Chapter 2

168 40 30
                                    

"Γειά σου, Φίλιππε. Τι κάνεις;" Τον ρώτησε η Μαργαρίτα, αλλά ο Φίλιππος κατάλαβε αμέσως πως τα λόγια της φέρουν μια προσποιητή ευγένεια και καλοσύνη. Η νεαρή γυναίκα βολεύτηκε στον καναπέ, αγνοώντας την αντίδραση του Φιλίππου. Από το μυαλό του πέρασαν χιλιάδες σκέψεις, εκ των οποίων καμία δεν σχετιζόταν με τον σκοπό που την έφερε στο σπίτι του. Το μόνο στο οποίο μπορούσε να συγκεντρωθεί, η μόνη σκέψη που στροβίλιζε στο μυαλό του ξανά και ξανά ήταν μία ερώτηση. Γιατί εμφανίστηκε τώρα, μετά από τόσα χρόνια η γυναίκα που τον πόνεσε όσο καμία άλλη. Γιατι τώρα;

"Τι έπαθες καλέ; Σου έφαγε η γάτα την γλώσσα;" Αστειεύεται, ενώ η Αθηνά προσπαθούσε να παραμείνει ψύχραιμη, όσο στεκόταν λίγο παραπέρα αναλύοντας την κάθε λέξη της Μαργαρίτας και τον κάθε μορφασμό που έκανε ο Φίλιππος σε ένδειξη αντίδρασης.

"Τι θες εδώ, Μαργαρίτα; Τι ζητάς από εμένα;" Της είπε μονομιάς προσπαθώντας να ακουστεί σκληρός και απόμακρος, παρόλο που ακόμη τον πονούσε η προδοσία της.

"Μα, εσένα, φυσικά." Είπε όλο νάζι και τον πλησίασε με χάρη.

"Αχ, Θεέ μου, γιατί με δοκιμάζεις, έτσι;" Μουρμούρισε η Αθηνά, κρατώντας τον εαυτό της με νύχια και με δόντια από το να την διώξει με τις κλωτσιές.

"Δεν γίνεται να το εννοείς. Δεν γίνεται μετά από όσα μου έκανες, να έρχεσαι και να πιστεύεις ότι όλα θα διαγραφούν, σαν να μην έγιναν ποτέ."

"Εννοώ την κάθε μου λεξη. Με όλη μου την ψυχή. Πάντα σε αγαπούσα και πάντα θα σε αγαπώ." Ο Φίλιππος είχε μείνει άναυδος, όχι μόνο με την ξαφνική της εμφάνιση και επιστροφή της στην ζωή του, αλλά κυρίως με το θράσος της. Απεναντίας, όμως, η Αθηνά μόλις είχε βρει την μιλιά της και δεν είχε σκοπό να αφήσει κουβέντα παραπάνω να πέσει κάτω. Δεν θα άφηνε τον Φίλιππο να βασανιστεί άλλο από αυτή την γυναίκα.

"Α, φτάνει. Είπαμε κρατιέμαι, κρατιέμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο. Ως εδώ." Σχεδόν ούρλιαξε η Αθηνά και χώρισε τον Φίλιππο και την Μαργαρίτα, πηγαίνοντας να σταθεί ανάμεσά τους. Ο Φίλιππος, αν και νευριασμένος με την κίνηση της Αθηνάς, δεν έδειξε να ενοχλείται μπροστά στην Μαργαρίτα.

"Τελικά έχεις πολύ θράσος. Δεν φτάνουν όσα του έκανες τότε; Ήρθες να το αποτελειώσεις; Αλλά δεν στα είπανε καλά, κουκλίτσα μου, αυτή την φορά δεν πρόκειται να σε αφήσω να τον καταστρέψεις. Κατάλαβες;"

"Ποια είσαι εσύ είπαμε?" Την διέκοψε η Μαργαρίτα και έκανε ότι δήθεν δεν την θυμόταν.

Little Do You KnowWhere stories live. Discover now