GİRYAN

13.3K 549 198
                                    

Giryan: Gözyaşı

*

"Sana bir şey söylemek istemiyorum," diye fısıldadı genç kız, gözlerinden akan yaşları ellerinin tersiyle silip birkaç adım gerilerken. Yağmur düştüğü kaldırım taşlarında izlerini oldukça net bir şekilde bırakırken, soğuktan titreyen çenesine büyük bir yumruk indirmek istedi. Güçsüz görünmek istemiyordu. Yanından insanlar gelip geçiyor, o ise sadece karşısındaki adama bakıyordu.

Onu yerle bir eden adama bakıyordu.

Ona önce cenneti yaşatıp sonra da en azap dolu ateşin içine atan adama bakıyordu.

Ona küçük bir kız çocuğunun elinden alınmış oyuncak bebeğine baktığı gibi bakıyordu.

O adam gidiyordu. Gitmek yok olmaksa bir insanın kalbinde, o adam şimdi kalbinde yok olmak adına sağlam bir adım atıyordu. Bunun ağırlığı birkaç kelimeyle ya da birkaç gözyaşıyla anlatılacak bir şey değildi. İçinde bir yerlerde öyle ağır bir şey vardı ki, bu ağırlığın adını tam olarak koyamıyordu.

İnsan kendinden gitmeye kalkışana elini uzatırsa, kendine haksızlık etmiş olmaz mıydı?

"Şu an bana bir şey söylemene ihtiyacım var," dedi genç adam. Dimdik duruyor ve yüzünde mimik oynamıyordu. Yağmur ikisini de ıslatıyor, ikisi de soğuğun etkisiyle titriyordu. Oysa içlerindeki ateş öylesine büyüktü ki, dışarıdaki soğuk, içlerindeki yangını dindirmeye yetmiyordu. "Bana bir şey söyle, Saye."

"Gitmek istiyorsun," dedi Saye, durgun bir sesle. Başını öne eğip ıslak parmaklarıyla oynamaya başladı. "Kal dememi bekliyorsan, yanılıyorsun."

"Neden?"

"Sen beni yeterince sevseydin, benden gitmeye kalkışmazdın ki." Saye'nin cümlesi genç adamı kendine getirmeye yetti. "Beni yeterince sevmeyen birini hayatımda kalmaya zorlayamam. Bu karşımdaki insanın zamanına, benim de kalbime haksızlık olur. Ben bunu yapamam Alparslan. O yüzden git."

*

MERHABA!

GÜZEL BİR AŞK KİTABIYLA YENİDEN SİZLERLEYİM. UMARIM SEVER VE BENİ YALNIZ BIRAKMAZSINIZ. HİSSEDEREK YAZACAĞIM VE O HİSSİ ALACAĞINIZA EMİNİM.

ÇOK YAKINDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE.

KENDİNİZE ÇOK ÇOK İYİ BAKIN.

Instagram: emirhanbikec
Twitter: Emirhanbikecc

GİRYAN (KİTAP) Where stories live. Discover now