ladybug friend and playing car with him

1.7K 196 135
                                    

   8. uğur böceği arkadaş ve

taehyung ile araba oynamak

8 haziran 2008

"taehyung bak, uğur böceği!" jeongguk eline konan minik, güzel kırmızı bir renge sahip olan böceği arkadaşının gözüne sokarak heyecanla konuştu.

taehyung onun bu sevimli hâline gülerek kafasını salladı. "evet jeongguk, görüyorum." jeongguk büyülenmiş bir şekilde küçük böceğe bakıp onunla sanki onu anlıyormuş gibi konuşmaya başladı.

"bak, uğur böceği bu benim abim taehyung. aslında öz abim değil ama benden büyük olduğu için ona abi diyorum. benim adım da jeongguk, senin adın da uğur böceği olmalı."

oturduğu yeni biçilmiş, ferahlatıcı kokan çimenlere iyice yerleşti. "ben sekiz yaşındayım, acaba sen kaç yaşındasın?" kendi kendine mırıldandı.

"jeongguk, neden kendin ile konuşuyorsun?" yoongi elindeki basketbol topunu yere bıraktı ve alnını bir peçete ile silerken seslendi. jeongguk onu takmayarak minik dostu ile konuşmaya devam etti.

"bu da yoongi abim. o benden baya büyük, taehyung gibi değil. biliyor musun uğur böceği, yoongi abim çok güzel basketbol oynuyor ve ilerde basketbolcu olmak istiyor."

yoongi kendinden yaşça küçük arkadaşına gülerek piknik sepetine yöneldi ve ekmeğe düzgünce sürülmüş kiraz reçelini yemeye başladı.

"yoongi abi, sence yeni arkadaşımın adı ne olmalı?" jeongguk böceğe dikkatle bakarak konuştu. yoongi kiraz reçelli ekmeği yerken omzunu silkti. "bilmem ki, uğur böceği de gitsin işte."

jeongguk oflayarak ayağa kalktı. "bizim gibi onun da bir adı olmalı, abi." siyah saçlı abisi gülerek onu onayladı.

taehyung ise bu sırada yeni aldığı siyah hot wheelsı ile oynamakla meşguldü. "googie, hadi böceği bırak da biraz da benimle oyna." dudağını büzerek konuştu esmer oğlan.

jeongguk kafasını sallayarak elindeki böceğe konuştu tekrardan. "görüşürüz, uğur böceği. ben biraz taehyung abim ile oyun oynayacağım. sen de diğer böcek arkadaşlarınla oyna, tamam mı?"

taehyung arkadaşının bu hâline kahkaha atarak yanında getirdiği diğer bir siyah arabasını uzattı. "araba yarışı yapacağız, ilk şuradaki ağaca varan kazanır." işaret parmağı ile birkaç adım ilerdeki ağacı gösterdi.

jeongguk onu onaylayan mırıltılar çıkarıp koşmaya hazırlandı. taehyung geri sayımını yaptı. "üç, iki, bir!" iki küçük çocuk arabaları sanki kendisi gidiyormuş gibi son sürat koşmaya başladılar.

yoongi ise yemeğini bitirmiş, taehyung'un kalktığı gölge alana kurulmuştu hemen. eline okumayı çok sevdiği kitabını aldı ve okumaya başladı. "biraz sessiz olun, kitap okuyacağım."

birkaç saniye sonra ise jeongguk'un sevinç dolu çığlıklarını işitti. "seni yendim, taehyung! yendim seni! ben kazandım işte!" sevinçle yoongi abisinin yanına koştu.

"yoongi, bak ben kazandım. yendim taehyung'u!" yoongi ona gülümseyerek elini beşlik çakması için kaldırdı. ve ardından jeongguk'u kahkaha atmaktan nefessiz bırakacak cümleyi söyledi.

"zaten taehyung gibi beceriksiz birine karşı kazanacağından adım gibi emindim, googie."

cherry pie Where stories live. Discover now