3. Слънце, луна и асцендент

44 8 2
                                    

Преди да започнем, нека обясня какво е натална карта: това буквално е карта, на коята са разположени зодиите, от която може да разберете къде се намират планетите ви, спрямо деня и часа ви на раждане.



Разположението на слънцето или по-просто вашата зодия, е показател за вашата същност. Това е вашият Аз, вашият характер в най-чистата му форма и основа за останалите архетипи в картата ви. Това разположение е най-важно и най-показателно за характера ви. Както слънцето в Слънчевата система е в центъра, така и тук то е в центъра на нашата личностна характеристика и същност като човек.

Ще работя с примерно разположение на слънцето (зодия) - например във везни. Нещо наистина общо за везните е тяхното човеколюбие и емпатия, чувството им за мода, комуникативност, както следва за въздушен знак и не на последно място - тяхната романтична душа. Също разпространено крише за тях е, че имат трудности, стигне ли се до избор. Точно обратно на наименованието на техния знак, техните емоции и интереси много често са в едната крайност и именно стремежът им към перфекционизъм. (не знам дали има значение, но това е и любимата ми зодия :д)

На практика, ако сте зодия Везни, това са някои от характеристиките, които сигурно притежавате. Разбира се, още много други неща влияят на вашата същност, като:

Разположението на луната в картата ви. Луната е олицетворение на женствеността, на нежната и емоционална половинка от нас. Луната е нашите първични реакции и емоции, жената в нас, нежното звено в картата. 

Нека кажем, че везната от преди малко има луна в риби. Това я прави изключително чувствителна, особено може би ако става въпрос за някой, на който тя държи. Реакциите й са емоционални, почти несдържани и експресивни, може би ще има някоя сълза, в зависимост от контекста на ситуацията. Рибите перманентно носят "розови очила", някои биха ги нарекли лигави. Те са в отбора на водните знаци, редом с Рак и Скорпион, за които се знае колко са манипулативни. Рибата, също и другите водни знаци, са способни да използват силната си емоционалност срещу вас и да ви накарат да се чувствате виновни, за нещо, за което не сте всъщност. Но от друга страна, те могат да бъдат много обичащи и взискателни към обичаните хора, като са способни да ви дарят със много любов.

Както аз и математическият ми мозък обичаме да си го представяме - архетипите притежават в себе си няколко качества, които съответстват на главният "vibe" на планетите - първичността (луна), същност (слънце), визия (асцендент), комуникационни умения и знания (меркурии), воля, смелост и агресия (марс), любов и изкуство (венера), съдба и щастие (юпитер; тази планета също се води като тежка; аз си го обяснявам с характеропатипни характеристики при наличието на някои знаци като овен, рак, скорпион или козирог, но така поне аз си обяснявам влиянието й), една по-тъмна и мистериозна страна от нас (сатурн), симбиозата и това, което ни свързва сами със себе си (нептун) и тъмното, скрито и подмолно у нас се упралява от Плутон.

След този дълъг абзац ще заключа, че планетата в даден знак, всъщност изважда това наяве, за което дадената планета отговаря. Малък пример: 

Марс в овен - овенът сам по себе си не умее да държи емоциите за себе си, но не женските емоции, а мъжките. За мен Марс е овен, ако беше цяла една планета. Марс изважда наяве тези характеристики на овена и ги показва в цялостта им.

Меркурии в телец - може би сте затворени с това разположение на Меркурии. Аргументите ви са добри, а работата ви - методична, подредена и логична. Начина, по който изпълнявате задачите си е далеч от абстрактен, по-скоро практичен. 

И последното разположение, за което ще пиша в тази част е асцендент.

Разположението в асцендент всъщност е вашата презентация за околните. Език на тялото, маниери, начин на говорене с другите - всички онези неща, които другите най-напред ще забележат.

Везната от предните примери нека има асцендент козирог. Тази емоционална нейна същност, заедно с луната в риби, ще бъде прикрита под спокойната маска на козирога. Това, което другите най-напред ще забележат от всъщност емоционалната й и обичлива същност е едно практично и сдържано лице. 





Надявам се, че тази информация е била достатъчна, за  тези, които все още не са я знаели. Следващата част може би ще бъде последната разяснителна, преди да стигна до същината, заради която започнах проекта. <3

astro thoughtsTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang