Κεφάλαιο 16ο

14 1 0
                                    

Στέλιος:

Μπήκα στο προαύλιο του σχολείου και είδα την Δανάη με την Βίκυ να μιλάνε τις πλησίασα μήπως και κατάφερνα να σώσω την κατάσταση " Μπα τι μας λες; και ποια είσαι εσύ που θα αποφασίσει ποια θα έχει στην ζωή του ο Στέλιος και ποια όχι; " της είπε η Δανάη και μόλις η Βίκυ με είδε έφυγε χωρίς να πει τίποτα άλλο " Καλημέρα " της είπα χαμογελαστός και γύρισε να με κοιτάξει " Καλημέρα " μου απάντησε και χαμογέλασε κάπως αμήχανα " Καλά της τα είπες ευχαριστώ " της είπα κλείνοντας της το μάτι για να την βγάλει από την αμηχανία " Σου είπα θέλω να σε βοηθήσω αλλά πρώτα πρέπει να θέλεις εσύ να βοηθήσεις τον εαυτό σου " μου είπε και την κοίταξα περίεργα μα καλά τι εννοούσε να θέλω να βοηθήσω τον εαυτό μου; αφού την Βίκυ την σιχαίνομαι από τότε που με κορόιδεψε " Τι εννοείς; " την ρώτησα τελικά " Τίποτα! Πάμε στην τάξη; " με ρώτησε και κατευθυνθήκαμε μέσα στην αίθουσα. Καθώς προχωρούσαμε στην τάξη το σκεφτόμουν συνέχεια δεν είχα ιδέα για τι πράγμα μιλούσε έσπαγα το κεφάλι μου να την καταλάβω αλλά δεν μπορούσα.

Στο διάλλειμα καθόμασταν πάλι μαζί και παριστάναμε τους τρελά ερωτευμένους όταν είδα την Βίκυ να μας κοιτάει με ένα δολοφονικό βλέμμα, μα καλά τι ζόρι τραβάει; τότε ένιωσα τα χέρια της Δανάης να με τραβάνε από τον γιακά και με φίλησε παθιασμένα, μα καλά τι στο καλό ήταν αυτό; μάλλον την είδε και είπε να το παίξει ακόμη πιο ερωτευμένη " Οκ νόμιζα παριστάναμε τους ερωτευμένους " της είπα στο αυτί πονηρά και αμέσως κοκκίνησε σαν ντομάτα από την ντροπή της, γέλασα με την αντίδραση της και έσπευσα να την καθησυχάσω " Καλά χαλάρωσε απλώς σε πείραζα την είδα στην γωνία κατάλαβα γιατί το έκανες " της είπα πάλι στο αυτί και φάνηκε να ξαφνιάστηκε, μα γιατί ξαφνιάστηκε; για αυτό δεν με φίλησε; " Μα εννοείται για ποιον άλλο λόγο να σε φιλούσα έτσι; " μου ψιθύρισε με πονηρό ύφος μετά από κάποια λεπτά σκέψης, τι στο καλό σκεφτόταν πια;.

Ήρθε η ώρα να σχολάσουμε και καθώς έβγαινα από το κτήριογια να πάω σπίτι η Βίκυ με σταμάτησε " Πρέπει να μιλήσουμε σε παρακαλώπρέπει να σου εξηγήσω " μου είπε κοιτώντας με λυπημένη. Αυτή η κοπέλαείναι τόσο καλή ηθοποιός " Δεν έχουμε τίποτα να πούμε! Έπαιξες μαζί μουκαι με τον Αλέξη σαν να ήμασταν κούκλες σου και μετά έφυγες χωρίς καμία εξήγησηκαι έρχεσαι μετά από τόσο καιρό για να μου εξηγήσεις τι ρε Βίκυ; ότι είσαι ένατσουλάκι που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό της; " άρχισα να της φωνάζω καιδεν αναγνώριζα τον εαυτό μου, δεν έχω ξαναμιλήσει ποτέ έτσι σε άνθρωπο αλλάαυτή μου έβγαζε τον χειρότερο μου εαυτό, δεν ξέρω γιατί, ίσως επειδή τότε τηναγαπούσα τόσο πολύ που ακόμη και με τον κολλητό μου μάλωσα για χάρη της καιαυτή αντί να το εκτιμήσει έπαιξε με τα αισθήματα μου. Όχι δεν θα πέσω στηνπαγίδα της πάλι, δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσω να με κοροϊδέψει για άλλημια φορά " Σε παρακαλώ απλώς άκουσε με σε αγαπώ ρε Στέλιο! και έχωμετανιώσει πικρά για αυτό που σου έκανα! όλον αυτό τον καιρό σε σκεφτόμουν καιέψαχνα το θάρρος να έρθω να σου μιλήσω γιατί το ήξερα πως θα αντιδράσεις έτσικαι το ήξερα ότι με μισείς.. αλλά θα σου αποδείξω πως έχω αλλάξει θέλω ναξέρεις πως με πονάει όταν σε βλέπω με την Δανάη στα διαλλείματα γιατί είμαιτρελά ερωτευμένη μαζί σου.. Είχα το καλύτερο αγόρι και φέρθηκα ανώριμα καιαπαίσια.. Αν μου δώσεις άλλη μια ευκαιρία θα σου δείξω πόσο έχω αλλάξει καιπόσο πολύ σε αγαπώ " μου είπε και ήταν έτοιμη να κλάψει, δεν μπορώ να τοπιστέψω πόσο εύκολο της είναι να προσποιείται. Δεν έχω πιστέψει λέξη από όλααυτά, θέλει απλώς να παίξει πάλι μαζί μου τίποτα άλλο και μετά να προχωρήσειτόσο εύκολα σαν να μην έγινε τίποτα όπως την τελευταία φορά. Σηκώθηκα και έφυγαχωρίς να της πω τίποτα άλλο. Δεν μπορούσα να της πω τίποτα το μόνο που ήθελα ήταννα χτυπήσω κάτι από τα νεύρα μου, έτσι άρχισα να τρέχω μπας και ηρεμίσω λίγο.Έτρεξα όλη την διαδρομή από το σχολείο στο σπίτι μου και έκανα και άλλους 2-3γύρους το τετράγωνο ήμουν τέρμα ιδρωμένος και κουρασμένος αλλά τα νεύρα δεν μουείχαν περάσει αποφάσισα να μπω στο σπίτι και να κάνω ένα ντουζ, ίσως μεχαλάρωνε περισσότερο από το τρέξιμο.

Ο Φύλακας Άγγελός ΣουDonde viven las historias. Descúbrelo ahora