12. De hort op

6 0 0
                                    

Ik trainde en trainde... Ik moest en zou die marathon winnen. Ik trainde zo hard, dat ik mijn collega atleten van school er uit had gerend en meldde me aan bij de plaatselijke atletiekvereniging. De contributie maakte haar niks uit, okal had ze niet zo veel geld.

Ondertussen was het al begin oktober toen Matt op mijn deur klopte. Door de iets te sterke parfum merkte hij dat het mijn moeder wel zou moeten zijn. 'Goedendag mevrouw. Ik kom hier voor Valerie. Is ze thuis?' vroeg hij beleefd. Hij probeerde wat natuurlijke lichaamsbewegingen te maken, zodat hij niet zo strak overkwam, maar het zag er heel klungelig uit. Snel kwam ik de trap af rennen. 'Hey Matt,' kwam ik tussen beide, voor mijn moeder ook maar iets kon zeggen.

Ik pakte mijn jas van de kapstok en deed een sjaal om. Ik moest er voor zorgen dat ik niet ziek zou worden. 'Zullen we gaan wandelen?' Mijn moeder zette verbaasd een stap achteruit. Matt stemde in, bedankte mijn moeder en liep met me mee, toen ik zijn arm vast pakte, zijn blindenstok nog vast in zijn hand. 

Blind Fall // Matt Donovan// Short story//☑Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu