PART 1

13K 256 3
                                    

* Na kraju prvog dijela imate malo otkrice od mene kako je nastala ideja za pricu*

Estella tako mocno ime iza kog stoji ona, ona sa prelepim plavim ocima boje okeana, bisernim osmehom i  bijelom kozom poput svile... Bila je tako ponosna na svoje ime koje joj je dala njena majka... Jedini pravi prijatelj i jedina osoba koju je voljela u svom zivotu. Na nju je povukla prelepe oci, dugu kosu boje meda i neverovatno lep umirujuc glas.
Voljela je ona i oca, ali nikad dovoljno.... Nije on zasluzio niciju ljubav, ali ona nije znala da ga mrzi jer joj je majka od kad se rodila u srce samo ljubav tkala i kad to nije trebalo.

Nije znala da mrzi, a trebala je.

Rodjena je na selu i kao mala uvek je cuvala ovcice sa ocem, mlada cobanica koja je uvek svima privlacila paznju dok se igrala sa suncevim zracima. Nije imala ocevu ljubav, imala je figuru koja je upravljala njenim zivotom i davala naredbe koje su morale da se urade. Nije sve shvatala kao mala, a majka krila je od nje svoju pricu.

Da bi krenuli pricu o Estelli moram vam kratko opisati sta je to Estell saznala kada je dovoljno odrasla i procitala dnevnik svoje majke.

U 21. Veku gde svak ima pravo da bira sa kim ce provesti zivot Estelina majka Jelena nije mogla. Takodje rodjena na selo kilometrima od grada "kupljena" je od strane jednog cobanina... Mlada i bez prava na primjedbe morala se udati za njega, nije se imala gde vratiti kada bi je on nocu tukao,nije se smjela pozaliti kada bi bila silovana od strane pijanca i kockara. Udala se za ljubavnika svoje majke koji je isto tako bio i "kucni prijatelj"... Imala je samo 19 godina kada je potpisala bracni papir sa Bojanom koji je tada punio 35.

Nije bila srecna,nije voljela sebe i ono sto ima... Kad je saznala da nosi devojcicu Bojam nije bio srecan, hteo je sina kao i vecina porodica u danasnjem svetu. Medjutim njoj je Esella bila sve i ako je dobila na najgori moguci nacin. Krila je dugo svoju pricu do ljeta 2017.  kada je preminula. Tada je saznala i da je njen otac varao i bio sa zenom svojih godina koja ja je "prodala" kao da je nikad nije rodila i podigla.

Ne brinite nije ovo tuzna ljubavna prica... Samo nije joj bilo lako kada je saznala sta je njena majka prolazila dok joj je ona bezbrisno spavala u krilu. 
Znala je MAJKA JE NJEN ANDJEO...

Ostala je uz svog oca, ostala je da ga cuva dok je ziv. Pitala se  "sta kad on ode? Srednju skolu je zavrsila, ismijavana jer nema skupu odjecu, telefon, jer ne izlazi u klubove, jer je cobanica, jer nije imala prvi poljubac... Sve to od strane devojaka koje su bile ljubomorne na njenu neopisivu ljepotu. Zelela je postati Arhitekta ali ocu je bila potrebna jer samo ona o njemu brine i nema ko drugi.  Njen miran zivot kvari poziv na ocev telefon gde neko sa druge strane kaze " Bojane secas li se Gorana? Doci ce po svoj dug"

(***)

-"Pakuj se Estella!"

Prodrao de njen otac glasno dok je brala ruze iz baste. Poskocila je od straha jer odavno se u kuci nije culo nista osim starog televizora koji je prnosio vijesti. Otac je povukao u kucu, uzimajuci kofer i stavljajuci njene stvari...,

-" Ides kod tetke i vise ovde neces dolaziti, neces se nikome javiti na svoj telefon je li to jasno!?"

Nije shvatala sta se desava,ali spakovala je svoje stavri. Iz police u dnevnoj izvadila je pasoš koji je vjerovala da nikad nece upotrebiti kad se zacula skripa kola, a potim ta ista bivaju parkirana u dvoriste njene kuce.  I pre nego odreaguje na vratima je usao par godina od nje stariji covek.

-" Jeste li to krenuli negde gospodjice Estella?"

👇
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Oj narode, otkricu vam sta me inspirise za price... Hmm,Hm... Ako vam kazem da iza svake price stoji samo jedan kratak dogadjaj  iz svakodnevnog zivota koji slucajno cujem ili vidim i to "nista"pretvorim u pricu.

Secate se komsije Nemanje? On zaista postoji u stvarnom zivotu, Ina postoji... Postoji i Matej kao i Tamara i mnogi drugi likovi iz prica (sem prica Madjionicar) samo njihova prica je mnogo ljepsa kad je ja smislim  i izmislim puno detalja😂 Otkricu vam ovo,juce sam sedela na selo i ispred mene izadje jako slatka devojcica, cobanica...Ja kao ja se plasim zivotinja, pa me ona uvjerila da smijem. pomaziti ovcu.  Razmisljala sam o njenoj ljepoti zaista je preslatka. Ovde smo u malom kraju i svi znaju sve o svakom, priznala sam vam to kroz pricu gde se pojavljuje Nemanja i Neda..  Tako da cula sam pricu o njenim roditeljima i kako je njihov brak nastao. Ne mesam se i ne komentarisem, ali kao neko ko voli pisanje nasla sam inspiraciju da napisem pricu o Urosu i Estelli... 

Ozenjen princezom Where stories live. Discover now