BÖLÜM 1

12.4K 444 950
                                    

Berfe o gün sabah erkenden uyanmıştı. Huzurlu bir gündü onun için. Ailesi yanındaydı fakirlerdi ama babası onu okutmuştu lise mezunuydu.

Mardin gibi bir yerde lise okumak her kıza nasip olmazdı. 21 yaşındaydı. Evlerine gelen görücünün haddi hesabı olmazdı.

Babası her gelene rest çekmekten yorulmuştu. Kızına nasıl kıyardı gönlü sevdaya düşmeden onu nasıl zorla evlendirirdiki.

Hem Berfe onların mucizesiydi. Berfe'yi 15 yıl beklemişlerdi. Aile büyükleri Bedir'e çok baskı yapmışlardı soyumuzu kuruttu bu beceriksiz gelin kuma alalım evlen bundan sana kadın olmaz diye diye Bedir'in aklını bulandırmışlardı.

Kumayı istemeye gittikleri gün Hatun hanım bayılınca gebe olduğu ortaya çıkmıştı.

Bedir efendi o yüzden Berfe koymuştu kızının adını "KAR TANESİ" onların kuraklığına su olmuştu.

Berfe kar gibi saf ve temiz kalsın diye Berfe demişti kızına. Şimdi kar tanesini öyle kolay kolay veremezdi yaban ellere.
 

Berfe bu düşüncelerden sıryılıp kalktı ilk önce elini yüzünü yıkadı sonrada kümesten taze yumurtaları aldı sabah saatleri olmasına rağmen Mardin in güneşi yakıyordu insanı.

Annesi tüm gün tarlada çalıştığı için yoruluyordu. Berfe ne kadarda dil dökse tarlada çalışmak için Hatun hanım ve Bedir efendi izin vermiyordu tarlada çalışmasına.

Çünkü Berfe adı gibiydi bembeyaz teni uzun boyu sarıya çalan saçları gökyüzü mavisi gözleriyle tüm Mardin in dilindeydi.

Mardin deki varlıklı aileler Berfe yi oğullarına eş yapmak için kıyasıya yarışırdı. Berfe nin dış güzelliği kadar içide güzeldi. Yada babası öyle sanıyordu.

Berfe güzel bir sofra kurup anne ve babasını uyandırdı. Neşe içinde edilen kahvaltının ardından Berfe anne ve babasına keyif mırrası yaptı.

Hatun hanım Berfe yi yanına çağırdı. Berfe her zamanki sululuğuyla annesine okkalı bir öpücük bahşetti. Buyur dayelerin dayesi söyle emret Berfe kızın yapsın ne istiyorsan.

Hatun hanım şakayla karışık kaşlarını çatarak vallaha bu kız delirdi benimle dalga geçiyor sen hiç utanmıyormusun annenle dalga geçiyorsun diyerek hafifçe sırtına vurmuştu.

Yeter bu kadar sululuk kalk hazırlan Ömerya ların kızı Dicle hanım evleniyor düğüne gidelim. 2 insan yüzü görmüş olursun.

Daye ben gelmesem ne işim var. Hem bostandan fasulye toplanacak sertleşmesin siz gidin. Sanki ben gelmeyince Ömerya lar kızlarını vermeyecek. Berfe olmazsa ata binmemmi demiş Dicle hanım. Yokluğum bile farkedilmez.

Hem giyecek doğru düzgün elbisem bile yok daye (anne) Ömerya ların düğününde benim gibi birinin ne işi var.

Hatun hanım ayağındaki terliği çıkartarak kızına salladı. Bana bak beş dakika içinde hazırlanıp gelmezsen 21 yıldır yemediğin dayağı yiyeceksin dayenden ona göre.

Berfe oflayarak odasına girdi hiç gidesi yoktu.

Annesi neden bu kadar ısrar ediyordu sanki bir türlü anlamıyordu. Ezo da kesin gelecek Allahım benim ne bitmez çilem var.

Ezo Şindi aşiretinin liderinin kızıydı. Dominant dediğim dedik biriydi Berfe ile ortaokuldan beridir tanışıyorlardı. Berfe bursluluk sınavını kazanınca öğretmenleri köy okulunda heba olmasın şehirde güzel bir okulda okusun diye Hikmet Şindi ile irtibata geçmişti. Uzun uğraşlar sonucu Berfe kolejde okumaya başlamıştı.

Annesinin sesiyle kendine geldi ve hazırlanıp Ömerya ların konağına doğru yola çıktılar.

Tamda tahmin ettiği gibiydi Ezo da gelmişti. Hatun hanım ve Ezo nun annesi Berze hanım çocukluk arkadaşıydı.

2 dost özlemle sarılırken Berfe ve Ezo birbirlerine ölümcül bakışlar atıyordu.

Kim derdiki bir düğün 2 düşmanı aynı çatı altında yaşamaya mahkum edecek. İkiside çok büyük konuşmuşlardı zamanında asla aynı evde yaşamayacaklardı.

Ama atladıkları birşey vardı Kader onlardan önce gelip kuruluyordu tahtlarına.

Mecburi bir selamlaşmadan sonra aynı masaya geçip oturdular.

Halaylar çekiliyor zılgıtlar silah sesleriyle yarışıyordu. Herşey tam Ömerya aşiretine yakışır cinstendi.

Berfe üzerindeki bir çift kömür karası gözden rahatsız olmuştu. Kimdi bu adam neden ona bu kadar dikkatli bakıyordu.

Hemde Mardin gibi bir yerde böyle şeyler hoş karşılanmazdı. Laf söz olurdu insan içine çıkamazdı kadın veya kız.

Gecenin sonuna doğru takı merasimi başlamıştı. Hatun hanım ve Berze hanım takılarını takmak için masadan ayrıldılar.

Ezo sinirinden çatlamak üzereydi onun öz annesi bir rençberin kızını övüyordu.

Bu kızda şeytan tüyü var diye geçirdi içinden herkesi etkilemeyi başarıyor. Herkese kendini sevdiriyor iyilik meleği rolüne bürünmüş şeytan artık tahammülü kalmamıştı.

Onu rencide etmeli ve yüzündeki o muhteşem gülümsemeyi yok etmeliydi.

Yanındaki  amca kızı Helin e dönerek buranında havası pek bozuldu değilmi Helin marabalarla aynı masada oturuyoruz.

Koskoca Ömerya aşiretinin ağası Ömer ağa neden marabaları bizimle bir tutarki. Biz koskoca Şindi aşiretinin hanım ağalarıyız bu marabalarla aynı çatı altında olmak zorundayız sanki.

Berfe sabır çekiyordu susmalıydı haklıyken haksız konuma düşerdi. Hem susmak bazen en iyi cevap değilmidir.

Tam o sırada Ömerya ların veliahtı Şirzat ağa Berfe ye bakıyordu Ezo hevesle Helin e Berfe ninde duyacağı şekilde baksana Helin ö3merya ların veliahtı Şirzat ağa nasılda güzel bakıyor bana.

Eeee tabii ben varken bu marabayamı bakacaktı. Göz var izan var çapulcu gibi gelmiş koskoca aşiret düğününe.

Şirzat daha fazla dayanamadı ve kalem kağıt bulup telefon numarasını ve adını yazarak küçük Mehmet in eline tutuşturdu ve Berfe lerin olduğu masayı işaret ederek kağıdı Berfe ye vermesini istedi .

Ezo heyecanla numarasını yolluyor bana baksana Helin ne kadarda yakışıklı derken Berfe içten içe üzülüyordu ne sanmıştıki zaten koskoca aşiret veliahtı onun gibi bir rençber kızınamı bakardı.

Birkez daha lanet etti kendine. Küçük Mehmet yanına gelerek bacağına dokundu ve gülerek kağıdı uzattı Berfe ye.

Berfe ne olduğunu anlamadan kafasını Mehmetin gösterdiği yere çevirdi.

Bu oydu Ezo nun bahsettiği Ömerya aşiretinin biricik veliahtı Şirzat ağaydı. Ama nasıl olurduki koskoca aşiret veliahtı onun gibi bir rençber kızına nasıl bakardı bu işte kesin bi terslik vardı

Evet ilk bölümle sizlerleyim ilk hikayem kusurlarım olabilir yazım yanlışlarımı mazur görün. İnşallah koskocaman bir aile oluruz❤❤❤❤

ÇİMEN GÖZLÜ GÜZELWhere stories live. Discover now