Prológus

1.8K 71 0
                                    


Vérfarkas. Ez a szó, mely egy misztikus lényt foglal magába. Mindenkinek az első gondolata erről: szőrös, emberszerű farkas, melynek hosszú karmai s éles fogai vannak, teliholdkor pedig vérengző vaddá változik, majd megöl mindent és mindenkit, 'kik útjába állnak.
Sosem látták az egyedet, sosem találkoztak még hasonlóval sem, mégis biztosra állítják; létezik. Sok pletyka kering róla évszázadok óta, de senki nem tudja az igazságot, akik pedig tudják -igaz, kevesen-, azokat bolondnak nevezik s elküldik melegebb éghajlatra.

Legfőbb ellenségük a vérszívók; ha már a szagukat megérzik, nem gondolkodnak, csak cselekednek s ösztöneik irányítják őket.
Falkában élnek, de egy családként tekintenek egymásra, viszont az árulást nem tűrik, így aki szembe mer szállni az Alfával, vagy súlyos törvényt szeg meg, annak távoznia kell s további életét egyedül éli. Vérfarkas emberrel nem találkozhat semmilyen formában, mert ezzel veszélyezteti falkája életét.
Akiktől mindig is bujkálniuk kell azok a vadászok. De nem csak a bundájuk miatt. A vérükben található méreg egyben gyógyír s bármely sebet be tud forrasztani. Ez miatt van a faj a kihalás határán.

Amely emberben farkas vér folyik születésétől kezdve, az teliholdkor nem válik vérengző vadállattá. Viszont 'kit átváltoztatnak, annak egész életében a szenvedés nélkülözhetetlen. Mondák szerint, ahhoz, hogy teljesen át is változzon az illető, egy esküt kell tennie.

"A vérfarkas oly kuruzsló vala, kiknek teste balzsammal kenetik meg, mely balzsam az ördög ösztöneit plántálja őbelé, és dereka az elkárhozott szíjjal körülöveztetik és mely az vonásait eltorzítja vala, nemcsak külsőkben mint az toportyán fíregét, hanem az lelkét is, mely az toportyánok természetét oltja beléje, ameddiglen csak az szíjat viseli. Ez idő alatt viselkedése akár farkasé, gyilkol vala."

Így történt az, hogy Harry Edward Styles bekerül a misztikus lények világába s ezzel együtt rá talál a szerelem, életre szóló kalandban lesz része, de arra nem számít, mennyi fájdalommal és csalódással jár ez az élet, melyből soha nem tud kiszabadulni.

___________________________________________

Only Angel |L. S.| Where stories live. Discover now