Κεφάλαιο 7ο

19 3 0
                                    

Ξύπνησα για άλλη μια φορά πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι δεν κοιμήθηκα καθόλου καλά το βράδυ έβλεπα συνέχεια εφιάλτες και αποφάσισα να σηκωθώ και να μπω για μπάνιο μήπως και με βοηθούσε να μην φαίνομαι τόσο χάλια. Αφού βγήκα από το μπάνιο άρχισα να ντύνομαι, έβαλα την μαύρη φόρμα μου μαζί με ένα φούξια αθλητικό μπλουζάκι και την μαύρη ασορτί ζακέτα, είχαμε γυμναστική σήμερα οπότε δεν είχα και πολλές επιλογές. Κατέβηκα και είδα τον Ορέστη με τον φίλο του " Νίκος " μου συστήθηκε μόλις με είδε " Δανάη " του είπα με χαμόγελο " Μαζέψου είναι η αδερφή μου " είπε ο Ορέστης ενώ τον αγριοκοίταξε και γελάσαμε με την αντίδραση του " Θα έρθεις μαζί μας σχολείο; " με ρώτησε ο Νίκος " Αφού είναι έτοιμη ας την πάρουμε " απάντησε ο Ορέστης πριν καν προλάβω να πω τίποτα και απλώς έγνεψα καταφατικά. Βγαίνοντας από το σπίτι είδαμε τον Δήμο με την Έλενα και ο Ορέστης τους χαιρέτησε ενώ εγώ μιλούσα με τον Νίκο ήταν πιο ψηλός από τον αδερφό μου, μελαχρινός με μπλε μάτια ήταν πολύ ωραίος δεν έδωσα σημασία στον Δήμο και μπήκαμε στο αμάξι του Νίκου.

Φτάνοντας στο σχολείο είδα την Μαρία να μιλάει πάλι με το αγόρι που μιλούσε την Δευτέρα και λίγο πιο πέρα ήταν η υπόλοιπη παρέα " Καλημέρα " είπαν όλοι με μια φωνή και εγώ απλώς γέλασα " Ποιος είναι αυτός; " ρώτησα χαμηλόφωνα τον Στέλιο δείχνοντας του με νόημα το αγόρι που μιλούσε στην Μαρία " Ο κολλητός του Δήμου, ο Αλέξης " μου είπε και ξεφύσηξε " Να φανταστώ πως είναι ίδιος με τον φίλος του; " ρώτησα με περιέργεια " Ναι αν και τώρα τελευταία φαίνεται να έχει αλλάξει " είπε ο Στέλιος και τον κοίταξε με καχυποψία " Μακάρι γιατί φαίνεται πως της αρέσει πολύ και ελπίζω να μην φάει τα μούτρα της " είπα και άρχισα να περπατάω προς τα μέσα μιας και είχε χτυπήσει το κουδούνι.

Επιτέλους έφτασε η τελευταία ώρα όπου είχαμε γυμναστική και για καλή μας τύχη ο γυμναστής μας άφησε ελεύθερους αρκεί βέβαια να μην φεύγαμε από τον χώρο του σχολείου, έτσι βρήκα την ευκαιρία και έπιασα την Μαρία μαζί με την Δήμητρα για να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με τον Αλέξη. " Λοιπόν λέγε τι τρέχει με εσένα και αυτόν; " άρχισε η Δήμητρα δείχνοντας με νόημα τον Αλέξη που έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του " Τίποτα μωρέ σαν τι να τρέχει; απλώς μιλάμε με το παιδί τίποτα άλλο " είπε η Μαρία δήθεν αθώα " Θα ήθελες όμως και κάτι παραπάνω " της είπα πονηρά και αυτή χαμογέλασε " Απλώς να προσέχεις δεν έχει και την καλύτερη φήμη στο σχολείο " της είπα και με κοίταξαν και οι δύο με περιέργεια " Τι; ρώτησα και έμαθα! φίλη μου είσαι να μην ξέρω; " τους απολογήθηκα " Ναι αλλά από ότι φαίνεται δεν ρώτησες και ιδιαίτερα έγκυρη πηγή " είπε η Δήμητρα και κοίταξε με νόημα την Μαρία " Αν ρώτησες τον Στέλιο μάλλον λάθος σου τα είπε " συνέχισε η Δήμητρα " Έχουν μαλώσει εδώ και πολλή καιρό με τον Αλέξη λόγω μιας κοπέλας " την συμπλήρωσε η Μαρία " Αυτή ήταν καινούργια μαθήτρια και έτυχε να την θέλουν και οι δύο έτσι αντί να την αφήσουν και να μείνουν φίλοι αποφάσισαν ότι θα την κερδίσει ο καλύτερος, αυτή όμως έπαιξε και με τους δυο και τον επόμενο χρόνο πήγε σε άλλο σχολείο, από τότε ο Αλέξης άρχισε να παίζει με τα κορίτσια ενώ ο Στέλιος κλείστηκε τελείως στον εαυτό του " συνέχισε η Μαρία και εγώ απλώς έσκυψα το κεφάλι. "Κορίτσια θέλετε να παίξετε; " φώναξε ο Αλέξης σε εμάς " Εγώ ναι " πετάχτηκε η Μαρία με χαρά και ας μην της πολυάρεσε το μπάσκετ " Όχι ευχαριστώ " είπε η Δήμητρα και εγώ απλώς σηκώθηκα και πήγα στον Στέλιο και τον Μάρκο που έκαναν ένα διάλλειμα από το ποδόσφαιρο " Κομμάτια φαίνεστε " τους είπα κοροϊδευτικά μόλις τους πλησίασα " Είσαι για ένα διπλό; " με προκάλεσε ο Στέλιος και εγώ απλώς κλότσησα την μπάλα από τα πόδια του για να του την κλέψω " Κλέβεις! " μου είπε και έτρεξε πίσω μου ενώ έτρεχα προς το τέρμα και βρέθηκε μπροστά μου μα πόσο γρήγορος ήταν πια; " Για να σε δω τώρα " είπε και εγώ κλότσησα την μπάλα η οποία πέρασε τον Στέλιο αλλά χτύπησε δοκάρι " Λίγο ήθελε! " γκρίνιαξα και ο Στέλιος γέλασε " Δοκίμασε άλλη μια αλλά αυτή την φορά θα είμαι πιο σκληρός " μου είπε δίνοντας μου πάσα " όπως θες " του είπα σαν να μην με ένοιαζε και άρχισε να με μαρκάρει τότε πέρασα την μπάλα από τα πόδια μου και έχοντας πλάτη στον Στέλιο γύρισα και βρέθηκε πίσω μου κλότσησα δυνατά και αυτή την φορά μπήκε στα δίχτυα " Τρέλανέ μας ρε παιχταρά " με πείραξε ο Στέλιος και εγώ γέλασα " Που έμαθες να παίζεις έτσι; " με ρώτησε ο Μάρκος " Με τον αδερφό μου περνούσαμε ώρες παίζοντας ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν σε ποδοσφαιρική ομάδα όταν ήταν μικρός και του ήταν έξτρα προπόνηση και έμενα απλώς μου άρεσε γιατί περνούσαμε χρόνο μαζί " του είπα νοσταλγικά. Το κουδούνι χτύπησε και όλοι τρέξαμε να πάρουμε τις τσάντες και να φύγουμε αφού μας περίμενε σαββατοκύριακο.

Ο Φύλακας Άγγελός ΣουWhere stories live. Discover now