꧁༒☬𝔠𝔞𝔭𝔦𝔱𝔬𝔩𝔲𝔩 1☬༒꧂

251 10 0
                                    

꧁༒☬A𝔩𝔢𝔵𝔞𝔫𝔡𝔯𝔢☬༒꧂
In sfarsit liber. Dupa 2 ani jumatate,in care am fost arestat,pot respira aer curat. La dracu' cu sentința lor si aceia care au depus plângere. Nu stiam ca si șantajul se poate plati astfel.
Oricum dupa doi ani jumatate merg acasa,voi dormi linistit,voi manca cand vreau,cat vreau,fara grija ca vine unul care s-a visat rege si imi ia mancarea din fata,apoi voi fi nevoit sa duc o lupta grea pentru acea mancare,care oricum e oribila.
Ajung acasa,in sfarsit acasa,arunc hainele de pe mine si merg direct in dus. In timp ce ma schimb in niste haine comode,imi comand ceva de mancare. Cat mi-au lipsit toate aceste lucruri banale. O sun pe mama,dar cum m-am obisnuit deja,nu imi raspunde. In tot acest timp cat am fost inchis,nu a venit nici macar o zi sa ma vada. Stiu ca a primit greu vestea si ca s-a impacat greu cu ideia,dar totusi,nu i-a pasat o secunda cum sunt,daca mai sunt sau asa mai departe.
Comanda mea de mancare ajunge destul de repede. O platesc cu banii pe care ii aveam pusi de o parte,pentru situatii de urgentă,cum ar fi chiar asta. In timp ce ma bucuram de mancare,telefonul meu mobil,pe care nu l-am mai vazut de atata timp,suna. E Mike,un prieten al meu inca din copilarie. Eu si el eram teroarea bunicuțelor de prin tranvaie,si a mămicilor cu copii mici.
-Alo!
-Alexandre,frate! Ce mai faci? Gata pedeapsa?
-Daaa,in sfarsit gata. Tu ce mai faci?
-Duc mai departe ce mi-ai lasat. O sa trec pe la tine pe seara sa-ti las partea de bani din toata asta.
-Ce m-as fi facut eu fara tine?
-Ti s-a fi dus tot pe apa Sâmbetei,dar de aceea sunt eu aici,Alexandre. Ma simteam dator.
-Multumesc mult,Mike. Acum gata cu dragalaseniile si dulcegariile. Te astept deseara la mine.
-Am sa-ti zic cateva vesti noi. Sunt de bine stai linistit.
-Legate de ce anume?
-De ce vrei sa strici suspansul? Ma duc sa imi fac si eu un dus,sa-mi iau niste haine mai purtabile pe mine,opresc sa iau ceva de baut si sunt la tine.
-Bine,Mike. Te astept. Pe curand.
-Da frate.
Merg sa ma intind putin pana ajunge Mike. Stau in pat,imi aprind televizorul si fumez o tigara,cand Mike deja a ajuns.
-Mike! Ma bucur sa te revad amice.
-Si eu pe tine!spune el strângându-mi mana,apoi ne îmbrățișăm.
Intra si se aseaza pe canapea,in timp ce eu aduc niste pahare. Pune o suma frumușică de bani pe masa,apoi pune tărie in pahare.
-Deci...Despre ce voiai sa vorbim?
-O fata de mafiot,Alexandre. E foarte frumoasa si are si bani. Cu putin noroc,facem rost de ei.
-Aha...spun eu si iau o inghititura din bautura. Eu ce ar trebui sa fac?
-Nu mare lucru.spune Mike in timp ce isi aprinde o tigara. Fa-o sa se îndrăgostească de tine.
Il privesc usor confuz,apoi imi scot o tigara din pachet,o aprind si trag adanc in piept fumul toxic. Ridic o spranceana,il privesc fix,imi adun cuvintele si il intreb:
-Si daca ma îndrăgostesc si eu?
-Aici intervine greul pentru tine,amice. Incearca sa nu faci asta.
Ma uit la Mike care mai ia o înghițitura din pahar,apoi le umple iar pe ambele. Jocul dragostei e mai periculos decat cel al banilor. Singurul lucru la care mai îndrăznesc sa sper,e sa nu fie chiar asa frumoasa,sau daca e,ea sa nu ma iubeasca,dar asta ramane de vazut.

𝕸𝖔𝖓𝖊𝖉𝖆 𝖉𝖊 𝖘𝖆𝖓𝖙𝖆𝖏Where stories live. Discover now