GÜNCE 5

546 54 10
                                    

Koskoca bir yatakta uzanarak izlediğim tavanda bile seni görüyor oluşumdu, benim senden bana kalan lanetim. Gözlerimi kapattığım an yok olacağını, elimi uzatsam dahi seni tutamayacağımı bile bile yaşıyordum bu hayatı. Sensizlik, şimdiye kadar girdiğim sınavların en büyüğüymüş gibi hissediyorum. Sanki önümde bir kağıt var, kağıtta soru yok ama benden bir cevap istiyorlarmış gibi bir şey bu. Sorulmayan bir soruya ne cevap vereceğimi bilmiyorum. Sensizliğin bu denli büyük bir sessizliğe sebep olacağını tahmin etmiyordum.

Şimdi o tavana elimi uzatamayacak kadar yorgun, gözlerimin üstünü örtemeyecek kadar halsizim. Sızım sızım sızlıyor kalbim, sen geleceksin diye kapının önünden ayrılmıyorum. Pencere pervazına yaslandım, yolunu gözlüyorum. Eğer bir gün olur da dönmek istersen, bil ki seni hâlâ beni bıraktığın yerde bekliyorum. Ne olursa olsun, nelerle savaşırsam savaşayım benim en büyük savaşım sendin. Oysa biliyordum ki, o savaşta bile tek başımaydım. Sen, seninle verdiğim savaşta beni tek başıma bırakacak kadar sırtını dönmüştün bana. Üstüme saplanan okların da, tenimi kesen kılıçların da, yollarıma saplanan mızrakların da benden büyük bir hesap soracağının farkındayım.

Olsun. Galibiyet madalyasını takamasam bile boynuma, bir kez olsun görmek isterdim seni o savaş alanında. Tek başına iki kişilik savaşı sırtlamak çok zor, inan bana.

*

MERHABA!

Yeni bölüm Ağustos ortası gibi gelecek olabilir ama ufak bir günce paylaşmadan duramadım.

Giryan, 10 Bin okunmaya ulaşmak üzere. Hepinizin emeğine sağlık.

Dilerim, daha güzel yerlerde daha güzel şekilde karşılaşırız.

Sizi seviyorum <3

GİRYAN (KİTAP) Where stories live. Discover now