dedem için elma aradığım trajik yaz dizisi rüyam

115 8 13
                                    

Şuan beş dakika önce uyandım ve uyanır uyanmaz koşa koşa pcyi açtım.

Şimdi rüyayı kalitesiz bir yaz dizisi gibi düşünebilirsiniz ve başroldeki kız ben değilim. ailem falan da hiç benzemiyor. yani benim gözümden değil ben kameramanım gibi, yani rüyamda klişe bir yaz dizisi izledim diyebilirim, ama kızın ağzından anlatıcam. 

Rüyanın başı çok boş öncesini unutmuş olabilirim ama zbam diye bir nişandan başlıyoruz, kız isteme de olabilir bilmiyorum ama ben pek memnun değilim. sanırım zorla evleniyorum? ama yoo rüyada kocişkomla baya samimiydik de. bilmiyorum kaynanamı sevmiyor olabilirim ama baya somurtuk takılıyorum hatta beni uyarıyorlar sakın somurtma nişanlının dibinde dur samimi ol kaynanan anlamasın falan diye, neyse nişan bir evde, ve ev aşşırı kalabalık sıkış tıkış, ben de nişanlımın kolunun dibinden ayrılmıyorum, arada nişana gelen insanların çocuklarına bakıyorum (bu bende bir travmadır bilgisayarımı vermiş de olabilirim ah şu komşu çocukları) neyse nişanlım "benim sabaha ameliyatım vardı(doktor olması peki... iyi yere kapak atmışım) unutmuşum gitmem gerek" diyo ve nişan bitiyo.

Sonraki sahne ben yolda gidiyorum baya dümdüz, ve sesler geliyo "kızda bi somurtuktu, oğlumun dibinden de ayrılmadı, kısır da bok gibiydi" gibi, meğer kaynanamın evinin önünden geçiyomuşum onlarda balkonlarında nişanı çekiştiriyomuş, ve önümde az ilerde de nişanlım var. Ben bunları duyup sinirleniyorum nişanlım elleriyle yo yo yapma hareketleri yapıyo ben balkona doğru bağırmaya başlıyorum ama nişanlım beni kovalıyo. baya kovalıyo ben kaçıyorum yeşilçam sahneleri gibi arkada kötü kötü yaz dizisi müzikleri çalıyor. kovaladdıkçaa kaçann ateşböceğim misin falan.

Neyse en son bir duvara tosluyorum nişanlım geliyo salak salak öpüşüp koklaşıyoruz ve beni bir yere götürüyo, böyle küçük kulübe, kötü bir ev bir sığınak gibi bir yer, içeride sokakta kalan insanlar yaşlılar falan var (yaz dizilerindeki ben çok iyi adamım gidip yardım ettiğim evsizler var klişesi) ben şey oluyorum yiaa sen burayı nerden buldun ne kadar ii adamsın uwu falan. 

Ve şöyle bişi var bu evdekilerin arasında dedem var, (gerçek hayattaki dedem değil rüyadaki dedem) nişanda falan da görmüştüm böyle buruş buruş yaşlı bişe, ben diyom ki aa dedem napıyon burda yoksa sen hep kaçıp kaçıp buraya mı geliyosun falan, ama dedem yaşlılıktan konuşamıyo o derece, sonra o evdekilerden biri bana bir çift küpe uzatıyor böyle halkalı, bu dedenin üzerinden çıktı diyor. ben de alıyorum, sonra dedem anlatmaya başlıyo böyle bir filozof edasıyla çok saçma bir muhabbet olduğu için unutmuşum ama kısaca şöyle bir şeydi, dedemin bir rahatsızlığı var, ve bir gün buraya gelmiş ve birisi ona bir elma vermiş, o elma onu iyileştirmiş ama zamanla eski haline dönmüş, o günden sonra her gün elma alabilmek için buraya gelirmiş, ben şey oluyorum böyle ayy canım dedem pamuk dedem falan gidiyorum elma aramaya, gerizekalı nişanlımda benimle gelmiyor. 

ben arıyorum tarıyorum elma bulamıyorum, sonra o evin önünde elim boş dönerken iki tane adam görüyorum. Cevat ve kamil. Evet. Bunlar bir dizi karakteri, ama siz biri şişko diğeri ince karadenizli iki adam gibi hayal edebilirsiniz. Bakıyorum ki kamil bir elma yiyor. Elindeki elmayı alıp koşa koşa eve gidiyorum. dedeme diyom ki dedeee elmanı buldum iyileşeceksin dedede tık yok.

dürtüyorum sallıyorum kendine gelsin diye elmayı burnuna sürtüyorum ıh ıh. yok. Dede vefat.

Ben oy benim dedem canım dedem bir elma yemeden ölen dedem falan triplere giriyorum ağlıyorum, gerizekalı nişanlım bu sırada afk. 

Neyse ben bir şekilde evime gidiyorum ailem de hiç olmadığı kadar mutlu, dedemin verdiği küpeleri takıyorum, kimseye bişi söyleyemiyorum foto çekiyorum nişanlıma atıyorum diyorum ki nası söylicem. Sonra tavanımı gördüm uyandım. 

acaba nası söyledim?

kaynanam bana işkence etti mi?

evlendim mi?

işsiz acun kaldı mı?

alper tunga öldü mü?

Rüyalarımdan HatırladıklarımOù les histoires vivent. Découvrez maintenant