1. Какво е астрологията?

39 10 9
                                    

Надали има човек, който да не знае какво е астрологията, но както би следвало в началото на подобен проект, ще разясня нейното значение, цел и практика.

Терминът идва от гръцки, като "астро" означава звезда, а "логия" значи слово. Буквално преведено терминът значи "слово за звездите" или още как планетите и тяхната подредба заемат активно действие в нашия живот. На практика факти, че това действие върху човека е реално - няма, но щом сте тук и четете това, сте едни от хората, които въпреки това вярват в нея.

Астрологияга е напълно отхвърлена като наука, като изобщо не се смята за такава, защото не предоставя поне донякаква степен реални факти защо и как работи. 

Според мен е крайно повърхностно и просто да се смята, че истинско е само това, което можеш да усетиш със сетивата си или пък да изчислиш. Заради това и се интересувам от астрология и таро - за да покажа сама на себе си, че невидимото също е истинско.



Първите няколко глави ще бъдат кратки на малки теми, като какво е асцендент, луна и планети в даден знак, затова се надявам този проект да пожъне успех <3

astro thoughtsDonde viven las historias. Descúbrelo ahora