¢αριтσℓυℓ 3

97 8 7
                                    

"𝐕𝐞𝐜𝐡𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐞𝐠ă𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐧𝐞 𝐚𝐝𝐮𝐜 𝐜â𝐭 𝐦𝐚𝐢 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩e de adevăr"

Mereu a considerat că toată situația o are sub control,mereu a preferat să se descurce de unul singur chiar și în mai cel mai greu moment al său,indiferent dacă era dificil de depăși,tânărul detectiv prefera să ia singur enițiativă.Făcea parte din rutina lui ,orgoliul era prea mare la el ca să se lase ajutat,și acum...chiar dacã viața lui depindea de asta tot nu dorea să fie ajutat
Pânã și cerul umplut cu stele ce veghea deasupra orașul Chicago searã de searã nu îi mai aducea liniștea sufletească de care avea nevoie.Voia să stea de unul singur cu gândurile lui.

— Dar Lay!Nu poți pleca fară întăriri,okay ai făcut rost de mandat dar totuși asta nu schimbă cu nimic faptul cã îți pui viața în pericol!

Dramatizarea brunetului în halat alb,folosind un ton îngrijorat.În schimb Detectivul îl ignoră prezența prietenului lui în timp ce privea monitorul ce afișa camerele de filmat aproape de zona unde fusese comisã ultima crimă.

Nimic!

Își jrosni nervos mâinile de birou,trecându-și o mână prin părul său negru.Totul era în zadar,își petrecuse ore întregi verificând fiecare cameră de filmat din localul Chinezesc iar acum le verifica pe cele din asediu dar era același lucru...nu aflase nimic.

 — Ce ai aflat la autopsie?

Își concentră toată atenția spre brunet,ignorând pe persoanele ce erau prin jur privindu-i.Știa că întoarcerea lui nu fusese una prea dorită,mai ales din partea
subaterniilor lui ce nu făceau altceva de a trage cu urechea asupra discuție lui cu brunetul.Deasemea,Justin era conștiient de ce unii nu prea îl tolerau pe bărbat din cauza celor auzite din ultimii doi ani,dar lui nu-i păsa îl cunoștea prea bine pe bărbat ca să pună nasul orice zvon pripit la adresa acestuia mai ales când părerea unora nu era deloc importantă.Justin îi făcu semn brunetului să mergă în altă parte.Tânărul Lay îl urmări până într-o încăpere dovedindu-se a fi camera de interegstoriu care era goală.

— Jack Booth e numele lui,35 de ani, tată a doi copii din Englewood.

— Englewood?Asta e în partea cealaltă a orașului.

Justin aprobã dându-i un dosar pe care îl deschise.

— Cum ai spus și tu,victima nu fusese abuzată,moartea lui fiind una simplă dar în același timp dureroasă.Cel care a comis uciderea lui s-a asigurat să nu lase nici-o urmă.Continuă Bărbatul în halat.Bărbatul privi atent pozele făcute la locul crimei,atenția căzându-i pe înscripția celor două inițiale de pe piept.

— Lay!Crezi că are vreo legătură cu Kate?

Vocea pierdută al lui Justin sunând grav în timpanele detectivului.Strânse din ochi afirmând printr-un semn dat al capului.

— Trebuie să plec!

Declară acesta rapid strângând în mâini dosarul dat de acesta,dar trupulu amicului său ce se prihonise în ușã îl împedică,încruntându-se.

— Vin cu tine,Te duci din nou în acel loc nu?

Îl întrerupse fiind sigur că bărbatul avea de gând să plece din nou la locul faptei.Detectivul dădu aprobator din cap urmând să iasă cu acesta din sală.
Pe drum ce întâlni cu Inspectorul Kim,care părea mai nervos ca niciodată,dar îl ignoră.Nu-i păsa de cele spuse de acesta,orice lucru spus voia sã-l facă să se intimideze dar cu el nu mergea.

— Din câte mi se pare nu ești în toane bune cu Kim.Sesiză Justin când își puse centura de siguranță de pe scaunul pasagerului.

Lay râse,atât de bizar era?Nu putea spune că-l urãște,abia ce-l cunoscuse,dar prezența lui n-o prea tolera,pãrea un tip libertin ce caută doar putere,genul de persoane ce îi se părea antipatice,dar cine știe uneori aparențele înșeală.
Drumul fuse destul de scurt fiind doar la 10 minute distanță și lipsa de aglomerație le convenea.

Ultima Luptă:SupraviețuireaWhere stories live. Discover now