:: Sådan gør du: Inden du udgiver ::

130 16 11
                                    

Inden du udgiver

"Read, read, read. Read everything -- trash, classics, good and bad, and see how they do it. Just like a carpenter who works as an apprentice and studies the master. Read! You'll absorb it.
Then write. If it's good, you'll find out. If it's not, throw it out of the window." ― William Faulkner

1. Cover

- Mange læsere finder deres næste bog ud fra coveret, derfor er det vigtigt, at du får lavet et godt cover - du kan selvfølgelig altid ændre det! - Når du skal have et godt cover, gælder det om at finde et billede der fortæller lidt om farverne, det gør du ved hjælp af;

- Farverne! Hvis din bog er dyster, bør du holde dig til nogle pæne grå og sorte toner, du kan altid peppe dit cover op ved at bruge en kraftig hvid til skrift. Som jeg f.eks. har gjort på The Reasons Why:

- Brug en fed font (skrift type) du kan bruge apps som: Phonto (skrift) superimpose (redigering)

- Lav et nyt og nyt indtil du er tilfreds, det vigtigste er altid, at du er tilfreds. Og ellers kan du altid spørge om hjælp, de fleste forfattere er åbne overfor at lave covers til andre, så længe de får credit.

- Wp mennesker jeg ved er åbne overfor at lave covers;
          1. Mig!
          2. CiaoBitches
          3. tasty_cheese_queen
          4. GedenGedert
    
2. Intro

- Alle laver forskellige beskrivelser, nogle vælger kun at lave en ude ved coveret, og andre vælger også at lave en inden i "Intro" kapitlet - hvis de har sådan et. Ude ved coveret skal du prøve at holde den kort og overskuelig, lange introer kan føre til, at læserne ikke engang magter læse den. Når du så har fået lokket dem med ind til introen, kan du lave en længere beskrivelse.

- Mange vælger også at lave collager med deres karakterer. Sådan kan du selv og dine læsere få noget at vide om karakterne, og hvis de nogensinde bliver i tvivl om f.eks. et efternavn eller hårfarve, kan de gå tilbage til introen og se det der.

- Langsomt er der mange der er begyndt at lave en playliste til deres bog, sådan så de nemt kan sætte dem selv og læserne ind i bogens humør, altså hvis det f.eks. er en meget rolig og kærlig og som f.eks. min bog Falling Hard, er sangene også bløde og rolige, uden trommer i baggrunden eller et stort beat, hvorimod hvis det er en bog med en del vrede, kan man finde sange i den stemning.

- Husk advarsler, hvis din bog indeholder ting som stoffer, alkohol, sex, selvskade, psykiske eller kroniske skader. Ikke fordi der er noget forkert i at drikke eller have f.eks. en depression, men fordi der findes et meget ungt publikum på wattpad helt ned til 9 år - måske endda yngre - og det er vigtigt, at de ved hvad de går ind til. For der er utrolig stor forskel på, hvad en 9-årig og en 16-årig har prøvet, hørt om eller set. Husk det.

- Et banner er ikke nødvendig, men det giver bogen en opdeling, så læsere nemt kan skelne mellem forfatter noten og selve teksten, og det giver også bare en smooth layout, hvilket får folk som f.eks. mig til at ville læse mere. Igen er jeg sikker på, at de fleste wp forfattere er åbne overfor at lave banneret for dig, hvis de blot får credit. 

Det her var lidt om introen, fordi jeg ser mange lave dem - og selv gør - men også fordi jeg ofte får spørgsmålet, om jeg vil hjælpe

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Det her var lidt om introen, fordi jeg ser mange lave dem - og selv gør - men også fordi jeg ofte får spørgsmålet, om jeg vil hjælpe.

Husk at du altid kan stille spørgsmål

Udgivet; 16/3-20

Random Stuff:: xsagittariussxWhere stories live. Discover now