Κεφάλαιο 2ο

42 4 0
                                    

Το ξυπνητήρι χτύπησε για δεύτερη φορά και αποφάσισα να ξυπνήσω έτσι το έκλεισα και σύρθηκα ως το μπάνιο για να πλυθώ και να χτενιστώ, έπιασα τα μαλλιά μου μια ψηλή αλογοουρά και πήγα να ντυθώ, για κανά πεντάλεπτο έβλεπα την ντουλάπα χωρίς να ξέρω τι να φορέσω τελικά έβαλα ένα μαύρο κολλάν με άσπρα σχέδια, μια γκρι μπλούζα και τα αθλητικά μου. Πήρα τα πράγματα μου γρήγορα και κατέβηκα " Δεν πήγες με τον Ορέστη; " με ρώτησε η μαμά μου όταν με είδε να κατεβαίνω σαν αστραπή τις σκάλες " Πήγε με έναν φίλο του σχολείο δεν προλαβαίνω τα λέμε μετά θα αργήσω " της απάντησα και βγήκα έξω τρέχοντας όταν έπεσα πάνω σε κάποιον " Συγνώμη δεν σε-" πήγα να μιλήσω και είδα τον Δήμο μπροστά μου να χαμογελάει στραβά " Δεν με είδες;! " συμπλήρωσε την φράση μου και δεν είπα τίποτα έμεινα να τον κοιτάω σαν χαζή μα καλά δεν είχα τίποτα να του πω; τι στο καλό μου συμβαίνει; " Σ-Συγνώμη " ξανά είπα και άρχισα να ξανατρέχω είχα αργήσει δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ μαζί του.

Μόλις έφτασα το κουδούνι χτύπησε " Καλημέρα! " μου είπε ο Στέλιος ενώ μπαίναμε στην αίθουσα " Καλημέρα! τι κάνεις;" του απάντησα αλλά δεν πρόλαβε να απαντήσει καθώς η καθηγήτρια μπήκε μέσα. Βγάλαμε τα βιβλία μας και άρχισε το μάθημα είχαμε αγγλικά και ήταν αρκετά βαρετά πάλι καλά μιλούσαμε λίγο με την διπλανή μου την Μαρία και πέρασε λίγο πιο γρήγορα η ώρα. Ήταν κοντούλα με ξανθά μακριά μαλλιά και είχε γαλάζια μάτια, την είχα γνωρίσει την πρώτη μου μέρα εδώ καθώς ήταν φίλη του Στέλιου και η αλήθεια είναι πως την συμπάθησα αρκετά. Την ώρα του διαλλείματος καθόμουν με τον Στέλιο και την παρέα του όταν είδα τον Δήμο να φασώνεται με μια μαυρομάλλα λίγο πιο κοντή από αυτόν, πάγωσα και τους κοιτούσα όταν ο Στέλιος με σκούντησε " Είσαι καλά; Αυτός πάντα έτσι κάνει δεν θα μου φανεί περίεργο αν αύριο θα φασώνεται με καμιά άλλη " μου είπε και 'γω απλώς συνέχισα να προχωράω " Πρόσεχε μην μπλέξεις μαζί του συνηθίζει να παίζει με τις κοπέλες και μετά να τις πετάει σαν σκουπίδια " μου είπε η Δήμητρα η άλλη φίλη του Στέλιου. Αυτή ήταν μελαχρινή με πράσινα μάτια ήταν πραγματικά πολύ όμορφη. Τι εννοεί μην μπλέξω; λες και υπάρχει περίπτωση να μπλέξω με κάποιον σαν αυτόν ούτως ή αλλιώς δεν τον συμπαθώ καθόλου και από ότι φαίνεται αυτό είναι αμοιβαίο.

Σχολάσαμε πιο νωρίς οπότε αποφασίσαμε να πάμε να πιούμε ένα καφέ με τα κορίτσια τον Στέλιο και τον Μάρκο, τον κολλητό του Στέλιου, αυτός ήταν ψηλός μελαχρινός με καφέ μάτια και κυρίως ήταν ευγενικός και πολύ καλός ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Ενώ ήμασταν στην καφετέρια και γελούσαμε για κάτι που είπε ο Μάρκος μπήκε ο Δήμος με ένα ύφος καρδιοκατακτητή και από πίσω του ήταν η κοπέλα με την οποία φασωνόταν στο διάλλειμα. Τότε όλη η παρέα γύρισε και με κοίταξε σαν να περίμενε την αντίδραση μου " Γιατί με κοιτάτε έτσι έγινε κάτι; " τους ρώτησα εμφανώς ενοχλημένη " Είσαι εντάξει γλυκιά μου; " με ρώτησε η Μαρία χαμηλόφωνα " Ναι γιατί να μην είμαι δεν έγινε τίποτα " είπα και της χαμογέλασα. Γιατί αντέδρασαν έτσι από την στιγμή που φαινόταν πόσο αντιπαθούσα τον Δήμο; άλλωστε και αυτοί τον αντιπαθούσαν το ίδιο!

Ο Φύλακας Άγγελός ΣουWhere stories live. Discover now