Vánoce

577 36 0
                                    


Elonie se každý den vypařila z domu jakmile Charlie odjel. Chodila s dívkami ven. Scházeli se tajně. Často chodili do lesa tak daleko, aby je nikdo neviděl a tam se Elonie dostávala do sebe kde se setkávala s dívkou. Vitaen též neměla proměnu hotovou a tak ji to čekalo taky. Vitaen, ale neprováděla dívka jako Elonii,ale vlk. Její vlk byl šedý a tichý. Nikdy nemluvil jen ji vedl. Vitaen řekla Elonii o honu na ni i o rozruchu který vyvolaly ve Společenstvu. Jelikož obě dívky nevnímali okolí musela je Sagit hlídat a když šli kolem nějací turisté popadla je a rychle přemístila na jiné místo. Měla síly dost, takže ji to nedělalo problém.

Pomalu začínala zima a začínali i otázky Charlieho, kde je asi teď Davit s Holly. Proč nevolá? Elonie vždy jen pokrčila rameny. Nemohla mu říct, že zemřeli. Charlie taky velmi často jezdil za Bellou. Elonie tam jezdit nechtěla. Nechtěla pokoušet osud. Nechtěla být s novorozeným upírem i když ji Renesmee připomínala ji samotnou.

Blížili se Vánoce a s tím i boj ze kterého měl Seth tolik strach. Vlastně i Elonie z něho měla strach. Měla strach, že by zemřel. Jako všichni, které milovala. Blížila se i návštěva Belly a Edwarda, Elonie sice věděla že se Bella umí ovládat, ale kdyby se omylem řízla o papír, co pak? Proto si radši vzala slabé rukavice. Nechtěla nic riskovat.

Elonie čekala u okna až dorazí Seth s rodinou. Těšila se až ho po tak dlouhé době zase uvidí. Přišlo ji jako by ho neviděla věčnost. Dárky už měla pečlivě zabalené a připravené u stromečku. V obchodě koupila moc hezký modrý balící papír se vzory dárků. Renesmee koupila náramek sluneční soustavy. Moc se jí líbil a říkala si, že bude Renesmee moc slušet. Belle a Edwardovi koupila přesýpací hodiny. Přišlo jí to vtipné. Charliemu nějaké to vybavení na rybaření. Leah měsíční náramek a Sue vázu. U Setha si dala hodně záležet a koupila mu košili na kterou vyšila monogram.

Nudila se a tak si sedla k oknu a vyhlížela. Po půl hodině konečně spatřila známé auto. Přijížděla Sue. Elonie začala křičet. "Je tu Sue." a pak se rozběhla ven. Z auta zrovna vylézal Seth. Skočila mu do náruče, jako by se neviděli věčnost. Mačkala se k němu, cítila jak z něj sálalo teplo. "Ahoj Leah." zamávala ji, ale jí to vůbec nezajímalo. "Pojďte mi pomoct." poprosila Sue. Elonie vzala pár dárků a donesla je pod stromeček. Charlie nezůstal schovaný v domě a šel jim taky pomoct. Museli, ale počkat s rozbalováním na Bellu. Mezitím, ale Elonie se Sue udělali všem teplý nápoj.

Konečně slyšeli přijíždět auto. Charlie šel hned otevřít a vítal Bellu. Elonie se podívala z okna. Viděla jak z auta vystupuje Bella, Edward, Renesmee a Jackob. "No tak Elonie pojď je přivítat." usmíval se na ni Seth. Elonie ač nechtěla kývla. "Promiň za to zpoždění." omlouvala se Bella Charliemu. "Přijeli jste přesně na čas." usmívala se Sue. Elonie stála u Setha a držela se ho jako klíště. "Ahoj Elonie." pozdravil ji Edvard." "Také vás všechny zdravím." usmála se na ně. "Tak pojďte pojďte." zval se dovnitř Charlie. "Vy jste mi ale zajímavý pár." usmíval se na Elonii Jackob. "Jsem rád, že tě Seth má." "Já jsem taky velmi ráda za něj." zaculila se Elonie, která pořád stála u Setha. "Renesmee pojď mám pro tebe něco." pustila Setha a šla ukázat Renesmee dárky.

Elonie ji podala dárek a Renesmee jej rozbalila. "Jé ten je krásný. Děkuji teto." Elonie byla ráda, že z něho má radost. "A teď ty." Podal Elonii dárek Seth. Elonie balící papír roztrhala. Milovala rozbalovat dárky. Byl tam krásný náhrdelník s vlkem. "To je moc krásné Sethe děkuji." objala ho a dala mu pusu na tvář. Zrovna si to nechala zapnout na krku. Poté podala dárek od ní. "Seth ho rozbalil. "Páni to je košile." usmíval se na to, ale nadšeně zrovna nevypadal. "Vyšila jsem ti sem tvůj monogram." ukázala mu na krásně vyšité písmena. "Si moje šikulka." objal ji. Poté se otočila na Bellu. "Jak se vám líbí dárek?" "Děkujeme jsou to krásné hodiny." poděkoval Edward.

"To máš od nás." podala Bella Charliemu obálku. Podíval se do ní. Byl to výlet na rybaření pro tři. Pro Charlieho, Sue a Elonii. "Musíš jet Elonie." řekl Seth. "Musíš být v bezpečí." zašeptal ji do ucha. Začala tušit proč. Určitě se má ta bitva stát přesně v ten termín.

Nakonec nechali všechny v domě a šli se projít ven. Drželi se za ruce a kochali se krajinou. "Musíš jed Elonie. Viděl jsem na tobě, že se ti tam nechce." podíval se na ní starostlivě. "Tak proč mě tam nutíš. Rybaření mi nic neříká." "Elonie prosím tě udělej to ať si v bezpečí, kdybych mohl být už navždy s tebou, byl bych, ale nemohu. Musíme se bránit proti nim." Kdyby jenom věděl. Kdyby jen věděl co je zač. Říkala si v hlavě Elonie. Dokud to půjde nesmí se, ale dozvědět co je zač. Možná mu už brzy bude moci říct pravdu, ale kdy? Kdy to bude? "Slíbím ti, že budu v pořádku a udělám vše abych byla živá." o tom živá chvilku přemýšlela. "Ty mi zase slib, že neumřeš." "To nevím Elonie. To nevím." objevila se mu na čele vráska. "Pokud umřeš pudu a všechny je zmlátím." pohrozila Elonie, aby odlehčila situaci. "Nechápu, že se na to nevykašlete. Jste vlkodlaci a ti si přeci s upíry nerozumí, nemusíte jim pomáhat."snažila se Setha donutit aby nešel bojovat za Cullenovi. "Ale Cullenovi jsou jiní. Nevraždí lidi a navíc Jackob se vtiskl do Renesmee a je to alfa. Musím ho poslechnout lásko." Elonie se chtěla začít vztekat, ale spolkla svůj hněv. "Neboj když umřu tak budu vědět, že mě vyhrabeš ze země a budeš mě oživovat." smál se. Elonii i když chtěla plakat tak se smála taky. Co jiného mohla dělat. Nic.

Začal jemně padat sníh. sněhové vločky dopadali na Eloniinu tvář. Seth chytl něžně Elonii za pas. "Zatančíme si." vzal její ruku do své. Pomalými krůčky se pohupovali dokola. Něžně jim foukal vítr do stromů což připomínalo tichou melodii. Hlavou se opřela o Setha. Tak tam stáli a nechtěli odejít. Báli se, že se už neuvidí, že jejich životy se už nikdy nepropletou. Jemně na ně padal sníh, ale zima jim nebyla. Seth byl prostě živé topení. Kolem nich bylo ticho jen oni sami. Nebo ne?

Neznáš mě Bello!(twilight)Where stories live. Discover now