R. L. SINAGRA

94 3 0
                                    

Proti koncu tedna, v četrtek je k meni domov prišel Kolya. Skupaj sva pojedla kosilo, ki sem ga pripravil in se pogovorila o enem od skupnih primerov, s katerimi sva delala v službi. Pri vhodnih vratih je pozvonilo in Kolya me je izzivalno vprašal »pričakuješ koga?«. Teden za mano je bil neskončno dolg in naporen. Tako v službi, še bolj pa doma. Neprestano sem razmišljal o Ronu, kje je, kaj počne in kdaj ga bom spet videl. Dejstvo, da se mi ni javil po tem, ko sva se končno zbližala, po tem, ko sem ga končno imel tudi fizično me je še bolj ganilo. Nanj sem se navezal ravno toliko, da me je njegova odsotnost bolela.

Zagledal sem se v vrata, pri katerih je še enkrat pozvonilo. Vse bi dal, da bi za vrati stal Ron. Kolya je zrl vame, videl da sem odplaval stran. Zdrznil sem se in stopil korak proti hodniku. Rahlo nervozen sem odprl vrata in pred sabo zagledal tri znane obraze. Stisnilo me je v prsih, v grlu sem imel cmok. »Kaj pa vi tukaj?« sem zajecljal in pogledal vse tri. Norma se mi je nasmejala, »lahko vstopimo?« je vprašala mirno. Rodan me je le pogledal in v pozdrav pokimal, Lene pa je izgledala nejevoljno in jezno. Ko je stopila mimo mene, je rekla tiho skozi zobe »faggot«. Norma se je sunkovito obrnila, »Lene!« je rekla strogo. »Kaj je bilo tole sedaj?« sem vprašal začudeno. Lene je zavila z očmi, potem pa pogledala v Kolyo v dnevni sobi, »poglej, že ima nekoga drugega«. Tudi Norma in Rodan sta se zagledala vanj. Odkimal sem in rekel odločno »to je moj brat«. Kolya je vstal in nas pogledal, »kaj je sedaj to, Rebel? Vrtec?«. »To so Ronovi otroci« sem rekel in mu predstavil vse tri.

»Vse vemo« je rekla Norma mirno. »Pazi Rebel, vse vedo« je izzivalno ponovil Kolya. Zavil sem z očmi in ga opozorilno pogledal. »Pa kaj si ti, zlobni brat ali kaj?« je komentirala Norma jezno. Zarežal sem se, Norma pa je nadaljevala »a si tudi ti gej, takšno energijo oddajaš«. Kolya jo je pogledal, izbuljil oči, končno ostal brez besed, jaz pa sem se le še bolj smejal. »Bom šel počasi, hvala za kosilo« je rekel čez čas in me potrepljal po ramenu.

Usedli smo se na sedežno in Norma je še enkrat ponovila »vse vemo, oči mi je vse povedal... zase, za vaju...«. Pokimal sem in pogledal njune obraze, skušal prebrati kaj si mislijo o vsem skupaj. »Jaz sem povedala Rodanu in Lene... skupaj smo se odločili, da pridemo do tebe... jaz sprejemam vse skupaj, jaz hočem, da je oči srečen... in ti si mi všeč« je rekla Norma in se rahlo nasmehnila. »Jaz... mogoče nekaj časa nazaj nebi sprejel... ampak moj najboljši prijatelj Juka je gej... in jaz ga imam vseeno rad« nam je zaupal Rodan. Lene pa je le jezno odkimala, ko smo jo pogledali v pričakovanju, da bo z nami delila svoje občutke.

»Moramo ti nekaj povedati... ti si odrasel, ti veš kaj je treba narediti v takih primerih... že dolgo časa vemo, da mami... vara očija z enim družinskim prijateljem... ona ve, da vemo, a nas izsiljuje s stvarmi, ki nam jih kupi, s počitnicami, internetom...« je priznala Norma. »Kaj? Vi to resno? O fak« sem se šokirano odzval. »Oči mora izvedeti... veš kako krivega se počuti. Strah ga je, da nas bi izgubil, da ga ne bomo imeli več radi zaradi tega, ker je s tabo...« je dodala Norma. Kako lepo je bilo slišati, to da so naju že razglasili za par, čeprav se o tem sama še nikoli nisva pogovarjala. »Joj, čez kaj vse ste že šli vi otroci« sem rekel in objel Normo in Rodana, Lene pa se je odmaknila in se stisnila k Legendu.

»Lene, oči je tako srečen z Rebelom. Povej mi kdaj si ga nazadnje videla tako srečnega, tako sproščenega in nasmejanega?« jo je želela prepričati Norma. Sam pa sem le v tišini odkimal in potrepljal Normo pa hrbtu. Lene nisem želel siliti v sprejemanje. Že to, da je prišla zraven, je bilo dovolj. Verjetno je rabila le več časa kot ostala otroka. Bila je najstarejša in s tem tudi pod večjim vplivom odraslosti in s tem povezanega kompliciranja. Razumel sem kako težko je bilo sprejeti dejstvo, da se je oče zaljubil v moškega.

NEBEŠKI ODVETNIKWhere stories live. Discover now