33.Bölüm

21.2K 1.2K 38
                                    

Leyla ile Mecnun 33. Bölüm

Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar

Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler

Annesinin bir tanesini hor görmesinler

Uçan da kuşlara malum olsun

Ben annemi özlerim

Hem annemi hem babamı

Ben köyümü özlerim

****

Kızlar Cd'de çalan bu meşhur türküyle salonda ortaya konulan bir sandalyede oturan Melis'in etrafında dönüyor bir yandan da türküye eşlik ediyorlardı. Melis'in annesi geleneklere uygun olsun diye kına gecesi düzenlemek istemiş ama Melis'in isteğiyle birkaç arkadaşı ve yakın bir iki akraba dışında kimseyi çağırmamışlardı.

Meltem ve Gece'de kına gecesindeydiler. Meltem Melis'in abisiyle evlenmesine hala alışamamıştı. 'Şimdi o küçük kız yengem mi olacak' diyordu içinden. Ama en önemlisi de Cenk'in gözlerinde gördüğü bıkkınlık ve umursamazlıktı. Melis'i sevdiğini söylemişti ama gerçekler hiçte öyle değildi. İlk başlarda bunun ağabeyinin bekarlık günlerine veda edeceği için yaptığı kompleksler olarak düşünse de zaman geçtikçe hiçte böyle olmadığını hissetmişti. Melis'le sadece hamile olduğu için evleniyordu. Orası kesindi. Ama madem ortada bir bebek vardı, Cenk'in mutlu olması gerekmez miydi? Anlaşılan Cenk, Melis gibi yoğun duygular hissetmiyordu. Yinede ikisi de hayatta sevdiği nadir kişilerdendi ve mutlu olmalarını yürekten diliyordu.

''Meltem sende kına yakacak mısın eline?''diyen Gece'nin sesi ile düşüncelerinden sıyrılarak tekrar şimdiki zamana döndü.

''Yok... Yakmayacağım. Bir keresinde kına dövmesi yaptırmıştım ama pek sevmedim. Sen?''

''Yok canım ben çalışıyorum unuttun herhalde hem sevmem ben kına falan... Annem görürse kalpten gider.Zaten bu gece için bile ''Ne kadar alaturkasınız.''diyerek laf soktu...

''Ben seviyorum kına gecelerini inan az önce türküyü söylerken gözlerim doldu az kalsın ağlayacaktım. Herhalde kendi kına gecemde salya sümük ağlarım...''diyen Meltem'e bakan Gece yeniden arkadaşının gelecekle ilgili şeylerden bahsetmesine sevinmişti.

''Bak sen... Poyraz bey çoktan affedilmişte kına gecesi planları yapılmış bile..''

Meltem gerçekten affetmişti Poyraz'ı. Evet ona hala sinirliydi, onu takip ettirmiş her hareketini resimlerle izletmişti ama yinede ona kızamıyordu işte ayrı kaldıkları zaman boyunca o kadar çok özlemişti ki...

Bir ayı geçmişti ayrılıkları ve Meltem'in tek isteği ona doyasıya sarılıp sıcaklığını hissetmekti.

''Aman Gece ya!''diyerek Melis'in yanına doğru ilerledi Meltem.

Gecede gülerek arkasından yürüdü...

Kızlar kına yaktıktan sonra hep beraber hareketli müzikler eşliğinde oynamaya başlamış doyasıya kurtlarını dökmek için birbirleriyle yarışmışlardı. Melis hamile olduğu için oyunlara fazla katılamamıştı ama el çırparak onlara eşlik etmişti. Her şeye rağmen mutluydu. Tabi yarını düşündükçe stres yapıyor bir aksilik çıkmadan bir an önce günün bitip gece olması için dua ediyordu.

****

Poyraz, Cenk ve Batu; Cenk'in birkaç arkadaşı ile beraber bar tarzı bir mekana gitmişlerdi. Batu, nedense baştan beri Cenk'i hiç sevmemiş ama Melis'i üzmemek adına ve teyzesine verdiği sözlerden dolayı bir şey dememişti. Batu'nun sinirini Poyraz yatıştırıyordu. O Batu'nun aksine Cenk ile iyi geçinmek zorundaydı. Ne de olsa kayınbiraderi olacaktı ve Meltem için aralarını iyi tutmalıydı. Tüm erkekler mekanda içkileri havaya kaldırırken herkes Cenk'e bekarlığa veda ile ilgili şakalar yapıyordu.

LEYLA İLE MECNUNWhere stories live. Discover now