25.Bölüm

24.2K 1.2K 29
                                    

LEYLA İLE MECNUN 25.BÖLÜM

*****

Lütfen

Görmeyeyim seni

Bir yerlerde karşıma çıkma

Konuşmayalım, bakışmayalım

Ne olursun Daha fazla tükenmeye takatim yok

*****

İki kardeş bir süre sonra birlikte göle doğru yürümeye başladılar. Göl kıyısındaki iskeleye oturarak ayaklarını göle doğru sarkıttılar. İkisi de sessizdi. Cenk, kardeşini annesinin ölümünden beri böyle mutsuz ve dağılmış görmemişti. Buraya sözde ondan yardım istemeye gelmişti ama Meltem çoktan ruhunu teslim etmiş gibi duruyordu.

''Hala söylemeyecek misin beni nasıl bulduğunu?''diyen Meltem sessizliği ilk bozan kişi olmuştu.

''Melek teyzem aradı.' Dedi Cenk. Kadın bekçiden duyduklarından sonra endişelenerek Cenk'i aramış gidip kardeşine bakmasını istemişti. Zaten günlerdir Meltem'i arayan Cenk içinde bu bulunmaz fırsat olmuş arabasına atladığı gibi soluğu burada almıştı.

'Bir de bana kafanı dinleyebilirsin diye verdi anahtarı ama ilk işi sana yerimi söylemek olmuş baksana' diyerek hafifçe Melek hanım'a sitem etti Meltem.

'Saçmalama Meltem! Kadın seninle ilgili bekçiden haber alıyormuş, doğru dürüst yiyip içmiyormuşsun, devamlı ağlıyormuşsun endişelenmiş oda. Beni aradı bugün, yoksa nerden tahmin edeceğim burada olduğunu''

Meltem sessizdi. Demek ki 'Bekçi Hasan, Melek hanıma rapor veriyormuş' diye düşündü.

''Neden buradasın?'' diye sordu Cenk,

''Yalnız kalmak istediğim için tabi ki...'' diyerek kısa bir cevabı tercih etti Meltem. Fakat Cenk'in daha fazlasını öğrenmek isteyeceğini biliyordu.

''Onu anladık zaten. Niye yalnız kalmak istiyorsun? Ya da seni buraya hangi rüzgar attı mı demeliyim''

Meltem Cenk'in sesindeki imayı çok iyi anlamıştı. Ağabey'i bir sürü şey olabilirdi ama aptal değildi. Poyraz yüzünden burada olduğunu anlamıştı. Muhtemelen kavga ettiklerini düşünüyordu. Batu dışında kimse bilmiyordu bu kavganın sebebini. Belki de Gece ama daha fazlası değil.

''Tahmin ettiğin gibi bir şeyler oldu ve yalnız kalıp düşünmek istedim. Sanırım yeterince düşündüm.''

''Ve?'

'Ve bitti...''

Meltem dudaklarından ''Bitti'' sözcüğünün nasıl çıkığını anlamamıştı. Sanki başkasının sesini duyuyor gibiydi. Sanki konuşan bir başkasıydı. O sadece öylesine dinliyordu.

Cenk ise Meltem 'bitti' diyorsa bitmiş olacağını biliyordu. Kardeşi verdiği kararlardan asla geri dönmezdi. Tıpkı evden ayrıldığı ilk gün onlara söylediği gibi. ''Ben gidiyorum.''demiş ve gitmişti. Ne babası ne de Cenk ne yaptıysalar onu geri döndürememişlerdi.

Şimdi yine 'Bitti' diyordu. Ama nedenini tahmin edemiyordu. O kadar çok uzaktı ki kardeşinden...

Onları en son otelde görmüştü. Birbirlerine nasıl baktıklarını ve aralarındaki elektriğin yoğunluğunu uzaktan da olsa fark etmişti. Daha sonraları birlikte bir ilişkiye başladıklarını haber almıştı. Ortak dostları vardı. İkisini beraber görmüşlerdi.

Şimdi o kazma herif ne yapmış da küçük kardeşini böyle üzmüştü. Yine de üzerine çok gitmemeye karar verdi. Zaten şu anda öncelikli sorun kendisiydi.

LEYLA İLE MECNUNHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin