szerdára várhatók, mert eddig is az volt, és mert nekem szerdára van pakolva valahogy minden, amit teljesítenem kell (ezen kívül semmi sem az én döntésem miatt). 

És természetesen a legfontosabb: Jó olvasást, és szórakozást kívánok! 

A LegendaWhere stories live. Discover now