Chapter 5

71 8 0
                                    

Ο Φίλιππος είχε αποφασίσει να περάσει από το σπίτι της Αθηνάς για να τα βρούνε. Σιχαινόταν να τσακώνεται μαζί της. Ένιωθε σαν ένα κομμάτι του εαυτού του να έλειπε.

Την πόρτα της άνοιξε αντί για την ίδια, ο Κωνσταντίνος τον οποίο είχε μόλις γνωρίσει το πρωί. Γούρλωσε τα μάτια του, αλλά δεν ήταν μόνο επειδή του άνοιξε την πόρτα στο σπίτι της. Όχι, η αντίδραση του Φιλίππου αφορούσε κυρίως την αμφίεσή του. Για να μην τα πολυλογούμε, ο Κωνσταντίνος ήταν γυμνός, αν εξαιρέσεις την πετσέτα που ήταν τυλιγμένη γύρω από την μέση του, κρύβοντας τα επίμαχα σημεία.

"Επ, πως και από εδώ; Φίλιππος είπαμε, έτσι;" Τον ρώτησε τάχα αφηρημένος, αλλά συνάμα με αλαζονικό ύφος.

"Με την Αθηνά ήρθα να μιλήσω, όχι με εσένα." Απάντησε ο Φίλιππος, κάνοντας τον πέρα με το χέρι του και πέρασε στο σαλόνι.

"Δεν μπορεί να σου μιλήσει. Είναι στο μπάνιο."

"Την εξόντωσες; Κάνε και λίγο κράτη, δεν βλάπτει." Είπε όλο ειρωνεία ο Φίλιππος.

"Μα δεν το ξέρεις, οι άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι είναι ασυγκράτητοι. Δεν θα'χεις ερωτευτεί φαίνεται."

"Στο παρελθόν, αλλά αποφεύγω το άθλημα. Είναι επικίνδυνο." Απάντησε με ένα θλιμμένο ύφος στο βλέμμα του.

"Κακώς, πολύ κακώς. Δεν βλέπεις τι χαρούμενη που είναι η Αθηνά τώρα που είναι μαζί μου;"

"Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά ούτε που σε είχε αναφέρει πριν σήμερα το πρωί. Μάλλον της περνάς απαρατήρητος." Απάντησε, θέλοντας να τον πικάρει.

"Κάτι θα ξέρεις και εσύ. Τόσα χρόνια δίπλα της και ούτε που γύρισε να σε κοιτάξει. Αλλά τώρα έχει άλλον να την ικανοποιεί. Σε όλα τα επίπεδα, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ..." Σχολίασε με υπεροψία, την οποία ο Φίλιππος μίσησε από την στιγμή που ο Κωνσταντίνος άνοιξε το όνομά του, για να μιλήσει.

Ο Φίλιππος που κρατιόταν τόση ώρα για να μην τον πλακώσει στο ξύλο, δεν άντεξε άλλο και του έδωσε μια γροθιά στα πλευρά. Ο Κωνσταντίνος ανταπέδωσε το χτύπημα και η όλη κατάσταση κλιμακώθηκε ταχύτατα, με αποτέλεσμα να κυλιούνται στο πάτωμα, χτυπώντας ο ένας τον άλλον.

Ευτυχώς, εκείνη την στιγμή μπήκε η Αθηνά στο σαλόνι, η οποία είχε ακούσει τις φωνές τους και ανήσυχη έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Προσπάθησε να τους χωρίσει και ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και αφού φώναξε εκατομμύρια φορές τα ονόματά τους, τα κατάφερε. Πρώτος υποχώρησε ο Φίλιππος, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και απομακρύνθηκε από τον αντίπαλό του. Το πρόσωπο του ήταν μέσα στα αίματα και το σώμα του καλυμμένο από μελανιές.

Η Αθηνά βοήθησε τον Κωνσταντίνο να σηκωθεί και αυτός. Εκείνος ήταν προφανώς πιο χτυπημένος από τον Φίλιππο.

"Τι κάνεις εδώ, Φίλιππε; Τι έγινε εδώ; Γιατί χτυπιόσασταν; Θα μου απαντήσει κάποιος;" Τους κεραυνοβόλησε με μία σειρά ερωτήσεων, για τις οποίες, όμως, δεν πήρε ούτε μία απάντηση.

Little Do You KnowΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα