Bölüm 2

372 88 101
                                    

Keyifli okumalar...🌿Arkadaşlar iki yazarız. yorumlarınızı ona göre bekliyoruz.

Okumaya geçmeden önce şunları söylemek istiyoruz düşünceleriniz gerçekten bizim için çok önemli yorum yapıp düşüncelerinizi yazarsanız çok seviniriz...

Hayatta herşeyin bir başlangıcı vardır. Ve her başlangıç beraberinde sayısız kaoslar yaratır. Yaşanan acılar, ihanetler ve dostluklar tek bir kurşunla yıkıldı sürgün edildi. Kerimoğlu ailesinin 20 yıl boyunca kendi topraklarına hasretlikleri vardı.

Azzam Ağa merdivenlerden aşağa inip, sert bir ses tonuyla kızgın bakışlarıyla;
"Ne demek şahvaroğlu gelin"

Azzam Ağa; Kerimoğlu ailesinin reisi ve aile büyüğüdür. Sert suratlı, yılların ince çizgilerini barındıran hükümet gibi adamdır.

Gül hanım korkuyla avuçlarının içinden ter akacak şekilde yumruklarını sıkarak ve kıyafetini tutar ardından kayınpederine bakarak olanları tek tek anlatır. Zöhre ve Devran'ın sevdasını, buna engel olmaya çalıştığını sırf onun için Savaş'la evlenmek istemediğini ve Zöhre'yi ikna etmeye çalıştığını anlatır.
Ev halkı duyduklarıyla büyük bir şok yaşarlar. Nasıl bir tepki verilmesi gerektigini kestiremezler.
Azzam Ağa duyduklarını kaldıramaz kalbini tutarak bir hışımla yere düşer. Zilan hanım, Ferhat bey , Azad bey, Gül hanım, Berham ve ev çalışanları hepsi bir arada Azzam Ağa'nın yanına koşarlar. Eşi Dildar hanım Kürtçe ağıtlar yakmaya başlar.
"Malamın xirabu daye, bekesim daye... ( Evim yıkıldı anne, yanlız kaldım anne)

Azzam Ağa apar topar hastaneye kaldırılmış ve Kalp krizi geçiriyordu. Hemen gerekli müdahale için müşaade odasına alındı. Behram kolundaki saate bakıyordu. Saat ikiyi çeyrek geçiyordu. Genç adam, İlhan İlhan diye bağırdı.

"Derhal boşaltın bu katı sadece dedem kalacak. O sırada doktor müşaade odasından çıkıp aile yakınlarına bilgi verir. "Doktor bey dedemin durumu nasıl? "Berham bey, öncelikle sakin olun dedenizin sıkıntı ve stresten kesinlikle uzak durması gerekiyor. Bu gece tedbir amaçlı dedeniz misafirimiz olacak.
"Dedem için ne gerekiyorsa yap doktor!

"Siz hiç merak etmeyin Behram bey, gerekli bütün tedavileri yaptık. Azzam bey bizim içinde çok değerli. "Teşekkür ederim doktor bey " diyerek doktorun elini sıktı. Genç adam babasıyla beraber dedesini görmek için odaya girdi.

Dünya sessizliğe bürünmüş aile yaşanan bu durum karşısında büyük şaşkınlık yaşıyorlardı. Devran sevdası için ölümü göze almıştı. Sevdasını korumak için ne hayatları mahkum edecekti. Töreler ona nasıl bir yol izletecekti.

Babam ve Hüseyin amcam sofradan kalkıp Devran'a doğru yürüdüler. Hepimiz meraklı bir şekilde ikiliye bakıyorduk. Yengemin imali konuşmaları ortamı daha da kızıştırıyordu. Ortamda daha fazla gerginlik oluşacaktı bu yüzden Berçem çocukları alıp yukarı çıktı. Babam;
"oğlum ne yaptın kim bu kız.
"Sevdalım amca, başkasına yar edemezdim annesi zorla başkasıyla evlendirmeye çalışıyormuş bende elinde tutup getirdim.
Zeyno Ana duydukları karşısında şok olur ve tansiyonu yükseldi. O an
" Havin tansiyon aletini getirir misin? dedim.
Havin koşar adımlarla hemen getirdi. Tansiyon aletini aldım ve hemen Zeyno Ananin kolunu açıp taktım. Ölçüm yapıldı. Tansiyon 12/17'di. Ciddi bir şekilde yüksekti. Hemencecik dil altı ilacını verdim uzanıp dinlemesi için yukarı çıkarmak istedim ama reddetti. Devran'ın bu durumuna seyirci kalmak istemiyordu ne olduğunu bir an önce öğrenmek istiyordu.
Babam olayı daha net anlamak için Devran abim ve yanında bulunan kızı içeriye davet etti. Beraber geçip avluda bulunan sedirlere oturduk.
"Anlat oğul, kimlerden bu kız anlatsaydın gidip usulunca sana istemez miydik?
"Amca söyleyip anlatsaydım istemezdiniz ?
"Nasıl olur oğlum. Neden seven iki insanı ayıralım ki? Hem biz başka insanların örf ve adetlerine saygı duyarız. Ne gerekiyorsa yapardık demi Hüseyin ?
" Bunu yapamazdınız amca. Buna çözüm bulmak cesaret ister.
"Ne demek istiyorsun Devran?

MÜHÜRWhere stories live. Discover now