Uitslag en de reis.

780 49 10
                                    

Jai POV.

Vrijdagmiddag, het 5e uur zitten we allemaal in de aula. Meneer Doeve gaat voorlezen wie waar ingedeeld is. "We beginnen met Duitsland." Zegt hij. Hij noemt een hele lijst met kinderen op maar er zit niemand tussen die ik ken. Daarna volgt Engeland. Ook daar zit niemand tussen die ik ken. "Marokko: Rick, Iris, Robin, Ilse, Lisa, Michael, Floor, Mike, Joram, Quinten, Sascha, Amber, Sara, Emma, Daniël, Timo, Tom, James, Guido en als laatste, Mara." Ik zucht opgelucht, ik zit bij Egypte met Luna!

"Dan als laatste, Egypte. Jai, Kaj, Dioni, Cassius, Luke, Samuel, Wesley, Luna, Veroni, Rianne, Danique, Laura, Jasper, Peter, Nick, Jael, Lola, Danielle, Dionne en Naomi." Ik spring op en zoek de rest.

"Vet jammer dat we niet allemaal samen zitten maar gelukkig zit niemand alleen!" Zegt Dioni. Ik sla mijn arm om Luna heen. "Ben ik even blij dat we samen zitten." Zeg ik glimlachend. Luna glimlacht terug.

"Wanneer is het eigenlijk?" Vraag ik. "Wist je dat niet eens? Aankomende maandag gaan we al weg." antwoord Luna. Ik knik.

--- Maandag

Samuel POV.

Die maandag ben ik om 2.30 op Schiphol. Ik loop met mijn koffer naar gate 7 en meld me bij onze leraar. Hij kruist me af en ik zie een deel van onze groep al zitten. Ik ga bij ze staan. "Zullen we Starbucks halen?" Vraagt Luna. Ik knik. "Wil je ook voor mij meenemen?" Vraagt Veroni. "En voor mij?" Vult Danique aan. Ik knik en ik en Luna lopen weg.

Luna POV.

Ik en Samuel staan bij Starbucks te wachten op ons drinken. Ik kijk naar Samuel en merk dat hij echt heel lang is vergeleken met mij. "Waarom staar je naar me?" Vraagt hij dan zonder naar me te kijken. Ik lach. "Jij bent echt heel groot vergeleken met mij." Zeg ik. Samuel kijkt om en lacht dan ook. "Kan ik mooi op je leunen." Zegt hij terwijl hij zijn arm op mijn schouder zet. Ik grinnik en dan geeft de Starbucks vrouw ons drinken. We pakken het aan en lopen terug naar gate 7.

Samuel slaat zij arm om me heen. "Je bent gewoon een ukkie." Zegt hij. "Nee, jij bent gewoon een reus." Zeg ik. "Nee, jij bent een tuinkabouter." "Nee dag Sam, je hoofd is een tuinkabouter." We komen aan bij de rest en geven de Starbucks aan Veroni en Danique. "Is Samuel een reus of ben ik een ukkie?" Vraag ik dan in het algemeen. "Beide." Antwoorden Veroni, Danique, Rianne en Kaj in koor. "Wow." Zeg ik en ik schiet in de lach.

Na 20 minuten is iedereen er. "Oke dames en heren, we gaan zo het vliegtuig in!" Zegt onze docent. We lopen met zijn 10e achter hem aan. Ik zit naast Samuel, achter Jai en Dioni en voor Cassius en Kaj. "EGYPTE HERE WE COME WOOHOO." Schreeuwt Luke en iedereen schreeuwt.

Jai POV.

Na een paar uur komen we aan in Egypte. We stappen in een bus die ons naar een soort resort gaat brengen. Ik zit weer naast Dioni maar dit keer voor Cass en Kaj. Daarachter zitten Samuel en Luna. Voor ons zitten Rianne en Danique. "Dames en heren, deze bus zullen we vaker gebruiken en de plek waar jullie nu zitten is jullie vaste plek." Zegt meneer Doeve dan. "Waarom?!" Schreeuwt iedereen door elkaar. "Zodat we geen gezeur krijgen van 'ik wil daar zitten' want daar heeft niemand zin in." Zegt hij.

"Maar, de hotelindelingen zijn gemaakt. Er zijn 4 kamers met 5 mensen. Hier komt ie, kamer 1 Dioni, Jai, Kaj, Cassius en Samuel. Kamer 2 Laura, Veroni, Rianne, Danique en Luna. Kamer 3 Naomi, Danielle, Jael, Lola en Dionne. Kamer 4 Wesley, Luke, Jasper, Nick en Peter." Vervolgt hij. Ik high-five Dioni snel en na 20 minuten komen we aan bij het resort.

We gaan naar binnen en krijgen per groep een sleutel. Snel gaan we naar de 4e verdieping. Ik kies een bed uit en gooi mijn spullen erop. "MIJN!" Roep ik. Dioni springt op het bed links van me en Kaj rechts. Naast Dioni ligt Cassius en daarnaast Samuel. "Nou boys, wat nu?" Vraag ik. "We moeten weer naar beneden. Doeve en Schrijffer gaan regels vertellen." Zegt Kaj. Ik knik en we gaan weer naar beneden. Als we beneden komen moeten we allemaal in de lobby gaan zitten. "Wie missen we nog?" Vraagt Doeve. Ik kijk om me heen en zie dat Veroni, Rianne, Danique, Luna en Laura missen. "Kamer 2." Zeg ik. Doeve knikt en 5 minuten later komen ze aan.

Luna POV.

Na een kwartier van regels vertellen waardoor ik en Rianne nu helemaal kapot gaan mogen we eindelijk naar onze kamer. Ik slaap naast Rianne en Danique. "Ik denk dat ik mijn koffer gewoon onder mijn bed leg en als ik hem nodig heb schuif ik hem er gewoon zo onder vandaan." Zegt Danique. "Ja dat is best slim." Zeg ik. Iedereen schuift haar koffer onder haar bed. "Dus.." Zegt Rianne. Ik grinnik. "Kom we gaan even naar de badkamer kijken." Zegt Danique.

We staan op en lopen naar de badkamer. "Wow, kapot groot." Zegt Veroni. Ik knik instemmend. We hebben 2 douches, 3 wastafels, een bad, een wc en er staat nog een kast tussen elke wastafel. "Vet."

We lopen door de gang van het hotel. "Zullen we buiten even kijken?" Vraag ik. De meiden knikken en we lopen naar buiten. Er is een groot zwembad met allemaal verschillende glijbanen. Ook ligt er een strand. "Dit is zo vet!" Zeg ik blij. De meiden knikken. "Dames, komen jullie?" Wordt er dan geroepen.

Snel lopen we naar binnen. "We hebben een nieuwe verzamelplaats. Het is naast kamer 1, een soort open ruimte. Oh, wat we trouwens vergeten te zeggen waren is dat de docentes in kamer 5 slapen en de docenten in kamer 6. Als er problemen zijn kan je ons daar waarschijnlijk vinden. Voor nu, we gaan zo allemaal de bus in want we gaan naar een restaurant." Iedereen juicht. "Fris jezelf wel even op, kleed je een beetje gepast aan en dan gaan we." Vervolgt Schrijffer.

De meiden en ik rennen over de gang naar onze kamer. "Damn, wat moet ik aan?" Hoor ik Danique al roepen. "Nou, sinds het zo'n 25 graden is kan een lange broek echt niet." Zeg ik als ik zie dat ze een lange broek uit haar koffer vist. Ze lacht en knikt.

Zelf kies ik een zwart rokje uit met een crèmekleurig hempje waar Today's outfit op staat. Ik doe een paar armbandjes om en een ketting. Dan pak ik mijn ballerina's en kam snel mijn haar. Dan doe ik nog een beetje eye liner en mascara op. Snel pak ik mijn baby lips en doe dat ook nog op. "Ik ben klaar!" Zeg ik. (Foto boven aan hoofdstuk)

Na 5 minuten lopen we weer naar de verzamelplaats. "Looking good love." Hoor ik een stem. Ik kijk op en zie Samuel staan. "Thanks, jij ook." Zeg ik glimlachend. Hij lacht terug en samen lopen we naar de bus.

We gaan zitten en ik pak mijn telefoon. "Selfie?" Vraag ik aan Samuel. Hij knikt lachend en snel maak ik een foto. "Aw die is echt super leuk!" Zeg ik. Snel stel ik hem in als toegangsscherm.

---

Na 20 minuten rijden komen we bij een restaurantje. We gaan naar binnen en meneer Doeve praat even met een ober. Daarna komt hij weer terug. "We gaan opsplitsen in 2 groepen van 10." Zegt hij. Ons groepje gaat snel bij elkaar staan. "Kamer 1 en 2 dus samen, en kamer 3 en 4 dan?" Zegt Doeve en iedereen knikt. Dan gaan we zitten.

Ik zit tegenover Samuel en naast Jai. Ik heb een leuk gesprek met Samuel en Danique. "Dus, wat willen jullie eten?" Vraagt Veroni dan aan ons. We pakken het menu en kijken erin. Er komen heel wat vreemde gerechten langs en we maken een aantal grappen erover. Uiteindelijk bestelt iedereen iets waarvan die zeker is dat hij/zij het lust.

******

Best lang or nah?

Comment en vote want dat vind ik leuk. Komende hoofdstukken gaan vet leuk worden want er gaat iets heel tofs gebeuren... Nja "tof" hahaha lol

Doei

******

High School. {J.W.}Where stories live. Discover now