:: Sådan gør du: Hvordan finder jeg på en ide? ::

147 14 2
                                    

Hvordan finder jeg på en ide?

Everyone walks past a thousand story ideas every day. The good writers are the ones who see five or six of them. Most people don't see any. - Orson Scott

1. Jeg kan ikke finde en ide

- Jeg hører ofte spørgsmål som; "Jeg kan ikke finde en ide, vil du hjælpe mig?" Og nej, det kan jeg ikke. At skrive en bog, skal være som ikke at kunne lade vær, man skal ikke bare have lyst til at skrive den, man skal brænde efter at fortælle karakterens historie og give dem den slutning, man ønsker.

- Prøv at tænk' dig godt om, er der noget du gerne vil fortælle? Er der en karakter, der oplever noget, som du vil fortælle andre om? Hvis der er, har du en ide.

2. Hvordan udvikler jeg min ide?

- Hvilken genre er bogen? En romance? Fantasy? Sci-fi? Etc.

- Hvor forgår din bog? Skal du selv lave verdenen? Forgår den i denne verden? Hvilket land og by?

- Et plot, plottet er meget vigtigt, at det er gennemtænkt. Et dårligt plot kan ødelægge alt. Det behøver nødvendigvis ikke være originalt, det kommer hen an på dig.

- Hvordan starter den? Er det midt i fortællingen? Er det inden det hele begynder.

3. Hvordan starter jeg?

- Folk vælger at starte forskelligt. Nogle vælger at planlægge deres bøger, skrive hvad der sker i hvert eneste kapitel, andre skriver blot, men en vigtig ting er der, lav en personkarakteristik af dine personer først. Altså skriv ting som, navn, alder, hobby, kendetegn, udsende, personlighed osv. ned i et dokument.

- Hvis jeg ikke planlægger mine bøger, som jeg f.eks. ikke gjorde med 20 Days With A Fuckboy, A Boyfriend Before Christmas, Falling Hard og The Reasons Why retter jeg dem igennem efter, så plottet vil falde på plads ordentligt og ikke være sjusket.

4. Planlægning

- Hvad er for meget planlægning, og hvad er for lidt? Det er svært at finde ud af, især når man sidder med det. Jeg vil liste de ting om, jeg altid har med i min planlægning:

1. Simpel information om dine karaktere. Hårfarve, hudfarve, øjenfarve, tøjstil, navn og alder - og underlige ting, kendetegn eller andet ned.

2. Venner. Hvis du har forhold, venskaber eller fjendskaber i bogen, skriv dem ned, en kort forklaring på hvorfor og hvordan det forgår mellem dem.

3. Familie. Især hvis det er en stor familie, husk også kæledyr (navn, alder osv.)

4. Bogens handling kapitel for kapitel, del den muligvis op i dele, sådan "fra kapitel 1 til 12, skal det her ske" og efter det fra kapitel til kapitel.

5. Skriv løbende information ned, hvis du kommer på mere undervejs.

5. Skal jeg have en slutning fra start af?

- Svaret er nej, det behøver du ikke. Slutningen kommer naturligt til dig, nu længere du begiver dig ind i bogen. Vælg den slutning der føles rigtig for DIG. Ik' gå op i om det er kliche, om folk vil hade den eller om den er god/dårlig, bare skriv præcis hvad du føler for, vær ikke bange for at skille dig ud.

 Ik' gå op i om det er kliche, om folk vil hade den eller om den er god/dårlig, bare skriv præcis hvad du føler for, vær ikke bange for at skille dig ud

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

HVIS DU HAR SPØRGSMÅL, SÅ SPØRG DU BLOT! DETTE ER KUN DEL 1 UD AF 3, SÅ DER VIL KOMME MERE!

Spørg løs!

Udgivet; 15/3-20

Random Stuff:: xsagittariussxWhere stories live. Discover now