Ha, bier

19 2 0
                                    


Door: Tink

Beste luitjes, afgelopen donderdag was ik uit in mijn favoriete, oh zo grote stadje, Ede. Los van het feit dat dit een fantastische avond was, weet ik niet meer precies hóe fantastisch. Delen van de avond kan ik me namelijk niet meer herinneren. 

Dit is balen, want júist dit soort avonden zou ik me graag willen herinneren. Verder hoefde ik niet bang te zijn dat ik iets geks heb gedaan wat ik niet meer wist, want ik was met goede vrienden, die vast wel een oogje voor me in het zeil hebben gehouden. Of tenminste, dat dacht ik toch. 

Totdat ik zaterdag aan het afwassen was met mijn vriend (die ook mee was) en hij me plotseling vroeg of ik me nog wel kon herinneren dat ik bier over een meisje heb heen gegooid. Ik schoot in de lach en reageerde met: "Nee, maar dat is ook logisch, want dat is toch niet gebeurd."

Helaas. Helaas, is het wél gebeurd.

Hij vertelde het volgende verhaal: Donderdag stonden we met een groepje te dansen in een erg druk deel van het café. Ik had een biertje in mijn hand en stond vrolijk mee te bewegen op de muziek, toen er een meisje voorbij kwam die net wat biertjes had gehaald voor haar vrienden. Omdat het zo druk was, moest ze haar best doen om zich tussen de mensen door te wurmen. Hierbij stootte ze per ongeluk mijn bier om, waardoor de helft van mijn kostbare vloeistof over de rand gutste.

Verontwaardigd keek ik naar haar, naar mijn halflege beker, en weer terug naar haar. Zonder er een moment langer over na te denken bracht ik mijn bier omhoog en goot wat er nog van over was over haar hoofd. Tevreden gooide ik het lege bekertje op de grond en ging weer verder met dansen.

***

Tja, mensen. Ik gok dat dit een verhaal is waarbij blijkt dat we allemaal een innerlijke agressieveling in ons hebben. Oprecht, nuchter zou ik zoiets nooit hebben gedaan. Ik had waarschijnlijk mijn schouders opgehaald naar het meisje en gezegd dat het niet uitmaakte. Kan gebeuren. Maar ja, af en toe moet die andere kant zich ook even laten zien. Het zorgt wel voor leuke verhalen in ieder geval.

(((Het enige waar ik erg bang voor ben is dat ik het meisje mogelijk nog eens tegenkom, zonder dat ik enig idee heb wie het is of hoe ze eruit ziet. Stel dat ik haar op de hogeschool tegenkom en ze me boos aankijkt? Moral of the story: don't drink kids.)))

De malloten avonturen van TinkWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu