you can love someone else

2.9K 272 115
                                    

Sirius iyiydi. James'le beraber çıktıkları Hufflepuff'la ortak Bitki Bilim dersinden sonra Slytherin ortak salonuna tezekbombası attıkları için cezaya kalmışlardı. Yine de iyiydi.

Ramus o sıra kütüphanede olduğu için, Peter da muhtemelen bir sonraki dersleri olan İksir sınıfında uyuyor olduğu için, cezaya sadece ikisi kalmıştı. Yapmaları gereken asaları olmadan önlerindeki koca yığın kupaları temizlemekti. Neredeyse yarısı bitmişti. James'le biraz aylaklık yaptıktan sonra altın renkli kupaların kendi kendine temizlenmeyeceklerini anlayıp yere oturmuş, işe girişmişlerdi.

"Pati, sence de Remus'ta bir gariplik yok mu?" James, neredeyse uzun süredir var olan sessizliği bozduğunda, elindeki kupayı silerek ona baktı. "Nasıl bir gariplik?"

James gözlerini elindeki kupadan ayırmadan kıstı ve dudaklarını bilmiyorum der gibi büktü. "Emin değilim ama sanki yanakları sürekli kızarık gibi. Onu bazen büyük salonda Slytherin masasına bakarken görüyorum. Pis yılanlardan birinden hoşlanıyor olamaz, değil mi?"

Sirius neredeyse temizlemeyi bitirdiği kupadaki yansımasına gözlerini art arda kırptı. "Hoşlanmak mı, Aylak mı?"

"Pati, neden ciddiye almıyorsun ki? Remus gayet yakışıklı."

İyi de Sirius onun yakışıklı olmadığını düşünmüyordu ki. O elbette oldukça yakışıklıydı ancak Sirius'a kalsa ona güzel derdi. Evet, Remus kesinlikle yüzeysel bir 'yakışıklı'dan çok, 'güzel'di.

"Onu çirkin bulmuyorum James." dedi elindeki kupayı bırakırken arkadaşına bir bakış atıp.

"Sadece birinden hoşlanması fikri garip. Onun birinden hoşlandığını daha önce hiç gördün mü, Çatalak? O Remus, o öyle şeylerle... O öyle şeylerle uğraşmaz ki."

Şimdi James yüzüne bir sırıtış takınıp kendisine bakıyordu. "Siri, onu kıskanmana gerek yok. O hep bizim Aylak'ımız olacak elbette. Ama abi, düşünsene, aşık Remus ne kadar komik olur. Hem her şeyin bir ilki vardır."

James'ten yükselen kıkırtılarla yüzünde bir gülümseme oluştu. Aşık Remus... Remus için kullanılabilecek bir sıfat değildi ona göre, çünkü arkadaşını hiç o şekilde görmemişti. O, genelde insanlardan uzak dururdu çünkü her ay ortadan kaybolup geriye bitap düşmüş bir halde gelmesini açıklayacak daha fazla insan istemiyordu. Hem daha fazla insan, daha fazla risk demekti. O yüzden Rem, böyle şeylerden uzak dururdu.

Ama Çapulcular için sorun olmadığı gibi, belki de Remus bunu problem etmeyecek birini bulmuştu. Bu düşünceyle aniden James'e döndü ve ona baktı. Çocuk elindeki kupayı siliyordu. Nedenini bilmediği bir huzursuzluk hissediyordu. Remus'un birinden hoşlanması fikri ona az önce neredeyse komik gelirken, şimdi neredeyse korkunç geliyordu.

Her şeyin ilki vardır.

Sirius yeni bir kupaya geçerken bazı şeylerin ilkinin olmasını istemediğini kendine itiraf etti. Remus'u tanımadığı biriyle görmek gibi.

 We're Not Friends / ❝Wolfstar❞Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin