19. dio

3 0 0
                                    

Moja pjesma koju najmeravam objaviti jako dobro napreduje.

Glazba i tekst su gotovi, jedino još treba snimiti spot za pjesmu. Upravo taj spot će mi biti najveći izazov, ali čvrsto sam odlučila da će ova pjesma izaći, a bez spota pjesma nije pjesma.

Trebalo je taj spot snimiti bez ičijeg znanja jer želim ovu pjesmu držati u tajnosti sve dok ne bude u potpunosti gotova.

No, nikad do sad nisam sama osmišljala spot za pjesmu, ali ovaj put nemam druge. Nemam novaca da platim nekome da mi osmisli spot, nema šanse da od svojih posudim novac, a da oni ne saznaju za to i ne mogu zamoliti nikog drugog da mi osmisli spot jer koliko ja znam svi koje poznajem su u tome neiskusni jednako koliko i ja.

Pošto mi je u zadnje vrijeme ponestalo inspiracije i kreativnosti, odlučila sam prvo snimiti pjesmu u studiju i tek onda se ozbiljno baciti na osmišljanje spota. Ako sve prođe onako kako sam si ja to zamislila, pjesma bi trebala biti gotova za mjesec dana, a pod pjesmu mislim na sve, studijska snimka, spot, vrijeme i mjesto objavljivanja, sve.

Bila je subota. Došla sam u studio u 6 sati ujutro kako bih sve pripremila za snimanje. Upjevavala sam se dok sam istovremeno pospremala nered koji sam ostavila dan ranije.

Tekst sam znala savršeno, nisam ga morala ponavljati. Probala sam još jednom odsvirati pjesmu na klaviru i ispalo je savršeno.

Oko 8 sati došli su i ostali koji su mi pomagali oko pjesme. Sve je išlo kako treba. Sviranje smo ponavljali 2 puta, a pjevanje samo jednom tako da smo do 15 sati bili gotovi sa svime i slušali smo moju pjesmu.

Usred pjesme potekle su mi suze. Ovo možda nije bila moja najbolja pjesma, ali je ova bila u potpunosti moja. Ja sam napisala tekst i glazbu, ja sam je odsvirala, ja sam je otpjevala, ja sam dogovarala sve u vezi nje, ja ću osmisliti spot, ja ću glumiti u njemu i ja ću objaviti pjesmu.

S ponosom mogu reći: "Ovo je MOJA pjesma, samo moja i ničija više."

No, usprkos tome, nije baš sve bilo savršeno.

U zadnje vrijeme smo Vlad i ja bili zaokupljeni raznim stvarima. Ja sam smišljala i snimala spot, a on je učio za kolokvij jer ga je 1. puta pao.

Čim sam čula studijsku verziju svoje pjesme, ideje za spot samo su počele dolaziti, tako da sam cijeli spot osmislila u manje od 2 sata, a da ga snimim trebalo mi je oko 5 sati i tako je moja pjesma napokon u potpunosti bila gotova.

Odlučila sam još nekoliko dana sama uživati u svojoj kreaciji i ne reći nikome za nju. Emocije su bile pre jake, a nisam htjela plakati pred nikim.

No, nisam mogla ne vidjeti Vlada toliko dugo, pa sam ga pozvala da odemo u onaj karaoke bar u kojem me prvi put htio riješiti treme. Smatrala sam da je to odlično mjesto da mu pokažem koliko mi je pomogao u mojoj borbi sa tremom i strahom.

Odlučila sam otpjevati jednu pjesmu samo za njega. Dugo, dugo sam razmišljala koja bi pjesma bila savršena da mu kažem i pokažem koliko ga volim i koliko sam mu zahvalna za sve što je ikada napravio za mene.

Nakon sati i sati traženja naišla sam na novu pjesmu koju nisam do sad još čula, ali čim sam je poslušala bila sam oduševljena njome. Odmah sam je naučila i odlučila sam nju pjevati.

Ta je pjesma bila You Are The Reason od Caluma Scotta. Bila sam vrlo nervozna prije svog "nastupa" jer iako sam naučila pjesmu, bilo me strah da ću zaboraviti tekst.

No, znala sam da što god se dogodilo, Vlad će shvatiti moju poruku, on uvijek shvati ono što ja hoću reći. Kad smo došli u bar, pokrenula sam razgovor:

"Sjećaš li se ovog mjesta?"

"Naravno, tu su prvi put pokušala pjevati... Prije nego što nas je Gabi prekinula."

"Da... Postoji razlog zašto smo danas ovdje. Naime, nismo se viđali puno ovaj tjedan, oboje smo bili zauzeti, ali ja sam imala dovoljno vremena da razmislim o tome kako da ti zahvalim na svemu što si ikada učinio za mene i nisam mogla smisliti bolji način od ovog." ustala sam, uzela mikrofon u ruke i počela pjevati pjesmu.

Tekst kao da sam ja napisala, samo su iz mene izlazile riječi, a u kutku Vladovih očiju vidjela sam suze.

Neposredna blizinaKde žijí příběhy. Začni objevovat