17.Bölüm Duygularda Yaşanan Mevsimler

1.3K 156 106
                                    

Radyodaki hareketli şarkı yerini oldukça duygusal ve hisli bir şarkıya bırakmıştı.Ayrılığın duygusallığını da oldukça arttıracak bir şarkıydı .

-Sevgili dinleyiciler.Radyomuzda sıra, ilk çıktığı zamanlardan itibaren herkesin zihnine, diline , yüreğine pelesenk olmuş şarkıda.Hala kulak verip dinliyoruz.Bir iç çekiş,bir haykırış misali belki de .Sizi şarkı ile baş başa bırakıyorum,diğer şarkıda görüşmek üzere sevgili radyo sevenler .

Bu dünyanın yolcusu olup da hayat ile muhatap olan insan haliyle imtihanlar ile de muhatap oluyordu.Maddi manevi ağırlığı oldukça farklılık gösterse de her biri insanaydı .Ölümler , kalışlar, gidişler,vedalar, cefalar,sefalar , fedakarlıklar ,aldanışlar, kazanış ve ya kaybedişler ve daha niceleri insan içindi .

🌑🌙🌑🌙🌑🌙🌑🌙🌑🌙🌑🌙🌑🌙🌑🌙🌑

Ben Yoruldum Hayat (Mümin Sarıkaya)

Ben yoruldum hayat gelme üstüme

Diz çöktüm dünyanın namert yüzüne

Gözümden gönlümden düşen düşene

Bu öksüz başıma göz dağı verme

Ben yanıldım hayat vurma yüzüme

Yol verdim sevdanın en delisine

Bu yüzden ömrümden giden gidene

Şu yalnız başımı eğdirme benim

Ben pişmanım hayat sorguya çekme

Dilersen infaz et kar etmez dilime

Sözlerim ağırdır dokunur kalbe

Şu suskun ağzımı açtırma benim

🌕🏵️🌕🏵️🌕🏵️🌕🏵️🌕🏵️🌕🏵️🌕🏵️🌕🏵️🌕

Gülhazan için evine geleceğini düşünerek geçen günler hızlıca geçmişken ;evine gelip de evinden gideceği gün de adım adım yaklaşıyordu.

İlk günlerin şen kahkaları ve kavuşmayı taşıyan  akşam ve sabahları yerini son günlerin hüzünlü tebessümüne bırakmış gibiydi.

Kimse gitmek kelimesini ağzına alamazken kapıya kadar gelen vedanın ağırlığı çökmüştü omuzlarına.Gülhazan'ın sevgisini taşıyan her aile bireyinin kalbi kısa süreli ilkbahardan sonbahara geçiş yapıyordu.

Elbette her biri için Gülhazan'ın değeri bambaşkaydı .Kimine kardeş ,kimine hala ,kimine teyzeydi ama en önemlisi de bir evlattı .

Yakup Bey'in hanımından son hatıra olan Gülhazan.

Kızı uzaklardan gelmişti,şimdi yine uzaklara gidecekti.

Gülhazan'ın yeğenleri bile okul açılıyor diye bir yandan sevinirken bir yandan da Gülhazan gideceği için üzülüyorlardı .

Agah 'tan Yakup'a , Mihriban'dan Mehpare'ye sanki sıraya girmişler gibi gün boyu Gülhazan'ı buldukları yer de sorularını yöneltiyorlardı .

Kimi zaman uyanıkken ,kimi zaman uyanmak üzereyken sorular ile muhatap oluyordu Gülhazan.

Abisi,ablası ve ya babasının büyük olduklarından dolayı soramadıklarını küçüklerin sormasıyla cevaba kulak veriyorlardı .

Yine o soru sorulan saatlerden biriydi .Tek fark bu sefer büyükler yoktu yanlarında.

-Hala sen bir daha taa okullar tatile girince mi geleceksin?

-Anladığım kadarıyla okulların tatile girmesine sana göre de daha çok var ?

Sakinliğim "Hatm-i Çiçeğim" TamamlandıWhere stories live. Discover now